Gümüşhane

Kaymakam ve Vali Yardımcıları atamaları yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaymakam ve Vali Yardımcıları atamaları yapıldı
Abone ol
Resmi Gazete'de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı’nın 2022/392 sayılı atama kararnamesiyle Gümüşhane’de Vali Yardımcıları ve bazı ilçelerin Kaymakamları değişti.

Kararnameye göre Gümüşhane Vali Yardımcılarından Mustafa Pala Amasya Vali Yardımcılığına, Gürkan Karaman ise Konya Valiliği Hukuk Müşavirliği kadrolarına, Siirt'in Pervari Kaymakamı Ali Recai Yerlikaya ve Artvin'in Kemalpaşa Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın Gümüşhane Vali Yardımcılığına atandı.

İlçelerde ise Amasya'nın Hamamözü Kaymakamı Okan Dağlı Kürtün ilçesine, Ankara'nın Güdül Kaymakamı Hatice Cemre İncesu Köse ilçesine Kaymakam olarak atandı. Köse’ye atanan Hatice Cemre İncesu ilçenin ilk, Gümüşhane’nin ikinci kadın Kaymakamı oldu. Kürtün Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, Tunceli'nin Pülümür ilçesine Kaymakam olarak atandı.

Daha önce görevlendirmeyle başka ilçelere giden Köse Kaymakamı Ahmet Kavanoz Şırnak Vali Yardımcılığına, Şiran Kaymakamı Fatmagül Dalmış ise Çankırı Bayramören Kaymakamlığına atandı.

Gümüşhane Vali Yardımcısı Ali Recai YERLİKAYA kimdir?

1990 yılında Konya’da doğdu. 2012 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 

2014 yılında İçişleri Bakanlığı’nda uzman yardımcısı olarak kamu görevine adım attı. Yaklaşık 1 yıl görev yaptıktan sonra kaymakamlık sınavını kazanarak mülki idare amirleri arasına katıldı. Sırasıyla Karaman’da vilayet, Sivas-Şarkışla ve Hatay-Dörtyol’da kaymakam refikliği, Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda teftiş stajını tamamladı. Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesinde kaymakam vekilliği yaptı. İngiltere’de Sheffield Üniversitesi’nde İngilizce dil eğitimi aldı. İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 103.Dönem Kaymakamlık Kursunu başarı ile tamamlayarak Ordu/İkizce'ye kaymakam olarak atandı.07.08.2019-19.08.2021 tarihleri arasında Ardahan Damal Kaymakamlığı yapmıştır. ve 19.08.2021 tarihli ve 2021/412 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Pervari'ye, 12/08/2022 tarihli kararnameyle Gümüşhane Vali Yardımcılığına atanmıştır.

Vali Yardımcısı Mehmet Faruk SAYGIN kimdir?

Bursa'da 1993 yılında doğdu. İlk ve ortaöğrenimi Bursa'da tamamlayan Kaymakam Saygın, 2016 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

2018 yılında 106. dönem Kaymakamı olarak Bursa Valiliğinde Mülki İdare Amirliğine intisap etti. 2020-2021 yıllarında Konya - Emirgazi Kaymakamı olarak görev yaptı. 20 Ağustos 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan, 19.08.2021 tarihli ve 2021/142 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Kemalpaşa Kaymakamlığına, 12/08/2022 tarihli Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Gümüşhane Vali Yardımcılığına atanmıştır.

Kürtün Kaymakamı Okan DAĞLI kimdir?

1985 yılında Samsun’un Bafra ilçesinde doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Bafra’da tamamladı. Lisans eğitimini Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde 2007 yılında tamamladı. Askerlik hizmetini yedek subay olarak Hakkari-Çukurca’da 2008 yılında ifa etti. 2009-2016 yılları arasında Emniyet Teşkilatında görev yaptı. 2017 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 2018 yılında Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Kaymakam Adaylığı süresince Tekirdağ’da vilayet stajını, Sakarya’nın Hendek ilçesinde refiklik stajını tamamladı. Trabzon ili Maçka ilçesinde, Düzce ili Yığılca ilçesinde ve Sakarya ili Taraklı ilçesinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. Cambridge’de bulunan Anglia Ruskin Üniversitesi’nde yabancı dil eğitimi aldı. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Kaymakamımız orta düzeyde İngilizce bilmektedir.

Köse Kaymakamı Hatice Cemre İNCESU kimdir?

1992 yılında Hatay İli Dörtyol İlçesinde doğan Sayın Kaymakamımız, 2015 yılında Pamukkale Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 2018 yılında Denizli Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Manisa’nın Demirci ilçesinde Kaymakam Refikliği stajını tamamlamasının akabinde Denizli’nin Buldan ve Babadağ ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu.

Bilecik İli Mülkiye Müfettişi refakatinde Teftiş Stajını tamamlamasının ardından, INTO City University of London’da (İngiltere) yurtdışı staj eğitimini tamamlayan Kaymakamımız, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde Kadın ve Aile Çalışmaları alanında yüksek lisans ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Antropoloji Bölümü lisans programında eğitim hayatına devam etmektedir.

11/09/2020 tarihli Bakanlık Onayı ile Güdül Kaymakam Vekilliğine atanarak 14/09/2020 tarihinde ilçemizdeki görevine başlayan Kaymakamımız, 20/03/2021 tarihli ve 31429 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2021/153 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Güdül Kaymakamlığına, 12/08/2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararıyla Köse ilçesine atanmıştır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otomobille kamyon çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralıÖnceki Haber

Otomobille kamyon çarpıştı: 1 ölü, 3 yar...

Yeniden Refah Partisi Nas ile devam dediSonraki Haber

Yeniden Refah Partisi Nas ile devam dedi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar