Gümüşhane

KANAYAN YARAMIZ YARDIMCI HİZMETLER

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KANAYAN YARAMIZ YARDIMCI HİZMETLER
Abone ol
Demokratik Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kucur Yardımcı Hizmetler Sınıfında Görev Yapan Arkadaşların Durumunu Değerlendirdi.

Demokratik Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kucur Yardımcı Hizmetler Sınıfında Görev Yapan Arkadaşların Durumunu Değerlendirdi.

Yardımcı Hizmetler Sınıfında Çalışan arkadaşlar  657 DMK 36. Maddesinde   da belirtilen işlerinden ziyade Memur Kadrolarındaki işleri yapmaktadır.1975 yılında kanunda bazı değişiklikler yapılarak YHS dan temizlik görevi tamamen alınarak Taşören Firmalara verilmiş bu görevlilerde geçtiğimiz yıl 4D kadrosuna alınmıştır.Yardımcı Hizmetler Sınıfı Daha ziyade  Fiilen Memur kadrolarında çalıştırılmalarına rağmen  memur kadrolarının hakkettiği ek gösterge yeşil pasaport gibi Özlük haklarından  yararlanmamaktadır.

Sayın KUCUR ; Sağlık Bakanlığı Yetkililerine buradan seslenmek istiyorum.YHS daki arkadaşların hakkını yiyorsunuz.Geçtiğimiz yıllarda görevde yükselme sınavı yapan Bakanlık El insaf dedirten bir uygulamayla Şube Müdürlerine sorulan Soruların aynısını Memur ve V.H.K.İ kadrolarına başvuran Personele de  sordu.Sayın Bakanlık yetkilileri Dünyanın Hiçbir yerinde hak ve hakkaniyete sığmayan bu uygulamaya son verin.Her memurun eğitim durumuna göre  sorular hazırlayıp düzenli olarak görevde yükselme sınavı yaparak elinizde bulunan yardımcı hizmetler personeline son verin.

Memurun ihtiyacını göremeyen Devlet Müreffeh olamaz.Devlet vermekle yücelir.İçlerinde Yüksek Okul, Lisans hatta Yüksek Lisans yapmış arkadaşlar olmasına rağmen Görevde yükselme sınavı yapılmadığından dolayı hala YHS kadrolarında pek çok personel haksızlığa maruz kalmaktadır.

Bu sene Toplu Görüşme masasında toplamda 180.000 civarı  Yardımcı Hizmetler sınıfının onca özlük ve mali sorunları olmasına rağmen masaya bile getirilmemiştir.Bir çok kere toplu Görüşmelerde söz verilmesine rağmen yetkili ama etkisiz sendikalar  yeterince masada anlatamadıkları ancak her yıl sahada sizi GİH sınıfına geçireceğiz diye üyeliklerini aldıkları Yardımcı Hizmetler Sınıfı arkadaşların sorunlarına artık son verilmesi gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GÜYAD DERNEK BAŞKANIMIZ SAYIN TAHSİN SÖĞÜT BEYİN MUHTEREM EŞİ HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTURÖnceki Haber

GÜYAD DERNEK BAŞKANIMIZ SAYIN TAHSİN SÖĞ...

Kazada ağır yaralanmıştı, 35 gün sonra yaşam mücadelesini kaybettiSonraki Haber

Kazada ağır yaralanmıştı, 35 gün sonra y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar