Gümüşhane

Hayvan pazarında tedbirler üst seviyeye çıkarıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hayvan pazarında tedbirler üst seviyeye çıkarıldı
Abone ol
Gümüşhane Belediyesi ekipleri vatandaşların kurbanlık alışverişlerini güvenle yapmaları için tedbirleri artırdı.

Gümüşhane Belediyesi ekipleri vatandaşların kurbanlık alışverişlerini güvenle yapmaları için tedbirleri artırdı. 

Yeni tip korona virüs (Covid-19) nedeniyle Gümüşhane Belediyesi Hayvan Pazarında alınan önlemler üst seviyeye çıkarıldı. Mezbahane ve Kurban satış alanında alınan tedbirler ile vatandaşlar daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda alışveriş yapıyor. Belediye ekipleri,  kurbanlık satışları başlamadan önce pazar yerinde tespit edilen eksiklikleri gidererek dezenfekte etti. Kurbanlık satışı için oluşturulan alanda satış yerleri sosyal mesafeye uygun olarak düzenleyen Gümüşhane Belediyesi, belirli yerlere satıcılar ve vatandaşlar için dezenfektan standı kurdu. Pazara kurbanlık almaya gelen vatandaşların girişte maske ve ateş kontrolü yapılarak alana girmelerine izin veriliyor. Belediye Ekipleri, kurbanlık hayvanların alınması, kesimindeki hijyen koşulları, kurban atıklarının çevreye zararının önlenmesi, hayvanlardan insanlara geçen hastalıklardan korunma yolları ve dikkat edilecek hususlarla ilgili bilgilendirme yapmakta.

Vatandaşların Kurban Bayramını güvenli bir şekilde geçirmeleri için tedbirleri üst seviyeye çıkardıkların ifade eden Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, “Bayramlar, ailelerimiz ve sevdiklerimizle hasret giderdiğimiz dönemlerdir. Covid-19 salgınını göz önünde bulundurduğumuzda, Kurban Bayramı’nda gelenekselleşen Kurban pazarı ziyaretlerinin halkımızın sağlığı için riskler doğurabileceğini düşündük. Şehrimizde en aza indirebilmek adına Belediyemize ait Hacıemin Mahallesi Elmalı caddesindeki Mezbahane ve Hayvan Pazar alanında tespit edilen eksiklikleri gidererek dezenfekte ettik. Virüsün temas yoluyla bulaşmasını engellemek adına dezenfekte cihazları yerleştirdik. Bu hizmetlerimizin yanı sıra hayvan pazarlarında bayram öncesi ve bayram süresince maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralının denetimini de yapacağız. Hayvan pazarına ulaşım için Belediye karşısında bulunan duraktan bayramın 3. gününe kadar her saat başı belediye otobüslerimiz servis yapacaktır. Gümüşhaneli hemşehrilerimizin mutlu ve sağlıklı bir bayram geçirmesi amacıyla çalışmalara devam ediyoruz” dedi.

Kendilerine hijyenik bir ortamda satış yapma imkanı sağlayan Gümüşhane Belediyesi ekiplerine teşekkür ettiklerini belirten Kurbanlık satan üreticiler, “Bizlere sağlıklı ve modern imkanlarda satış yapmamızı sağlayan başta Belediye Başkanı Ercan Çimen olmak üzere bu tesiste emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GÜ çok sayıda yüksek lisans ve doktora öğrencisi alacakÖnceki Haber

GÜ çok sayıda yüksek lisans ve doktora ö...

Gümüşhane de Trafik Kazası 5 Çocuk 7 YaralıSonraki Haber

Gümüşhane de Trafik Kazası 5 Çocuk 7 Yar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar