Gümüşhane

İmamoğlu 20 Ekim’de Gümüşhane’de

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İmamoğlu 20 Ekim’de Gümüşhane’de
Abone ol
İBB Tarafından yaptırılan Mustafa Canlı Bilim Sanat Merkezi Okulu 20 Ekimde Açılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü iken 26 Eylül'de yakalandığı Covid19 hastalığı nedeniyle vefat eden Mustafa Canlı'nın adının yaşatılması için İBB tarafından yaptırılan Mustafa Canlı Bilim Sanat Merkezi Okulu’nun açılı için Gümüşhane'ye gelecek.

Gümüşhane’nin eski Belediye Başkanı ve Milletvekili de olan Canlı’nın vefatının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu onun adının yaşatılacağı bir eserin Gümüşhane’de yapılacağını duyurmuştu. İSTAÇ A.Ş’nin Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne müracaatı ve Gümüşhane Valiliği’nin olurunun ardından Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile protokol yapılarak inşaat işlemleri için resmi süreç başlatılmıştı. Talebe istinaden okul yeri olarak Hasanbey Mahallesinde önceki yıllarda kız yetiştirme yurdu olarak kullanılan, daha sonra Fen Lisesi ve Turizm Lisesi olarak kullanıldıktan sonra binanın güvensizliği nedeniyle kapatılan ve Valilik talimatıyla da yıkım kararı verilen bina tahsis edildi. İBB Başkanı İmamoğlu’nun özel proje yapılması talimatının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi BİMTAŞ AŞ tarafından Gümüşhane tarihi evleri mimari referans alınarak özel bir konsept proje uygulandı. . Bakanlık tarafından uygunluk verilen konsept projenin yapılacağı yerde eski bina yıkılıp ve hafriyat çalışması tamamlandı.

Merhum Mustafa Canlı’nın vefat yıldönümü nedeniyle İBB tarafından düzenlenen “Mustafa Canlı’yı Anma ve Mustafa Canlı Bilim Sanat Merkezi Okulu Proje Tanıtım Programı” için geçtiğimiz 8 Ekim’de Gümüşhane’ye gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu projeyi tanıttı. Tanıtım programıyla birlikte hız kazanan BİLSEM’de çalışmalar tamamlanmak üzere.  Mustafa Canlı Bilim Sanat Merkezi Okulu 20 Ekim 2022 Tarihinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katılımıyla hizmete açılması planlanıyor.

‘BİLSEM’İN AÇILIŞ TARİHİ İÇİN BİZLERDE PLANLAMALARIMIZI YAPMAYA BAŞLADIK’

20 Ekim tarihinde planlana programın detaylarını gazetemizle paylaşan İstanbul Enerji A.Ş. Genel Müdürü Yüksel Yalçın, BİLSEM’in açılış tarihini 20 Ekim olarak planladıklarını belirterek, “Farklı bir aksilik çıkmazsa, 20 Ekim 2022 tarihinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla okulun açılışı gerçekleştirilecek.  Okulumuzun inşa işlemleri tamamlanıyor. Bahçe duvarının yapım aşaması devam ediliyor. On gün içerisinde devam eden çalışmalarında tamamlanmasını bekliyoruz. BİLSEM’in açılış tarihi için bizlerde planlamalarımızı yapmaya başladık.  Pandemiden dolayı inşaatta gecikmeler yaşandı. Bu soruna rağmen çalışmalar tamamlandı. Duvar ve peyzaj çalışmaları da tamamlandıktan sonra okulu milli eğitime teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘İBB BAŞKANIMIZ EKREM İMAMOĞLU BİLSEM’İN AÇILIŞINA BİZZAT KATILMAK İÇİN GÜMÜŞHANE’YE GELECEK’

Yalçın, “İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu, rahmetli Mustafa Canlı adına yapılacak okulu çok yakından takip ediyor. Çalışmalar hakkında sık sık bilgi alıyor. Başkan İmamoğlu’nun Ekim ayı içinde yapılan programlarda okulun açılış tarihi bulunuyor. Farklı bir durum söz konusu olmazsa, İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu BİLSEM’in açılışına bizzat katılmak için Gümüşhane’ye gelecek” dedi.

‘BİNANIN MİMARİSİ GÜMÜŞHANE’NİN KONAKLARI DİKKATE ALINARAK YAPILDI’

Okulun Mimarisiyle ilgili kentin dokusunu ön planla olduğunu belirten Yalçın, “Binanın mimarisi Gümüşhane’nin konakları dikkate alınarak yapıldı. Mimarı olarak kentte uygun bir dokuyla yapıldı. Yapılan tasarımlar kentti yansıtıyor. Örnek bir dünya konseptine sahip olduğunu söylemek isterim” diye konuştu.

Haber: Sinan UÇAR


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşeller Cafe ve Restaurant’ın açılışı yapıldıÖnceki Haber

Gümüşeller Cafe ve Restaurant’ın açılışı...

Bektaş, Palandöken’den Odalara Destek Sözü AldıSonraki Haber

Bektaş, Palandöken’den Odalara Destek Sö...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar