Gümüşhane

Gümüşhane Üniversitesi 15 yaşında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane Üniversitesi 15 yaşında
Abone ol
Türkiye’nin en genç devlet üniversitelerinden birisi olan Gümüşhane Üniversitesi 15 yaşında.

31 Mayıs 2008 tarih ve 26892 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5765 sayılı Kanunla kurulan Gümüşhane Üniversitesi, şehre ve ülkeye değer katma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Üniversitenin kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Kuruluşunun 15’inci yıldönümünü heyecanla kutladığımız Üniversitemiz; sorumluluk bilinci yüksek, güçlü ve kaliteli akademik kadrosu, her türlü bilimsel ihtiyaca cevap verecek gelişmiş fiziki alt yapısı, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda gerçekleştirdiği faaliyetleri ile şehrimize ve ülkemize değer katma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir” dedi.

15 yılı geride bırakan Gümüşhane Üniversitesi’nin bilimsel faaliyetlerini 1 lisansüstü eğitim enstitüsü, 7 fakülte, 10 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul, 14 araştırma ve uygulama merkezi, 12 koordinatörlük ve 20 bin 412 öğrencisi ile sürdürdüğünü ifade eden Zeybek, “Nitelikli eğitim-öğretim faaliyetleri, gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmalarıyla ülkemizin kalkınma hedefleri doğrultusunda önemli başarılara imza atan Üniversitemiz; kurumsal gelişimini ve hedeflerini her geçen gün daha da artırmaktadır. Her yıl başarı çıtasını yükselten Üniversitemizin 15’inci yıldönümünü büyük bir gurur ve mutlulukla kutluyoruz.  Kuruluş yıldönümü vesilesi ile Üniversitemizin kuruluşundan ve gelişimine kadar destekleri bulunan ve ‘her ile bir üniversite’ projesinin mimarı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Yüksek Öğretim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a en içten dileklerimle teşekkürlerimi sunuyorum. Geçmişten günümüze Üniversitemize katkı sunan valilerimize, milletvekillerimize, desteklerini bizlerden esirgemeyen tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, çok saygıdeğer hayırseverlerimize, Üniversitemizle ilgili haberleri sayfalarına taşıyan değerli basın mensuplarına şükran borçluyuz. Ayrıca Üniversitemizin başarıdan başarıya koşması için gece gündüz demeden çalışan, sunmuş oldukları değerli katkılar nedeniyle uluslararası tanınırlığına vesile olan akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve kıymetli Gümüşhane halkına en içten saygılarımı sunar, Gümüşhane Üniversitemizin 15’inci kuruluş yılının hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” diye konuştu.


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbul’un fethi için yürüdülerÖnceki Haber

İstanbul’un fethi için yürüdüler

Şoke Eden Olay. 19 Büyükbaş Hayvanın Sır ÖlümüSonraki Haber

Şoke Eden Olay. 19 Büyükbaş Hayvanın Sır...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar