Gümüşhane

İşbirliği protokolü imzalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşbirliği protokolü imzalandı
Abone ol
Gümüşhane Üniversitesi ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında sosyal, kültürel ve bilimsel çalışmaları amaç edinen bir işbirliği protokolü imzalandı. Rektörlük makamında gerçekleştirilen törende Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ile İl Sağlık Müdürü Dr. Engin Pehlivan protokole imza attı.

Gümüşhane Üniversitesi ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında sosyal, kültürel ve bilimsel çalışmaları amaç edinen bir işbirliği protokolü imzalandı. Rektörlük makamında gerçekleştirilen törende Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ile İl Sağlık Müdürü Dr. Engin Pehlivan protokole imza attı.

Hazırlanan protokolde hastanenin ihtiyaç duyabileceği hizmet içi eğitim, seminer ve projelerin nitelik geliştirilmesi veya eğitim desteği sağlanması konularında Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) ve Sağlık Hizmetleri MYO (SHMYO) tarafından uygun görülen şartlarda uzmanlık desteği sağlanacak. 

Hastane çalışanlarının SHMYO’ların ve SBF’nin akademik ve araştırma birimlerini ziyaret etmesine ve birimlerde bulunan laboratuvarların kullanılmasına uygun görülen şartlarda imkân tanınacak. 

SHMYO’ların teknisyen, tekniker, laborant vb. yetiştirme programlarında ve SBF’de hastaneye yönelik hemşire, diyetisyen, sosyal hizmet uzmanı, sağlık yönetimi alanlarında uygulanması okulda mümkün olmayan ders ve durumlarında, meslek adaylarının dönem ve yaz stajlarını taraflarca belirlenecek kapsam ve koşullarda Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı kurumlarda yapılmasına imkân verilecek.  

İmzalanan protokol hakkında görüşlerini dile getiren Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Engin Pehlivan, “Üniversitemiz ile geçmişten günümüze sağlık alanında birçok çalışmaya imza attık. Bu konudaki iş birliklerinden dolayı Sayın Rektörümüze teşekkür ediyorum. Hayata geçen bu yeni protokol ile beraber, İl Sağlık Müdürlüğü olarak gerek mekân ve gerekse de uygulama alanları olmak üzere elimizdeki tüm imkânları üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimizin faydalanması için sunmayı düşünüyoruz. Daha iyi imkânlarla birlikte staj olarak adlandırılan bu uygulamalar için birimlerimizin tamamını öğrencilere hizmet sunması açısından yardımcı olacağız. Protokolün ilimize, ilçelerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Üniversitenin çok önemli paydaşlarından birisi olan Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü’ne iş birliği ve protokol hakkında teşekkürlerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bütün ekibimizle birlikte öğrencilerimizin daha nitelikli, daha donanımlı yetişmesi noktasında büyük bir gayret içerisindeyiz. Bu amaçla da çok önemli paydaşlarımızdan birisi olan Dr. Sayın Engin Pehlivan ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Gümüşhane Üniversitesi ile Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan bu protokol de sosyal, bilimsel ve kültürel iş birliğini amaç edinen gayretlerin ürünlerinden bir tanesidir. Bizim Sağlık Bilimleri Fakültemiz, Gümüşhane Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz dışında ilçelerimizde bulunan Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Şiran Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz da bulunuyor. Buralarda okuyan öğrencilerimizin stajlarını, uygulama çalışmalarını ve eğitim faaliyetlerine katkı sunan gelişmeleri İl Sağlık Müdürümüzün desteğiyle geçmişten günümüze başarılı bir şekilde yürütüyoruz. Bu işi devam ettirmek amacıyla bu protokolü karşılıklı olarak imza altına almış olduk. Eğitimde, öğrenimde kalıcı öğrenmenin uygulamalarla mümkün olduğunu biliyoruz. Bir taraftan birimlerimizde laboratuvar ve diğer uygulamaya yönelik imkânları artırırken, diğer taraftan da İl Sağlık Müdürlüğümüz ile koordineli olarak öğrencilerimizin yapacağı stajların ve uygulamaların aksamdan amacına uygun bir şekilde yürütülmesini hedefliyoruz. Bu noktada da İl Sağlık Müdürümüzden çok büyük katkılar alıyoruz. Protokolün hayırlı olmasını diliyorum. Bu protokolün hazırlanmasında emeği geçen başta İl Sağlık Müdürümüz Dr. Engin Pehlivan olmak üzere Gümüşhane Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Selçuk Alemdağ, müdür yardımcıları Öğr. Gör. Özgür Palancı ve Öğr. Gör. Ayşe Elkoca’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İletişim Fakültesi’nden yeni bir başarı öyküsü dahaÖnceki Haber

İletişim Fakültesi’nden yeni bir başarı...

Vehbi Hayatı KARAKELLE hakkın rahmetine kavuşmuşturSonraki Haber

Vehbi Hayatı KARAKELLE hakkın rahmetine...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar