Gümüşhane

Havalimanı’nın İsmi Ne?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Havalimanı’nın İsmi Ne?
Abone ol
THY Genel Müdürünün Kösede Yapılmakta Olan Gümüşhane-Bayburt Havalimanı İçin Bayburt Havalimanı Demesi Kafaları Karıştırdı

Türk Hava Yolları, 2023 yılı için uçuş ağlarına Gümüşhane -Bayburt’un da aralarında olduğu 6 yeni rota ekledi.  

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, 2022 yılında taşınan yolcu sayısının 72 milyonu bulacağını belirterek, 2023 yılında uçak sayısının 427 olacağını ifade etti.  Bolat, şu anda dünya genelinde 342 destinasyona uçtuklarını belirterek, "2023'te 88 milyonun üzerinde yolcu taşımayı planlıyoruz. Bu yıl uçtuğumuz hatların üzerine yurt dışında Denver ve Detroit (ABD), Katowice (Polonya) ve Palermo'yu (İtalya) ekleyerek yurt dışı sayısını 293'e çıkarmayı hedefliyoruz. (Toplam uçuş ağımıza) İç hatlarda Yozgat ve Bayburt'u ekleyerek uçacağımız destinasyon sayısını 348'e çıkaracağız" diye konuştu.

THY 6 YENİ NOKTAYA UÇACAK

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, 2022’ye ilişkin değerlendirmeleri ile 2023’e dair hedeflerini paylaştı.

2.25 MİLYAR DOLARLIK KÂR

Bolat, 2022’nin ilk 10 ayında 60.5 milyon yolcu taşındığını kaydederek, “Finansallarımız da bunu doğruluyor. Yıl sonu itibarıyla taşıdığımız yolcu sayısı 72 milyona erişecek. 10 ayda 2.25 milyar dolar kâr açıkladık. Bu THY ve Avrupa havacılık tarihinin en yüksek rakamı. Kârlılığımızın artarak devam edeceğini 2.25 milyar doların üzerine biraz daha koyacağımızı tahmin ediyoruz” diye konuştu. Bolat, kârın büyük oranda uzak hatlardan geldiğine işaret etti. Avrupa’dan gelen kârın yüzde 10 civarında kaldığına dikkat çeken Bolat, uzun hatlarda yolcu sayısını artırdıklarını anlattı. Bolat, dördüncü çeyreğin genelde hava yollarının nakit yaktığını ancak kendilerini tam aksine kârı arttıracaklarını söyledi.

UÇAK SAYISINI ARTTIRACAK

Bolat, Türkiye’de turist yoğunluğu görüldüğünü vurguladı. Yoğunluğun Türkiye’ye gelen yolcularda yaşandığının altını çizdi. Transit yolcular için ek kapasite koyamadıklarını anımsattı. Uçak siparişleriyle ilgili bilgi veren Bolat, “Üreticilerde yaşanan birtakım sıkıntılar vardı. Bunlar bitmek üzere. 2023’te zaten kabul edilmiş bütçemizde yüzde 17-20 arasında kapasite artışı koyduk” şeklinde konuştu. Bolat, “Uçak sayımız 396. Bu rakamı 2023 sonunda 427’ye çıkaracağız. 400’üncü uçağımızın şubat ortalarında gelmesini bekliyoruz. 787’lerde tekrar teslim etabı başlıyor.

Fabrika tarafında sıkıntı bitti. İlk uçağımız da bu ayın sonunda gelecek. İştirakimiz AnadoluJet’te de 30’a yakın yeni nesil uçağımız var. Burada 2023 için bütçelediğimiz 67 uçağımız var. Uçak sayımızı arttırmayı arzu ediyoruz. Çünkü iç hatlarda çok yoğun talep var. Marttan itibaren AnadoluJet’te iç hatlarda yüzde 50’ye yakın frekans artışı yapacağız. Aynı zaman da yurt dışı ağı da büyüyor, büyüyecek. Sabiha Gökçen’de AnadoluJet tam anlamıyla bir ‘low cost’ yani çok pratik ve ekonomik bir hava yolu şirketi haline gelecek” ifadelerini de kullandı.

DESTİNASYON ADEDİ YÜKSELİYOR

Şu anda dünya genelinde 342 destinasyona gittiklerini hatırlatan Bolat, “128 ülkeye uçuyoruz. Dünyanın en çok noktasına uçan hava yoluyuz. Bu yıl 72 milyonun bir miktar üzerinde yolcu taşıyacağız. 2023’te 88 milyonu aşkın yolcu taşımayı planlıyoruz. Yurt dışında Denver ve Detroit (ABD), Katowice (Polonya) ile Palermo’yu (İtalya) ekleyerek gideceğimiz destinasyon sayısını 293’e taşıyacağız. Yurt içinde de Yozgat ve Bayburt’u ilave ederek uçacağımız destinasyon sayısını 348’e çekeceğiz” dedi.

17 MİLYAR DOLAR GETİRECEK

“2022’de 18 milyar dolar tutarında gelirimiz ve 14 milyar dolar tutarında net ihracatımızla ön plandayız” diyen Bolat, şöyle devam etti: “Bu 14 milyar doların 5 milyar doları ülkemizde kaldı. Gelecek yıl bu hedefi biraz daha yükseltmeyi, üzerine 3 milyar dolar eklemeyi ve 2023’te 17 milyar dolar döviz getirmeyi planlıyoruz. Getirdiğimiz dövizin yüzde 30’unun biraz üzeri ülkemizde kalıyor. Seneye de 6 milyar doların biraz fazlası Türkiye’de kalacak. Bu rakamın bir kısmı kar olarak kasamızda duruyor, diğer kısmı yatırıma yöneliyor. Ülkemize ve milletimize yatırım yapmaya devam ediyoruz.”

Öte yandan çalışmaların sürdüğü Bayburt-Gümüşhane Havalimanı'na 1 Aday Asistan Hava Trafik Kontrolü ile 3 Aday Stajyer Hava Trafik Kontrolörü alımı için ilana çıkılmıştı. Havalimanının 2023 yılının Mart ayında faaliyete geçmesi öngörülüyor.

HABER: ŞAHİN ÖZTÜRK

Kaynak:Gümüşkoza


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
8 Şüpheli Hakkında 12 Yıla Kadar Hapis İstenildiÖnceki Haber

8 Şüpheli Hakkında 12 Yıla Kadar Hapis İ...

Bu saçmalığa biri dur desinSonraki Haber

Bu saçmalığa biri dur desin

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar