Gümüşhane

Hakkımız Olanı Aldık!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hakkımız Olanı Aldık!
Abone ol
Gümüşhane’ye Gönderilen Solunum Cihazları, Daire Başkanının Gümüşhaneli Olması Nedeniyle ‘Kıyak’ Olarak Sunuldu

Sağlık Bakanlığı Tedarik Yöntemleri ve Satın Alma Dairesi Başkanı hemşehrimiz Musa Korkut tarafından ilimize gönderilen 5 adet solunum destek cihazı tartışma konusu oldu. Bir internet sitesinde yer alan haberde, başka şehirlerde bu tip cihazlarda sıkıntı yaşandığı ifade edilerek Musa Korkut’un şehrine öncelik verdiği iddia edildi. 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla birlikte hastanelerde en çok solunum destek cihazlarına ihtiyaç duyuluyor. Türkiye’nin pandemi sürecinin başlangıcında hız verdiği yerli üretim solunum cihazları hem ülkemizde hem de solunum cihazı tedariğinde sıkıntılar yaşayan ülkelere ihraç edilirken, Sağlık Bakanlığı Tedarik Yöntemleri ve Satın Alma Dairesi Başkanı Musa Korkut tarafından Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne 2 ay önce gönderilen ve pandemi hastanesine kurulan 5 adet solunum destek cihazı tartışmalara neden oldu. Bir internet sitesinde yer alan ifadelere göre, Musa Korkut tarafından ilimize gönderilen solunum cihazları bir ‘lütuf’ olarak sunuldu. Gümüşhane Devlet Hastanesi’nin internet sitesinde Musa Korkut’a yönelik yazılan teşekkür metnini de paylaşan internet sitesi, diğer illerde yaşanan solunum cihazı sıkıntısını dile getirerek, Korkut’un şehrine öncelik verdiğini ileri sürdü.

5 Adet Solunum Cihazı Daha Gelecek

Konu hakkında Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan açıklamada ise, talep halinde istenilen hastanelere solunum cihazı gönderildiği belirtildi. Yerli üretim solunum destek cihazlarının yurt çapında ihtiyaçları karşıladığını ifade eden yetkililer bazı hastanelerin önceden talebi olmadığı için sorunlar yaşanabildiğini ancak istenmesi durumunda cihazların hızlı bir şekilde kurumlara gönderildiğini söyledi. Öte yandan Gümüşhane Devlet Hastanesi tarafından talep edilen 5 yeni solunum cihazının daha hastaneye teslim edileceği öğrenildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zigana Tüneli inşaatında yüzde 78 seviyesine ulaşıldıÖnceki Haber

Zigana Tüneli inşaatında yüzde 78 seviye...

Öğretmenlik Okudu, Şimdi Köyünde Harç Ekmeği YapıyorSonraki Haber

Öğretmenlik Okudu, Şimdi Köyünde Harç Ek...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar