Gümüşhane

Kelkit Belediyesi, Atıl Fabrikaya Sahip Çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kelkit Belediyesi, Atıl Fabrikaya Sahip Çıktı
Abone ol
Kelkit belediyesi, uzun yıllardan beri atıl durumda bekleyen kibrit fabrikasına birçok projeyle hayat verecek

Kelkit İlçesine bağlı, Yılanlı mevkiinde bulunan 87 bin 600 metrekarelik alanda kurulan Kibrit Fabrikası, 15 yıldır atıl durumda bulunuyor. Fabrikayla tekrar üretime kazandırmak için atılan birçok hamleler faaliyete geçiremeyince, dev tesis kaderine terk edildi. Kelkit Belediyesi ise fabrikanın belli bölümlerini kiralayarak birçok vatandaşı istihdam edebilmek için hareke geçti.

‘Vatandaşlara istihdam sağlamayı hedefliyoruz’

Kelkit İlçesinde bulunan 87 bin 600 metrekarelik alanda kurulan Kibrit Fabrikası 7 Nisan 2004’te zarar ettiği gerekçesiyle Özelleştirme Daire Başkanlığı tarafından kapatılmıştı. Yaklaşık 8000 metrekareden fazla kapalı alanı bulunan tesis 15 yıldır atıl durumda kaderine ter edildi.  2016 yılında dev tesis, hazırlanan proje kapsamında Kelkit Organik Araştırma ve Uygulama Merkezi olarak Hazine tarafından Gümüşhane Üniversitesine tahsis edilmişti. Ancak o günden bu güne proje faaliyete geçirilememiş sonrasında iptal edilmişti.  Kelkit Belediyesi ise fabrikanın 45 dönümlük arazisini kiralayarak burada birçok işletme kurmak için çalışmalarını başlattı. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Kelkit Belediye Başkanı Aziz Nas, fabrikanın belli bir bölümünü kiralayarak kuracakları işletmelerle vatandaşlara istihdam sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

‘Özel sektörün taleplerine cevap vereceğiz’

Başkan Nas, “Doksan dönüm arazinin 45 dönüm alanını yani yarısını belediye olarak üzerimize alıyoruz. Henüz sonuçlanmadı, birkaç prosedür kaldı. Devirleri tahsis alındığında ticaret yapamıyoruz. Ticari faaliyet gösterebileceğimiz bir yöntemle, yani kiralama olarak faaliyet yürüteceğiz.  Kalan kısmı yine üniversitenin üzerinde olacak. Yapacağımız işletmelerin boyutuna göre eğer kiralayacağımız kısımlar yetmezse yine üniversiteye kalan kısımdan kiralayabiliriz. Kiralayacağımız alanlarda birçok işletme kuracağız. Birden fazla işletme kurmaya elverişli bir yere sahip.  Bir bölümüne şeker fasulyesinin paketleme tesisi kuruldu. Önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak. Diğer birimlerinde ise tem tekstil üretimine cevap verecek bir sistem kurmayı hedefliyoruz. Hem de özel sektörün taleplerine cevap vereceğiz” diye konuştu.

Belediye olarak orada mantar işletmesi kuracaklarını belirten Başkan Nas, “Organik yumurta üzerine bir projemiz olacak. Bu projelerle birçok vatandaşımı istihdam sağlamış olacağız. Görevimiz süresince projelerimizi hayata geçirmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane’de Bahar Gelmesiyle Budama Sezonu BaşladıÖnceki Haber

Gümüşhane’de Bahar Gelmesiyle Budama Sez...

Açılışı Bakan YapacakSonraki Haber

Açılışı Bakan Yapacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar