Gümüşhane

Gümüştaş gururumuz oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüştaş gururumuz oldu
Abone ol
Gümüşhane'de faaliyet gösteren Gümüştaş Madencilik, 2019 yılında da Türkiye'nin ilk bin ihracatçı firması arasına girdi.

Gümüşhane'de faaliyet gösteren Gümüştaş Madencilik, 2019 yılında da Türkiye'nin ilk bin ihracatçı firması arasına girdi. 

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından her yıl açıklanan ilk 1000 ihracatçı firma listesine 2019 yılı ihracat sıralamasına göre Doğu Karadeniz bölgesinden 11 firma girmeyi başardı. Listede Trabzon’dan 9 firma yer alırken, Rize ve Gümüşhane’den birer firma yer aldı.

Gümüşhane’de madencilik sektörünün önde gelen firmalarından olan Gümüştaş Dış Ticaret ve Pazarlama A.Ş. listeye genel sıralamada 391'inci sırada, sektörel sıralamada 11.sırada girmeyi başardı.

Gümüşhane'den 2019 yılında 50,9 milyon dolarlık ihracatın 49,6 milyon dolarını madencilik ürünleri oluşturmuş, en fazla ihracat 17,1 milyon dolarla Belçika'ya, 11,3 milyon dolarla Güney Kore'ye, 9,8 milyon dolarla Japonya'ya, 9 milyon dolarla Çin Halk Cumhuriyeti başta olmak üzere toplam 27 farklı ülkeye 50 milyon 867 bin dolarlık ihracat yapılmıştı.

2016 yılı sonlarında dönemin Valisi Okay Memiş ve GTSO Başkanı İsmail Akçay tarafından düzenlenen toplantıda şirket merkezleri ve şubelerinin Gümüşhane'ye taşınması konusunda talepte bulunmuş, Gümüştaş Madencilik bu konuda ilk adımı atarak 2017 yılı itibariyle vergi dairesi ve vergi numarasını Gümüşhane'ye naklederek tüm ticari işlemlerini Gümüşhane üzerinden yapmaya başlamıştı.

Gümüştaş Hakkında: 

Gümüştaş Aş. 1980 yılında Gümüşhane maden sahasını işletmek üzere, 40 yıldır madencilik faaliyetlerini başarıyla sürdüren Sn. Necati Kurmel ve ortakları tarafından kurulmuştur.

Şirket 2005 yılında bugünkü sahipleri olan Ortadoğu Otomotiv Tic. Aş ( % 50 ), Necati Kurmel; ( % 25 ), Setanay Kurmel Metin ( % 25 ) tarafından devir alınmıştır. Gümüştaş Maden AŞ Gümüşhane deki faaliyetleri yanında 2007 yılında yine ülkemizin önemli maden sahalarından Niğde-Bolkar Altın+Gümüş madenini de satın alarak faaliyet alanını genişletmiştir. Gümüştaş A.Ş. yıllardır atıl duran Gümüşhane ve Niğde-Bolkar maden yataklarını işleterek yurt ekonomisine kazandırmak amacıyla; maden arama+hazırlık çalışmalarını kesintisiz sürdürmüş ve elde edilen olumlu sonuçlara bağlı olarak her iki maden sahasında cevher üretim ve zenginleştirme tesisleri yatırımını gerçekleştirmiştir.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dönmeyen #döner #sermaye için eylem yaptılarÖnceki Haber

Dönmeyen #döner #sermaye için eylem yapt...

Aslan adaylığını açıkladıSonraki Haber

Aslan adaylığını açıkladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar