Gümüşhane

HES İlk Meyvelerini Vermeye Başladı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HES İlk Meyvelerini Vermeye Başladı!
Abone ol
Gümüşhane’nin merkeze bağlı Övündü köyünde yapımı süren HES inşaatı nedeniyle bahçe sulamada kullanılan su pompalarının kaldırılması çiftçileri mağdur etti. Vatandaşlar mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Övündü köyü sınırlarında ki bir HES firması inşaatı nedeniyle Övündü köyü vatandaşları mağduriyet yaşıyor. Bölgede yapılan HES inşaatı nedeniyle, vatandaşların bahçelerini sulamak için kullandıkları su pompaları kaldırıldı. Bahar ayının gelmesiyle birlikte bahçelerini ekmek isteyen vatandaşlar, Harşit Çayı’ndan su çekemedikleri için bahçelerini sulayamıyor. Gümüşhane’de her Salı günü kurulan halk pazarında yer alan meyve ve sebzelerin kendi köylerinde üretildiğini söyleyen ve böyle giderse ürünlerini tezgahlara koyamayacaklarını söyleyen köy sakinleri, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Köy sakinlerinden Mehmet Özdemir, çözüm bulunmadığı takdirde tarlalarının boş kalacağını söyleyerek, ‘’ Biz bu konuda yetkililerle de konuştuk, fakat herhangi bir geri dönüş alamadık. Burada bu HES iş yapacak, yapan para kazanacak bu bizi ilgilendirmez biz tarlalarımızı bahçelerimizi sulamak istiyoruz’’ dedi.

‘15 Gün İçerisinde Sorunlarımız Çözülmezse Bahçelerimiz Kuruyacak’

Övündü köyündeki sulama sorunun 15 gün içerisinde çözülmemesi halinde bahçelerinin kuruyacağını ve hiçbir ürün elde edemeyeceklerini söyleyen köy sakini  Mehmet Özdemir, ‘’ 2-3 yıl önce, bizim köyümüzün bulunduğu bölgede bir HES projesi yapılmaya başlandı. Fakat bu yapılan HES bizi mağdur etti, bu şirket yapacağını vadettiği hiçbir şeyi yapmadı. Bizim burada sebzelerimiz, meyvelerimiz kurumaya başladı. Bu mağduriyet 15 gün daha sürerse burada ne meyve ne sebze kalacak. Bir an önce bizim buradaki su pompalarımızın, elektrik aksamlarımızın faaliyete geçmesi gerekiyor, bizim suyumuzun akması gerekiyor. Gümüşhane’de kurulan Salı pazarında yer alan meyve sebze ihtiyacının yüzde 50’sini Övündü Köyü’nün ürünleri karşılıyor. Bu duruma bir çözüm bulunmazsa tarlalarımız boş kalacak. Biz bu konuda yetkililerle de konuştuk, fakat herhangi bir geri dönüş alamadık. Burada bu HES iş yapacak, yapan para kazanacak bu bizi ilgilendirmez biz tarlalarımızı bahçelerimizi sulamak istiyoruz. Burada 15 gün boyunca bu durum giderilmediği takdirde buradaki bütün bitkiler kuruyacak, büyük sorunlar meydana gelecek. DSİ yetkilileri buraya gelerek incelemelerde bulundu ama çözüme kavuşan hiçbir şey yok’’ şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane’de yoğunlaştırılmış Covid-19 denetimiÖnceki Haber

Gümüşhane’de yoğunlaştırılmış Covid-19 d...

Gümüş Trabzon’dan puansız dönüyor: 1-4Sonraki Haber

Gümüş Trabzon’dan puansız dönüyor: 1-4

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar