Gümüşhane

Gümüşhaneli Hekimler Platformu buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhaneli Hekimler Platformu buluştu
Abone ol
Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) bünyesinde faaliyet gösteren Gümüşhaneli Hekimler Platformu üyeleri 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir araya geldi.

Başkanlığını Prof.Dr.Özkan Ateş’in yaptığı platform üyeleri 14 Mart haftası hava muhalefeti nedeniyle ertelemeli olarak gerçekleşen programda Topkapı Hilton otelde bir araya geldi.

Çok sayıda hekim meslektaşların katıldığı programın açılışını GÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi ve ŞİDEF Genel Başkanı Serkan Kaya yaptı. 

Programda konuşan Gümüşhaneli Hekimler Platformu Başkanı Prof. Dr. Özkan Ateş, “Dünya genelinde etkisini sürdüren pandemi dolayısıyla programlarımızı uzun süredir çevrimiçi gerçekleştirebilmiştik. İki yılı aşkındır ilk defa katılımlı toplantı ile bir araya geldik. 2018 yılında kurulan platformumuz mesleki dayanışma ve iletişim, özgün bir sivil insiyatif becerileri ile yerelin gelişimine sağlık penceresinden katkılar sağlamayı amaçlıyor. Başta medikal teknolojiler olmak üzere etkileşim halinde olduğumuz ARGE, akademik çevre ve iş dünyasının üretim ayağı en güçlü paydaşlarımızdandır. Buradaki buluşmalar bu amaçları güçlendirmeyi sağlayacaktır. Ayrıca pandemi sürecinde hekim meslektaşlarımız yaşamsal riskler alarak mücadelelerini fedakarca ve onurlu bir şekilde yürüttüler. Belki de aldıkları sorumluluklar boyutuyla en riskli görevlerden olan mesleğimizin ve meslek mensuplarımızın değerinin daha iyi anlaşılmasına ihtiyaç var. Tüm meslektaşlarımın 14 Mart Tıp Bayramını kutlarım” dedi. 

Danışma Kurulu Başkanı Dr.Erdal Erdoğdu ise gündemle ilgili görüşlerini şöyle paylaştı: “Bizleri bu meslek mensupları olarak Gümüşhaneli olmak bir araya getirdi. Hekimlik, ağır sorumlulukları, riskleri olan bir meslektir. Hekimlerin çalışma şartları ve yaşam standartları ideal bir sağlık sistemi için çok önemlidir.” 

GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın ise pandemi nedeniyle hayatını kaybeden hekimler ve sağlık çalışanlarını rahmetle anarak başladığı konuşmasında, “Hekimlerimiz, küresel pandemi etkisinde sürekli nöbetlerdeydiler. Onlar belki de mesleklerinin en zor süreçlerini yaşadılar, yaşamsal riskler aldılar. Bu sebeple hekimlerimiz baş tacımızdır. GÜSİAD kurucu üyelerinden hekim arkadaşlarımız var. Çok sayıda sağlık girişimcisi, tıp merkezi, diş sağlığı merkezleri olan üyelerimiz var. Sağlık sektörünü, iş dünyasını en iyi hekimlerimizle geliştiririz diye düşündük. İş insanlarımızdan medikal sektörde iş yapan üyelerimiz, girişimcilerimiz var. Bu sebeple bu birlikteliği ve dayanışmayı çok önemsiyoruz. Ülke genelinde şimdiki erişimimizle 150’yi aşkın hekim hemşerimize ulaştık. Özellikle hemşerilerimizin yoğun yaşadıkları illerde iletişimlerimizi kurmak için çabalıyoruz. Tıp fakültelerinde okuyan öğrencilerimizi bugün meslek büyükleriyle tanışmaları için davet ettik. Sürdürülebilir sivil toplum yapılarının temellerini güçlendirmeye çalışıyoruz. GÜSİAD bünyesinde kurulmuş bu platformumuz, hekimlerimize tamamen destek amaçlıdır. Her türlü etkinlik planlamalarında özgür bir yapıya sahiptir. Bu vesile ile tüm hekimlerimizin 14 Mart Tıp Bayramını kutluyoruz” diye konuştu.

Gümüşhaneli Hekimler Platformu Başkan Yardımcısı Doç.Dr.Muammer Aydın, Dr.Fazlı Yılmazer, Genel Sekreter Dr.Emre Boşnak, Yönetim Kurulu üyeleri Doç.Cemalettin Aydın,  Dt.Nalan Külekçi, Dt.Nurhayat Türkmen söz aldı.

Konuklardan konuşmacılar ise GÜDEF Genel Başkanı Bayram Demir, Gümüşhaneli Hukukçular Platformu Başkanı Av.Yunus Akçay, GÜSİAD Eğitim Komisyonu Başkanı Turay Kesler, GÜSİAD Yönetim Kurulu Üyelerinden Av.Süleyman Aydın, Yaşar Topçuoğlu görüşlerini dile getirdi.

Yapılan konuşmalar ve fotoğraf çekimiyle program son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Wushu’da GÜ’ye 3 madalyaÖnceki Haber

Wushu’da GÜ’ye 3 madalya

Ramazan Ayı Geldi Gudu’ya Talepler ArttıSonraki Haber

Ramazan Ayı Geldi Gudu’ya Talepler Arttı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar