Gümüşhane

Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde Bronkoskopi Ünitesi hizmete girdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde Bronkoskopi Ünitesi hizmete girdi
Abone ol
Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde girişimsel işlemler başarı ile devam ediyor. Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde Gastroenteroloji Uzmanı Uzm. Dr. Hüseyin Kaçmaz tarafından başarı ile gerçekleştirilen Endoskopi ve Kolonoskopi işlemlerine Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Sebih Alp tarafından gerçekleştirilecek olan Bronkoskopi İşlemi de eklendi.

Hastanenin talebi ve İl Sağlık Müdürlüğünün desteğiyle Hastaneye kurulan yeni Bronkoskopi Ünitesi ile artık “Akciğer Hastalıklarının” Tanısı daha rahat konulabilecek.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Sebih Alp‘ İlimizde Bronkoskopi Cihazı olmadığı için hastalar il dışındaki hastanelere gönderilmekteydi. Hastanemizde yatmakta olan ve “Kas Hastalığı” olan bir hastanın “Sağ Akciğer Alt Lob Bronşu Sekresyonlarla” tıkanmıştı. Hastaya Bronkoskopi yapılması için Rize Eğitim Araştırma Hastanesi ile görüşmüştük ve işlem için randevu alınmıştık. Cihazımızın kurulumu ile birlikte hastamızın sevkini iptal ederek Hastanemizde hastanın işlemini başarılıyla gerçekleştirdik’. Dedi.

Uzm. Dr. Sebih Alp ayrıca;’ Bronkoskopi Cihazının Göğüs Hastalıkları Bölümü için vazgeçilmez Tanısal ve Tedavi Aracı olduğunu,  işlem esnasında Burundan Akciğerlere girilerek Akciğerlerin içini göstererek Akciğerlerin içindeki Lezyonlardan Biyopsi, Yabancı Cisimlerin çıkarılması, nedeni açıklanamayan Öksürük, Kan Tükürme, tedaviye dirençli Zatüreler veya Bronşları tıkayan Sekresyonların temizlenmesi gibi durumlarda kullanıldığını belirtti”.

Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ertuğrul Kara da yaptığı açıklamada:  “Bronkoskopi Cihazının İlimize, Hastanemize ve Vatandaşlarımıza Hayırlı olmasını dileyerek, hastaların daha hızlı tanı ve tedavi alabilmelerine yardımcı olacağını ve hastaların bu nedenle farklı illere göndermeyerek mağduriyetlerinin önüne geçmeyi hedeflediklerini” ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Dipsiz Göl açıklamasıÖnceki Haber

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'd...

Gümüşhane’de "Katı Atık Birliği" toplandıSonraki Haber

Gümüşhane’de "Katı Atık Birliği" topland...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar