Gümüşhane

Gümüşhane rekor tazeledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane rekor tazeledi
Abone ol
Bugün yapılan Cumhurbaşkanlığı 2.tur seçimlerinde Gümüşhane, Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği destek rekorunu tazeleyerek yüzde 78,54 oranında oy verdi.

Resmi olmayan sonuçlara göre 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a en büyük desteği veren ikinci il olan ve 1.tura göre yüzde 4’ten fazla oranda oyunu artıran Gümüşhane’de kutlama yapıldı.

Kesin olmayan sonuçlara göre Gümüşhane’de 2.tur seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan yüzde 78,54, Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 21,46 oranında oy aldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aldığı oyların ilçelere göre dağılımı ise Köse yüzde 90,23, Kürtün yüzde 84,88, Kelkit yüzde 83,61, Torul yüzde 78,11, Şiran yüzde 76,86 ve Merkez yüzde 72,50 olarak gerçekleşti.

Gümüşhane bu sonuçla birinci turda olduğu gibi ikinci turda da Bayburt’un ardından Recep Tayyip Erdoğan’a en fazla destek veren 2. il oldu.

Sandıkların açılmasından kısa bir süre sonra ellerinde Türk bayrakları ve parti flamalarıyla AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan Cumhur İttifakı üyesi partililer davul zurna ve müzik eşliğinde halay çekerek kutlama yaptı, havai fişek gösterisini izledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarının yer aldığı araç konvoylarının da yapıldığı kutlama programında meşalelerle birlikte vatandaşların halay halkasına giren AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Av. Celalettin Köse ve Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de coşkuya ortak oldu. 

Programda konuşan AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, “Gümüşhane bugün 7 düvelin bir araya gelerek kurduğu oyuna vurduğu hakikat tokatıyla karşılık verdi. Gümüşhane halkımızın iradesi dışında hiçbir gücü kabul etmeyeceğinizi gösterdiniz. Şehrimiz bu desteğiyle Türkiye ikincisi oldu. Allah sizlerden razı olsun” dedi.

MHP İl Başkanı Mete Kaya ise “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ABD’ye, Avrupa’ya diz çöktürmediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Allah bu birlikteliğimizi daim ettirsin” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de “Hepinizden Allah razı olsun. Bir yüzyılı kapatıp ikinci yüzyılı sizler açtınız. Siz Cumhurbaşkanımızı yedirtmediniz, yedirtmeyeceğiz dediniz. Gümüşhane ikinci olarak adını tarihe yazdırmıştır. Geleceğimiz için, torunlarımız için Gümüşhane halkı üzerine düşeni yapmıştır. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.

MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük ise “Bu seçimler partiler arası bir yarıştan çıkıp Türkiye’nin milli duruşuna diz çöktürme yarışına dönüştü. Cumhurbaşkanımıza dünya devlerine karşı diz çöktürmediğiniz için hepinizden Allah razı olsun. Cumhurbaşkanımızı o şer odaklarına yedirmedik. İnşallah artık Türkiye yüzyılı başlıyor. İnşallah bölgesinde ve dünyada söz sahibi bir Türkiye bizi bekliyor” dedi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Av.Celalettin Köse de “Bugünkü seçimler sıradan bir seçim değildi. Recep Tayyip Erdoğan’la Kılıçdaroğlu’nun bir yarışı olarak gözükse de aslında böyle değildi. Sizlerin gayret ve destekleriyle Cumhurbaşkanımız 13.Cumhurbaşkanı olarak seçildi. Biz de milletvekilleri olarak sizlere mahcup olmamak adına gecemizi gündüzümüze katarak sizlere hizmet edeceğiz” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GÜSİAD bursları tamamladıÖnceki Haber

GÜSİAD bursları tamamladı

Bahçecik Barajı tam doluluğa ulaştıSonraki Haber

Bahçecik Barajı tam doluluğa ulaştı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar