Gümüşhane

İl Özel İdaresi Destekli Fide Dağıtımı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İl Özel İdaresi Destekli Fide Dağıtımı Yapıldı
Abone ol
Valimiz Sayın Kamuran TAŞBİLEK’in himayelerinde, İl Müdürlüğümüzce hazırlanan % 50 İl Özel İdaresi % 50 çiftçi katkılı “Örtü Altı Sebze Üretiminin Geliştirilmesi Projesi” ile ilimizde son yıllarda önemli bir artış sağlanan örtü altı üretiminin geliştirilmesine katkı sağlanarak ürün verimliliği ve kalitesinin arttırılması hedeflenmiştir.

Valimiz Sayın Kamuran TAŞBİLEK’in himayelerinde, İl Müdürlüğümüzce hazırlanan % 50 İl Özel İdaresi % 50  çiftçi katkılı  “Örtü Altı Sebze Üretiminin Geliştirilmesi Projesi” ile ilimizde son yıllarda önemli bir artış sağlanan örtü altı üretiminin geliştirilmesine katkı sağlanarak ürün verimliliği ve kalitesinin arttırılması hedeflenmiştir.

Sebze tarımı birim alanda yarattığı yüksek verim ve sağladığı net gelir nedeniyle her geçen gün önemini daha da artırmaktadır. Özellikle artan nüfusa paralel olarak tarım arazilerinde yaşanan bölünmeler küçük alanlardan optimum seviyede yararlanmayı zorunlu kılmaktadır. Dolayısıyla işletme büyüklüklerinin çok küçük olduğu ilimizde de örtü altı üretimin desteklenerek yaygınlaştırılması amaçlanan projemiz ile üreticilerimize sertifikalı ve hastalıklardan ari fide tedarikinin yanında teknik takibinin de il müdürlüğümüzce yapılarak üreticilerimize teknik destekte sağlanacaktır.

Proje kapsamında ilimiz genelinde üreticilerimize toplam 146.700 adet sertifikalı sebze fidesi dağıtımı gerçekleştirilmiştir. 59400 domates, 22500 salatalık, 32400 dolma biber, 32400 kıl biber olmak üzere toplam 146 700 adet sebze fidesi dağıtımı yapılarak 60 dönüm alanda örtü altı sebze üretimi gerçekleştirilecektir.

Toplam bütçesi 200.000 TL olan projemiz İl Özel İdaresi destekleriyle  %50 (100.000TL) çiftçi katkı paylı olarak uygulanacak olup, yıllık 2 milyon TL tarımsal hasıla elde edilmesi hedeflenmektedir.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak; çalışmalarımızın yürütülmesinde yardım ve desteklerini bizlerden esirgemeyen Valimiz Sayın Kamuran TAŞBİLEK’e  çiftçilerimiz  adına şükranlarımızı arz ederiz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bilgiç yeniden Dışişleri Bakanlığı sözcüsü olduÖnceki Haber

Bilgiç yeniden Dışişleri Bakanlığı sözcü...

Ortaokul Öğrencilerinden TÜBİTAK’A 26 BaşvuruSonraki Haber

Ortaokul Öğrencilerinden TÜBİTAK’A 26 Ba...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar