Gümüşhane

Güvenlik Kartı Olmayan Adaylar Elendi.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Güvenlik Kartı Olmayan Adaylar Elendi.
Abone ol
KYK’ ya Alınacak Güvenlik Personeli İle İlgili 27.08.2021 Tarihinden Sonra Belge Alanlarla Sertifikalı Adayların Başvuruları Kabul Edilmedi.

Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) alınacak güvenlik ve temizlik personeli için yapılan başvuruların bir kısmı iptal edildi.

Başvuruları iptal edilen adayların bakanlık tarafından belirlenen güvenlik kimlik kartı şartına uymadıkları öğrenilirken, başvurusu iptal edilen adayların ‘isimlerin daha önceden belirlendiği’ ve ‘torpil yapıldığı’ iddiası  gündeme geldi.

Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay  KYK’nın bünyesinde çalıştırılmak üzere, 12’si kadın 6’sı erkek toplam 18 temizlik görevlisi ve 26’sı kadın 20’si erkek olmak üzere toplam 46 görevli personel için bakanlığın  yeni kararlar aldığını söyledi.

KYK alınacak olan güvenlik ve temizlik personelin işe alımları İŞKUR tarafından duyurulmuştu.  Duyurunun ardından adaylar başvurularını İŞKUR’a gerçekleştirdi. Toplam 180 asil, 180’de yedek adayın başvurusunun ardından, adayların bir kısmının  başvuruları  bazı kriterlere uymadıkları  için reddedildi. Asil listede yer alıp başvurusu reddedilen adayların yerine de yedeklerden aday alınacak. Başvuru şartlarına uyduklarını fakat buna rağmen başvurularının reddedildiğini söyleyen adaylar ise, başvurularda kimin işe alınacağının önceden belirlendiğini ve başvurularının bu nedenle iptal edildiğini iddia etti. Bu iddialar üzerine gazetemizle iletişime geçen bazı adaylar, sertifikalarının tam olduğunu ve başvurularının neden iptal edildiğini anlayamadıklarını ve başvurularda torpil olduğunu iddia etti. Konuya ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay, başvuru şartlarının bakanlık tarafından belirlendiğini, başvuru yapan adayların bir bölümünün sadece güvenlik sertifikasının olduğunu ve bakanlık tarafından bunun kabul edilmediğini, güvenlik kimlik kartı olmasının zorunlu olduğunu söyledi. Ayrıca adayların bir kısmının sunduğu güvenlik sertifikasının da bakanlığın açıkladığı 27.08.2021 tarihinden sonra alındığı ve bunların geçersiz sayılması sebebi ile bu adayların  başvuruların iptal edildiğini söyledi.

‘Bakanlık Sadece Sertifikayı Kabul Etmiyor’

Bakanlığın kimlik kartı ve sertifikanın belirlenen tarihten önce alınmış olmasını şart koştuğunu dile getiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay, sertifikaların bir kısmının tarihi geçmiş olduğundan dolayı bakanlığın bu başvuruları kabul etmediğini söyledi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Atalay, “ Bakanlık belli tarih koydu. Başvurunun son tarihi itibariyle müracaat edecek kişinin güvenlikçi olması gerekiyor, güvenlikçi olması için de güvenlikçi kimlik kartına sahip olması gerekiyor, sadece sertifika yeterli değil. Bakanlık sertifikayı kabul etmiyor, sonradan gelişen bir süreç değil bu. Bakanlık kimlik kartı ve tarihinin de son başvuru tarihinden önce alınmış olmasını istiyor. Sertifika tarihi geçmiş olunca bakanlık buna onay vermiyor. Bunların hepsi bakanlık takibinde yapılan işlemler” açıklamasında bulundu.  


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bir Genç Aday da Bakkallar Ve Manifaturacılar Esnaf OdasınaÖnceki Haber

Bir Genç Aday da Bakkallar Ve Manifatura...

Gümüşhaneli dağcılar dünyanın en tehlikeli yolunda yürüdüSonraki Haber

Gümüşhaneli dağcılar dünyanın en tehlike...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar