Gümüşhane

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ VE YENİ KOSGEB DESTEKLERİ ANLATILDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ VE YENİ KOSGEB DESTEKLERİ ANLATILDI
Abone ol
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) ’Burası Türkiye Burada İş Var ‘’ sloganı ile yürütülen ‘İstihdam Seferberliği 2019’ ve her geçen gün yeni teşvikler eklenerek güncellenen KOSGEB desteklerini gerçekleştirdiği toplantılar ile Gümüşhane iş dünyasına anlatmaya devam ediyor.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) ’Burası Türkiye Burada İş Var ‘’ sloganı ile yürütülen   ‘İstihdam Seferberliği 2019’ ve her geçen gün yeni teşvikler eklenerek güncellenen KOSGEB desteklerini gerçekleştirdiği toplantılar ile Gümüşhane iş dünyasına  anlatmaya devam ediyor.

GTSO Toplantı salonunda Gümüşhane iş dünyası ve sektör temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay,  katılımcılara  ’Burası Türkiye Burada İş Var ‘’ sloganı ile yürütülen   ‘İstihdam Seferberliği 2019’  hakkında verilen destek kalemlerinden   bahsederek , Gümüşhane iş dünyasını   istihdam seferberliğine destek vermeye davet etti.

İstihdam Seferberliği kapsamında Gümüşhane Ticaret ve Sanayi odası olarak yürüttükleri faaliyetleri katılımcılarla paylaşan Başkan Akçay; Bilindiği üzere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası başlatıldı.

Bizlerde Gümüşhane İş dünyasının çatı kuruluşu olarak bu seferberliğe tam destek verdik ve var gücümüzle iş dünyamızı bilgilendirmeye ve katılımın en üst seviyede olması için çalışmalara başladık. Bu çalışmalarımız kapsamında ilk olarak hazırlamış olduğumuz görsel ve bilgilendirici materyalleri şehrimizde faaliyet gösteren işletmelerimizin işyerlerine asıp iş dünyamızı sosyal medya ve basın yayın organlarımız aracılığıyla bilgilendirmeye başladık.

Yine bu bilgilendirme çalışmalarımız kapsamında İstihdam Seferberliği 2019’un iş dünyasına sağlamış olduğu imkanları ulusal yayın yapan bir televizyon kanalımıza misafir olarak tüm iş dünyası ile paylaşarak İstihdam Seferberliğine davet ettik. Bu tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarını yürütürken bir yandan da düzenlemiş olduğumuz toplantılarla iş dünyamızı ilgili kurum ve kuruluşlarla bir araya getirdik.

‘Amacımız doğru ve etkin bilgilendirme ile katılımı en üst seviyelere taşımak’

Odamız toplantı salonunda SGK ve İŞKUR İl müdürlerimizin katılımı ile birlikte geniş çaplı bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirerek iş dünyamızı doğru ve etkin bilgilendirmeye ve  İstihdam Seferberliğine katılımını en üst seviyelere taşımaya çalıştık. Yine oda Meclisimiz ve Meslek Komitelerimizin temsilcileriyle de bir araya gelerek gerçekleştirdiğimiz toplantıda benzer şekilde SGK ve İŞKUR İl müdürlerimizle birlikte iş dünyamızı İstihdam Seferberliği hakkında ayrıntılı olarak bilgilendirerek aklına takılan soruları cevaplandırdık.

‘Belirli Aralıklarla Bu Tür Toplantıları Gerçekleştiriyoruz’

 Bu gerçekleştirmiş olduğumuz üçüncü toplantımızda İstihdam Seferberliğinin sağlamış olduğu destekler hakkındaki bilgilerinizi canlı tutmayı ve KOSGEB tarafından her geçen gün yenilerek kapsamı genişletilen  destek kalemlerini  tekrar sizlere anlatmayı amaçladık. Amacımız zor şartlar altında üretim yapan istihdam sağlayan şehrimiz iş dünyasının devletimiz tarafından verilen desteklerden daha fazla yararlanabilmelerini sağlamak. Bildiğiniz gibi Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak belirli aralıklarla bu tür önemli bilgilendirici toplantılar yaparak iş dünyamızı ve ilgili kurum müdürlerimizi bir araya getiriyoruz.

KOSGEB, İŞKUR ve SGK aracılığıyla devletimiz tarafından  işverenlere önemli destekler veriliyor ancak birçok işveren bu destekleri ya yeterince anlamıyor ya da karmaşık olduğu ve mevzuattan çekindiği için yararlanmıyor. Burada 

gerçekleştirdiğimiz toplantıların çoğunda işveren ile ilgili kurum uzmanları bir araya geldiğinde işveren aslında verilen teşviklerin o kadar karmaşık olmadığını anlıyor ve yararlanmak için girişimde bulunuyor.

Lütfen bu tür toplantılara daha fazla katılmalı ve merak ettiklerimizi çekinmeden sorarak cevabını almalıyız. Verilen desteklerden gerekli ölçüde  yararlanamıyor veya  işletmelerinize uygun  olmadığını düşünüyor isek de desteklerin  daha verimli  hale getirilmesi amacıyla görüşlerimizi  ifade etmeliyiz ki bizlerde sizin bu talepleriniz doğrultusunda gerekli girişimlerde bulunabilelim. Kısacası bu tür toplantılar hem bilgilendirme hem de istişare ve görüş alış verişi toplantıları niteliğinde. Lütfen bu tür toplantılara daha fazla katılmaya çalışalım’’ şeklinde konuştu.

 ‘Her Geçen Gün Yeni Destek Kalemleri Ekleniyor’

Açılış konuşmalarının ardından ise  KOSGEB  İl Müdürü Harun SAKARYA tarafından KOSGEB faaliyetleri ve KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı ve bu program kapsamında verilen  yeni destek kalemleri üzerine ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi. Toplantı katılımcıların teşvikler ve destek kalemleri hakkında merak ettiği soruları    İl Müdürü Harun SAKARYA iletmesi ile soru cevap şeklinde son buldu.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
28.03.2019 Perşembe Yerel Gazete ManşetleriÖnceki Haber

28.03.2019 Perşembe Yerel Gazete Manşetl...

Şampiyon sporculardan Vali Taşbilek’e ziyaretSonraki Haber

Şampiyon sporculardan Vali Taşbilek’e zi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar