Gümüşhane

İmamoğlu, Gümüşhane’ye geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İmamoğlu, Gümüşhane’ye geliyor
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü iken 26 Eylül’de yakalandığı Covid-19 hastalığı nedeniyle vefat eden Mustafa Canlı’nın adının yaşatılması için İBB tarafından yaptırılacak olan Mustafa Canlı Bilim Sanat Merkezi’nin proje tanıtım programı için cuma günü Gümüşhane’ye gelecek.

Gümüşhane’nin eski Belediye Başkanı ve Milletvekili de olan Canlı’nın vefatının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu onun adının yaşatılacağı bir eserin Gümüşhane’de yapılacağını duyurmuştu.

İSTAÇ A.Ş’nin Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne müracaatı ve Gümüşhane Valiliği’nin olurunun ardından Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile protokol yapılarak inşaat işlemleri için resmi süreç başlatıldı.

Talebe istinaden okul yeri olarak Hasanbey Mahallesinde önceki yıllarda kız yetiştirme yurdu olarak kullanılan, daha sonra Fen Lisesi ve Turizm Lisesi olarak kullanıldıktan sonra binanın güvensizliği nedeniyle kapatılan ve Valilik talimatıyla da yıkım kararı verilen bina tahsis edildi.

İBB Başkanı İmamoğlu’nun özel proje yapılması talimatının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi BİMTAŞ AŞ tarafından Gümüşhane tarihi evleri mimari referans alınarak özel bir konsept proje çalışıldı.

Bakanlık tarafından uygunluk verilen konsept projenin yapılacağı yerde eski bina yıkılıp ve hafriyat çalışması tamamlanırken bu yıl içerisinde tamamlanarak önümüzdeki yıl eğitim öğretime kazandırılacak tesis için 8 Ekim Cuma günü proje tanıtım programı düzenlenecek.

Merhum Mustafa Canlı’nın vefat yıldönümü nedeniyle İBB tarafından düzenlenecek “Mustafa Canlı’yı Anma ve Mustafa Canlı Bilim Sanat Merkezi Okulu Proje Tanıtım Programı” için 8 Ekim’de Gümüşhane’ye gelecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu saat 14.30’da Hasanbey Mahallesindeki okul alanında düzenlenecek programa ve ardından merhum Canlı’nın Emirler mezarlığında yine İBB tarafından yeniden düzenlenen kabri ve yanındaki çeşmesinin başında düzenlenecek anma programına katılacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Babasından 17 gün sonra vefat ettiÖnceki Haber

Babasından 17 gün sonra vefat etti

Emniyet’ten 4 Ekim farkındalığıSonraki Haber

Emniyet’ten 4 Ekim farkındalığı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar