Gümüşhane

Kafadarlar Çekiliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kafadarlar Çekiliyor
Abone ol
TFF 2.lig, Beyaz Grupta mücadele eden Gümüşhanespor’un taraftar grubu KAFADARLAR Taraftarlar Derneği, Ankara Demirspor maçının ardından yaşanan olaylar nedeniyle tribünlerden çekilme kararı aldığını duyurdu.

Dernek Başkanı Miraç Koç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada aylardır gerek gerek 6222'lilerle ilgili gerekse kendi sahalarında tribünlerde emniyet mensuplarıyla olan sıkıntıları dile getirdiklerini hatırlattı.

Orantısız Güç Kullanıldı

Geçen yıl Bugsaş maçında yaşanan olayın senesi dolmadan bu defa kendi şehirlerinde saldırıya uğramalarının ağırlarına gittiğini kaydeden Koç, “İç saha maçlarımızda genelleme yapmadan söylüyorum bazı emniyet mensuplarımızın tahrik edici konuşmaları ve davranışlarına maruz kaldığımızı ifade etmiştik. Bugün yine aynı şekilde benzer tutum ve davranışları sergileyen bazı emniyet mensupları; orantısız güç kullanarak biber gazı, jop ve tekme ve tokatlarına maruz kaldık. Elimizde yaşanan bu olayların net görüntüleri vardır. Yoldan yürümekte olan ve olayla ilgisi olmayan taraftara vurmakta nedir? Elimizdeki görüntüler ışığında; orantısız güç kullananlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Tüm Mercileri Harekete Geçmeye Davet Ediyoruz

Şikayet için karakola gittiklerini kendilerini içeri bile almadıklarını, “savcılığa gidebilirsiniz polisi polise şikayet edemezsiniz” gibi ifadeler kullanıldığını ifade eden Koç, “Kulüp başkanı ve belediye başkanı emniyet müdürüyle görüştüler fakat yetersiz kaldı. Ayırmak için orda bulunan arkadaşlarımıza bile 6222 cezası ve hatta yaralı polisler varmış diyerek görev başındaki memura saldırmak gibi maddelerden işlem yapıldı. Bu işin peşini asla bırakmayacağız. Gümüşhane'deki ilgili tüm mercileri olayın sorumluları hakkında harekete geçmeye davet ediyoruz. Bu şehrin çocukları sahipsiz değildir. Kininizi, nefretinizi bugün kustunuz. Vatanını, milletini, bayrağını, askerini ve polisini bu denli seven bir şehrin çocukları bu muameleyi hak etmiyor. Biz ki bir askerimizin, polisimizin ayağına diken batsa onunla dertlenen bir şehrin çocuklarıyız. Şimdi buradan soruyorum; bize yapılan bu muamele reva mıdır? Orantısız güç kullananlar hakkında gerekli işlemlerin yapılabilmesi adına yasal hakkımızı sonuna kadar kullanıp, olayın takipçisi olacağımızı birkez daha ifade ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu Gençlere Sahip Çıkılmadığı Sürece Bizler Yokuz

Gümüşhane Kafadarlar Taraftar Derneği olarak tribünlerden çekilme kararı aldıklarını dile getiren Koç, “Bu şehirde kimsenin maçlara gitmemesi için buradan sesleniyorum. Emniyet orayı boşaltmadığı sürece şehrin sözde yöneticileri bu şehre bu gençlere sahip çıkmadığı sürece bizler yokuz. Korktuğumuzdan değil üstünüzdeki üniformaya ithafen devlete elimiz kalkmayacağı için ve sahipsiz bırakıldığımız için. Siyasilerimizin, bürokratlarımız ve kulübümüzün bizlere sahip çıkmaması bu şehrin ne kadar sahipsiz olduğunun kanıtıdır. Sadece Ercan başkanla olmaz bu işler kimse kusura bakmasın. Bizleri destekleyen, geçmiş olsun temennisinde bulunan hemşehrilerimize saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhanespor: 1 - Sancaktepe Belediyespor: 1Önceki Haber

Gümüşhanespor: 1 - Sancaktepe Belediyesp...

Minik dostlar minik ellere emanetSonraki Haber

Minik dostlar minik ellere emanet

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar