Gümüşhane

Harçlıklarıyla miniklere kitap aldılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Harçlıklarıyla miniklere kitap aldılar
Abone ol
Gümüşhane Üniversitesi Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksekokulu ve Şiran Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri biriktirdikleri harçlıklarıyla Şiran’da eğitim-öğretime devam eden Atatürk İlk ve Ortaokulu öğrencilerine kitap aldı.

Atatürk İlk ve Ortaokulu Okul-Aile Birliği üyeleri önderliğinde ilçede “Bir Kitap Bir Çocuk” sloganı ile okumanın önemine değinen öğrenciler kendi harçlıkları ile küçük öğrenci kardeşlerine kitap alarak önemli bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi.

Birçoğu farklı illerden ilçeye gelen öğrenciler kendilerinin ilçede yaşayan halk ve özellikle öğrenciler için rol model olduklarının farkında olduklarını vurguladı.

İlköğretimdeki öğrencilerin kendilerini örnek alarak üniversitede istedikleri bölümlerde eğitim ve öğretimlerine devam edebilmelerinin, en önemlisi de bilinçli bir toplum olabilmenin temelinin okumaktan geçtiğini ifade eden üniversite öğrencileri halkın takdirini topladı. 

Gerçekleştirilen projeye Şiran ilçesinde faaliyet gösteren Sultan Pestil Köme, soğuk kış gününde tüm öğrencilere pestil herlesi ikram ederek projeye destek oldu. 

Etkinliğe katılan Şiran İlçe Milli Eğitim Müdürü Hafız Orhan Aygün ise Atatürk İlk ve Ortaokulu Müdürü Sefa Türkmen, Okul-Aile Birliği Başkanı Vildan Gürmeriç ve üyelerine, projeyi hayata geçiren tüm öğretim elemanlarına ve öğrencilere teşekkür etti.

Duyarlı davranışlarından dolayı öğrencilerini tebrik eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Kitap, en iyi dosttur. Aynı zamanda da farklı farklı dünyalara ve hayatlara açılan en değerli kapıdır. Bu kapının anahtarına sahip olmak, dünyanın en değerli hazinelerine bedeldir. Böylesi bir bedelin farkındalığına sahip olmak ise erdemli bir insan olmanın gereğidir. Gerek ilimizde ve gerekse de ilçelerimizde eğitim-öğretimlerini devam ettiren öğrencilerimiz söz konusu erdemli davranış modelini sergileyerek, bulundukları yerlerde kalplere dokunmaya devam ediyorlar. Öğrencilerimizin ilköğretim çağındaki kardeşlerine örnek olmak amacıyla ‘Bir Kitap Bir Çocuk’ sloganıyla hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projesi bu anlamda bizleri fazlasıyla gururlandırdı. Öğrencilerimizi bu duyarlı davranışlarından dolayı kutluyor, projede yer alan tüm öğretim elemanlarımıza ve Şiran halkına teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GTSO’da KOSGEB ve bakanlık destekleri anlatıldıÖnceki Haber

GTSO’da KOSGEB ve bakanlık destekleri an...

Giresun’da otobüs kazası: 10 yaralıSonraki Haber

Giresun’da otobüs kazası: 10 yaralı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar