Gümüşhane

Gümüşhane'de 3 Aydır Maaş Alamayan İşçiler Eylem Yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane'de 3 Aydır Maaş Alamayan İşçiler Eylem Yaptı
Abone ol
GÜMÜŞHANE’de bir maden şirketinde çalışan 150 işçi,3 aydan bu yana aylıklarını alamadıkları ve tazminatsız işten çıkarılmak istendikleri için eylem yaptı.

Gümüşhane il merkezine yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki Karamustafa Köyü'nde bulunan Yıldız Bakır Madencilik'te çalışan 150 işçi, 3 aydan bu yana aylıklarını alamadıkları ve tazminatsız işten çıkarılmak istendikleri için eylem yapmak istedi. 150 işçi 1 AK Parti İl Başkanlığına yürümek istedi,  Polis yürüyüşe izin vermedi ve grubu uyarıda bulundu. Polis uyarasının ardından basın açıklaması yapan grup dağıldı. 
Şirketin 2 ay maaş vermediğini ve son 1 aydır da ücretsiz izin verdiklerini anlatan işçi Erneyail Karson, “En son bizlere  ay ücretsiz izin talebinde bulundular. Bizde bunu kabul etmiyoruz. Ücretsiz izini kabul etmediğimiz içinde bizlere işten çıkış vermek için kâğıt gönderdiler. Kâğıtta sadece ücretsiz veriyoruz kabul edibi etmediğimiz soruluyor. Bizden bu talebi bulunanda Sedat Dağdelen diyen bir kişi. Bize müdür olduğunu söyledi. Bizlere çıkış vermek istiyorlar ama herhangi bir haktan yaranamıyoruz. İşten bizlerin çıkmasını istiyorlar. 3 aydır maaş alamıyoruz.  Geçim sıkıntısı yaşıyoruz. Kredi kart borçlarımız var. Faturalarımızı ödeyemiyoruz. Herhangi bir yetkilinin ilgilendiği de yok” ifadelerini kullandı.  
Bir buçuk yıldır Maden şirketinde çalışan Şevki Akıntürk da çalıştığı sürede sadece 6 ay mnaaş aldığını vurgulayarak “Bende önce ki dönemde bu sıkıntıları insanlar çekmiş. Bizlere herhangi bir resmi açıklama yapmıyorlar. Bizi kurumun önüne çağırıyorlar. Bizi soğukta bekletip elimize bir kâğıt verip bunu imzalayın diyorlar. Kâğıdı imzalayın ve çıkın gidin diyorlar. Bizler ortaokul mezunu olabiliriz ama cahil değiliz. Yasal sürecinden hepimiz farkındayız. Çalışırken bize faydanız olmadı bari batıyorken bir faydanız olsun. Bu insanalar işsizlik maaşından yararlansın. Bizlere tazminatta vermek istemiyorlar alamayacağımızda biliyoruz. Devlet bunlardan para alamıyor, biz nasıl tazminat alacağız” diye konuştu. 
Akıntürk, “Sedat Dağdelen diye bir kişi var. Bize şirketin insan kaynakları müdürü olarak tanıttı. O da bizim gibi çalışan. İmza yetkisi olduğunu söylemiyor. Bize paranızı vereceğiz de demiyor. Bunca seneler piyasadan az bir maaş verdiler. Bize herhangi bir açıklama yapmıyorlar. Devlet destek kredi alarak bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Taşıma su ile değirmen dönmez” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Parti Köse Adayı Belli OlduÖnceki Haber

AK Parti Köse Adayı Belli Oldu

AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı Canlı Yayında Haber29.com'daSonraki Haber

AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı Canlı Y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar