Gümüşhane

İl Genel Meclisi’nin Ocak ayı toplantıları başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İl Genel Meclisi’nin Ocak ayı toplantıları başladı
Abone ol
Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin 2023 yılının ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Meclis Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu başkanlığında Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan toplantının açılışında konuşan Başkan Erdoğdu, yeni yılın hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, 2022 yılında meclis üyeleriyle birlik ve beraberlik içerisinde başarılı işlere imza attıklarını söyledi.

İl Genel Meclisi olarak yeni yılda da insani gelişim ile sürdürülebilir kalkınmaya katkı sunacak kararlar alacaklarını dile getiren Erdoğdu, “Geride bıraktığımız 2022 yılında yoğun bir tempoyla çalışmalarımızı sürdürdük. Yeni yılda da köylerimizde yaşam kalitesini yükseltmek adına aynı tempoyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Köylerimize yapılan hizmetlerde büyük emeği olan başta Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek olmak üzere İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Ekrem Akdoğan’a, Genel Sekreter Yardımcımıza, birim müdürlerine ve tüm kurum personeline teşekkür ediyorum. İnşallah kazasız belasız başarılı bir yıl geçiririz. Tüm Gümüşhaneli hemşehrilerimin yeni yılı kutluyorum” dedi.

Meclis Başkanı Erdoğdu’nun konuşmasının ardından 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu gereğince İl Özel İdaresinin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimini gerçekleştirecek Denetleme Komisyonuna üye seçimi yapıldı. Gizli oy yöntemiyle yapılan seçim sonucunda AK Parti’den Mihdat Uçan, Hüseyin Bedir, Mahmut Zengin, MHP’den Vedat Soner Başer ve Yaşar Polat komisyon üyesi olarak seçildi. Seçilen komisyon şubat ayı sonuna kadar 2 ay boyunca çalışarak hazırladığı raporu Mart ayında İl Genel Meclisi başkanlığına sunacak.

Toplantıda daha sonra gündemde yer alan İl Özel İdaresinde çalıştırılan sözleşmeli personelin 2023 yılı ücretlerinin belirlenmesi hakkındaki teklif yazı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi.

Toplantının sonunda ise Şiran İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetine üye seçimi yapılmasıyla ilgili gündem maddesi görüşüldü. Yapılan görüşmelerin ardından İsmail Gündoğan, Sami Tosun ve Sema Akın Şiran İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetine seçildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GÜ öğrencilerinden Ramada’ya ziyaretÖnceki Haber

GÜ öğrencilerinden Ramada’ya ziyaret

Alemdağ: “Ders çıkarmıyoruz”Sonraki Haber

Alemdağ: “Ders çıkarmıyoruz”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar