Gümüşhane

Kara: Elbirliği ile Gümüşhanemizi çok yüksek riskli iller grubundan çıkaralım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kara: Elbirliği ile Gümüşhanemizi çok yüksek riskli iller grubundan çıkaralım
Abone ol
Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Beyler Kara, “Bir seferberlik başlatalım ve Gümüşhanemizi çok yüksek riskli iller grubundan elbirliği ile çıkaralım” dedi.

Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Beyler Kara, Covid-19 salgınında çok yüksek riskli iller arasında yer alan Gümüşhane’nin bu gruptan çıkması ve şehirde hayatın normale dönmesi için herkese büyük görevler düştüğünü belirterek “Bir seferberlik başlatalım ve Gümüşhanemizi çok yüksek riskli iller grubundan elbirliği ile çıkaralım” dedi.

Dün açıklanan koronavirüs risk haritasına göre Gümüşhane’nin çok yüksek riskli iller arasında yani kırmızı grupta yer aldığını hatırlatan Kara, “Bu durum maalesef ilimizde kısıtlamaların aynen devam etmesi anlamına gelmektedir. Orta ve az riskli illerde hayat normale dönerken, çok yüksek riskli grupta yer alan Gümüşhanemizde esnafımız, sanatkarımız, ekmeğini günlük çalışma ile kazanan insanlarımız, eğitim çağındaki evlatlarımız başta olmak üzere tüm halkımız bir süre daha zor şartlara katlanmaya devam etmek zorunda kalacaktır” dedi.

“Gümüşhanemizi çok yüksek riskli gruptan çıkarmak ve Gümüşhane'de hayatı normale döndürmek için hepimize büyük görevler düşmektedir”

Gümüşhane’de yaşayan her bir bireye seslenen Kara, “Gümüşhanemizi çok yüksek riskli gruptan çıkarmak ve Gümüşhane'de hayatı normale döndürmek için hepimize büyük görevler düşmektedir. Anlaşılan odur ki orta ve az riskli iller arasında girmeden Gümüşhane'de hayatın normale dönmesi mümkün değildir. Darda kalan, zorda kalan ve geçim sıkıntısı çeken insanımızın şartlar normale dönmeden rahat nefes alması mümkün değildir. Başta Sayın Valimiz ve tüm kamu kurumlarının tedbir, uyarı ve tavsiyelerine büyük bir dikkat ve hassasiyetle uyalım. Belediyelerimizin, meslek kuruluşlarımızın çalışmalarına destek olalım. Siyasi görüş ve fikir ayrılıklarını bir kenara bırakalım, Gümüşhane için seferber olalım ve ilimizde hayatı normale döndürelim. Lokantalar, kahvehaneler, çay bahçeleri, düğün salonları, servisçi esnafımız, şoförlerimiz, tüm esnafımız ve daha bir dizi sektör can çekişmektedir” diye konuştu.

“Bir seferberlik başlatalım ve Gümüşhanemizi çok yüksek riskli iller grubundan elbirliği ile çıkaralım”

Bu zor şartlar altında da esnafın ve halkın yanında olmaya, onların sorun, talep ve ihtiyaçlarının takipçisi olmaya devam edeceklerini vurgulayan Kara, “Bütün sektörler birbirine bağlı olup, çok yüksek riskli grupta yer alan Gümüşhanemizde şartlar normale dönmeden bir iyileşme olması ne yazık ki mümkün değildir. Bu nedenle bütün Gümüşhane halkı olarak idarecilerimizle el ele verelim, bir seferberlik başlatalım ve Gümüşhanemizi çok yüksek riskli iller grubundan elbirliği ile çıkaralım. Az riskli iller arasına taşıyalım. Her şey bizim elimizdedir, birlik olduğumuz takdirde; maske, mesafe, temizlik, aşı, karantina ve yetkili makamların belirlediği diğer kurallara harfiyen uyuduğumuz takdirde, Gümüşhanemizde hayat normale dönecektir. İdarecilerimiz, kamu kurumlarımız, Belediyelerimiz, siyasi partilerimiz, basınımız, oda, sendika, dernek ve vakıflarımız velhasıl tüm halkımız Gümüşhane için el ele vermeli, hayatı normale çevirmelidir. Bunu başaracak iradeye, imkana ve fırsata sahibiz. Gümüşhane halkı olarak seferber olalım ve çok yüksek riskli iller grubundan en az riskli iller grubuna geçelim. Böylece hem bölgemize ve hem de ülkemize örnek olalım. Gayret, dikkat ve hassasiyet gösterdiğimiz takdirde, Allah'ın izniyle başarı hepimizin olacaktır” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlık Söyleşileri 5’inci Bölümüyle Devam EdiyorÖnceki Haber

Sağlık Söyleşileri 5’inci Bölümüyle Deva...

81 Genç, 81 Bayrak projesi Gümüşhane'deSonraki Haber

81 Genç, 81 Bayrak projesi Gümüşhane'de

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar