Gümüşhane

Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde Covid-19 Takip Merkezi Kuruldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde Covid-19 Takip Merkezi Kuruldu
Abone ol
Covid-19 Hastalığını ağır geçiren hastaların takibi için Gümüşhane Devlet Hastanesi bünyesinde Covid-19 Takip Merkezi kuruldu.

Vatandaşların Covid-19 takip merkezinden ne şekilde bir sağlık hizmeti alacağı hakkında bilgi veren takip merkezi doktoru Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Büşra Nur Sualp, pilot illerde Sağlık Bakanlığı tarafından Covid-19 Takip Merkezleri uygulamasını başlattığını hatırlattı.

Uygulamanın amacının Covid-19 hastalığını ağır geçiren dolayısıyla hastanede servis ya da yoğun bakım yatışı almış hastaların taburcu olduktan sonra mevcut durumunu belirleyip, hastalığa bağlı komplikasyonları en az 2 yıl süre ile standart ve multidisipliner şekilde takip ederek, gerekli durumlarda erken dönem müdahalesini yapmak olduğunu kaydeden Sualp, “Sadece pilot illerde başlatılan bu uygulama yaklaşık 2 ay önce yaygınlaştırma çalışmaları ile tüm illerde uygulanmaya başladı. Gümüşhane Merkez'de Covid-19 Takip Merkezine doktor olarak ben, hemşire olarak ise Pınar Özdemir Yılmaz görevlendirildik. Her hafta perşembe ve cuma günleri Covid-19 hastalığını ağır geçirmiş olan vatandaşlarımıza yönelik poliklinik hizmeti vermekteyiz. Sağlık Bakanlığımızı önerdiği gibi son 6 ay içerisinde hastaneden taburcu olmuş hastaları polikliniğe davet edeceğimiz tarihten bir gün önce arayıp bilgi verip sonraki gün için randevu oluşturuyoruz. Gelen hastaların mevcut durumları, şikayetleri, fiziki muayeneleri, bazı ölçümleri ve gerekirse laboratuvar tetkikleri ile değerlendiriliyor. Lüzum halinde kendilerini ilgili branşlara sevk ediyoruz” dedi.

Dr. Sualp, bu değerlendirmelerin her hasta için ilk randevudan sonra birinci, üçüncü ve daha sonra her 6 ayda bir olmak üzere 2 yılda tamamlanmasının amaçlandığını, her hastaya ortalama 45 dakika zaman ayrıldığını ve günde 6 hasta davet edildiğini sözlerine ekledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane’de 221 bin 549 hayvan aşılandıÖnceki Haber

Gümüşhane’de 221 bin 549 hayvan aşılandı

Bowlingde ilk birincilik geldiSonraki Haber

Bowlingde ilk birincilik geldi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar