Gümüşhane

Gümüşhane’de yılın 2. İRAP toplantısı gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane’de yılın 2. İRAP toplantısı gerçekleştirildi
Abone ol
Gümüşhane’de yılın 2. İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Afetlerin olası etkilerini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirebilmek için afetler yaşanmadan önce yapılacak çalışmaları bir süreç dâhilinde tarif eden, sorumluları ve sorumlulukları tanımlayan, sürdürülebilir bir plan olan ‘‘İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP)’’ bilgilendirme toplantısı Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) yerleşkesinde gerçekleştirildi. 

Toplantıya projeye paydaş kurumların ilgili müdürleri, kaymakamlar, il, ilçe ve belde belediye başkanları ve yetkilileri ile sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

İRAP toplantısına başkanlık yapan Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, yaptığı konuşmada “2023 yılına girerken temennimiz ilimizde ülkemizde dünyanın hiçbir yerinde insanları bu felaketlere sebebiyet veren afetlerden Allah muhafaza eylesin. Afet dünyanın bir gerçeği. Ülkemizde başta deprem olmak üzere belirli afet risklerinin yaşandığı, ilimiz özelinde bakıldığında ise kaya düşmeleri, heyelanların yaşandığı belirli bölgelerde deprem, bazı noktalarında selleri görebileceğimiz bir coğrafyada yaşıyoruz. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla birkaç yıldır ülkemizde afetlerin önlenmesi, afetlerin öncesine yönelik tedbirler başta olmak üzere riskleri en aza indirecek çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaların sonucunda da her ilde olduğu gibi ilimizde de İRAP planımızı yaptık. Kurumlarımızın bu manada neler yapacağı plana işlendi. İlimizin özelindeki afetleri değerlendirip sizlerin önerileriyle neler yapabileceğimizi, öncelikli tedbirlerin gözden geçirilmesiyle daha hazır hale gelme noktasında çalışmalarımızı yürüteceğiz” dedi.

Toplantının devamında Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğünde görevli harita mühendisi Maşide Bedir tarafından katılımcılara İl Afet Azaltma Planı’nın (İRAP) içeriği ve plan çerçevesinde yapılması gerekenler hakkında geniş çaplı bir sunum gerçekleştirildi. 

Toplantı gerçekleştirilen sunumun ardından toplantıya katılan kurum yetkililerinin sorun, öneri ve düşüncelerini paylaşması ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Liselilere Siberay Farkındalık projesi anlatıldıÖnceki Haber

Liselilere Siberay Farkındalık projesi a...

Başkan Çimen’den 357 konut ve Bağlarbaşı açıklamasıSonraki Haber

Başkan Çimen’den 357 konut ve Bağlarbaşı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar