Gümüşhane

Gümüşhane Yeni Adliyesine Kavuşuyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane Yeni Adliyesine Kavuşuyor!
Abone ol
Gümüşhane Adliyesi Aralık Ayında Yeni Binasında Hizmet Vermeye Başlayacak

Adalet sarayı bulunmayan nadir illerden birisi olan Gümüşhane’de, Bağlarbaşı Mahallesi’nde tadilatı süren yeni adliye binasına taşınmak için işlemler hızlandırıldı. Yeni Adliye binası Aralık ayında hizmet vermeye başlayacak.

Türkiye’de yeni Adalet sarayı bulunmayan nadir illerden birisi olan Gümüşhane’de yeni Adliye Binasına taşınmak için çalışmalarda sona gelindi. Gümüşhane Adalet Sarayı, Mevcut Adliye hizmet binasının eski ve yetersiz olması nedeniyle, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde yeni binasına Aralık ayında taşınacak. Bağlarbaşı mahallesinde 2 bodrum katı ile birlikte toplam 10 katlı binanın adli hizmetler amacıyla kullanılmak üzere Gümüşhane Adalet Sarayı olarak tahsis işlemleri tamamlandı. Daha önce Koza Altın sahibi FETÖ Firarisi Akın İpek’in yaptırdığı ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, devlet tarafından el konulan öğrenci yurdu, Gümüşhane Adliyesi’ne tahsis edildi. Gümüşhane Başsavcısı Veli Ecir tarafından adliye binası olması için yoğun çaba harcanan Zehra Ana Yurdu için çalışmalarda sona gelinirken, bahse konu bina üzerinde kat planlarının yapılması ve projelendirme işlemleri de bitirildi.  Aralık ayında, gerekli tadilatlar ve tefrişatlar tamamlanarak hizmete açılması planlanan yeni Adliye binası ile birlikte, Gümüşhane’ye uzun süre ihtiyaçları karşılayacak modern bir Adliye Hizmet binası kazandırılmış olacak. Adliyede görevli Hâkim, Cumhuriyet Savcısı ve Adliye personelinin daha iyi fiziki şartlarda çalışması sağlanacağı gibi adalet hizmeti almak amacıyla gelen vatandaşların da bu şartlardan faydalanması sağlanacak. Gümüşhane Adliyesi’nin yeni binasında daha geniş çalışma alanları bulunurken, giriş çıkışlar kontrol altında olacak. Yeni Adliye binası ile birlikte, vatandaşların işlerini daha hızlı halledebilmeleri için de ön bürolar da yer alacak.

Taşınan İlk Kamu Binası Adalet Sarayı Olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz yıl Gümüşhane’ye gerçekleştirdiği ziyarette,  Gümüşhane Valiliği, Adalet Sarayı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi’nin de içinde bulunduğu 30 bin metrekarelik alanın kent meydanı olarak yeniden düzenleneceğini,  bu alandaki bulunan kamu binaları yıl sonuna kadar taşınacağını ifade etmişti. Bu ifadenin üzerinden geçen süre zarfında sıralanan kamu binaları içerisinde bulunan Adalet Sarayı, taşınması gerçekleştirilen ilk kamu binası olacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane’de güzelavrat otu 4 kişiyi zehirlediÖnceki Haber

Gümüşhane’de güzelavrat otu 4 kişiyi zeh...

Otomobil ile kurye motoru çarpıştı: 1 ölüSonraki Haber

Otomobil ile kurye motoru çarpıştı: 1 öl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar