Gümüşhane

Kelkit Sağlık Hizmetleri Yeni Döneme Hazır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kelkit Sağlık Hizmetleri Yeni Döneme Hazır
Abone ol
Çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamlayan üniversitemiz Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında öğrencilerini bekliyor.Yüksekokulumuzda Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü bulunmaktadır. Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümüne bağlı olarak İlk ve Acil Yardım Programı, Anestezi Programı, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümüne bağlı olarak Çocuk Gelişimi programı yer almaktadır. Yüksekokulumuz 2011 yılından itibaren İlk ve Acil Yardım programına öğrenci almaktadır. 2019 yılı itibarı ile de Anestezi ve Çocuk Gelişimi Programlarına öğrenci alınmaya başlanmıştır.

Çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamlayan Gümüşhane Üniversitesi Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında öğrencilerini bekliyor.

Yüksekokulumuzda Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü bulunmaktadır. Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümüne bağlı olarak İlk ve Acil Yardım Programı, Anestezi Programı, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümüne bağlı olarak Çocuk Gelişimi programı yer almaktadır. Yüksekokulumuz 2011 yılından itibaren İlk ve Acil Yardım programına öğrenci almaktadır. 2019 yılı itibarı ile de Anestezi ve Çocuk Gelişimi Programlarına öğrenci alınmaya başlanmıştır.

Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun çalışmalarını yakından izleyen Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, programlara ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Bünyesindeki programlarda yaptığı çalışmaları tamamlayan Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz, yeni döneme hazır olduğunu göstermiştir. Meslek Yüksekokulumuz, sağlık alanındaki programları ile nitelikli kalifiye iş gücünü sektöre kazandırmaktadır. Öğrencilerimiz mesleğin gerektirdiği temel kavram ve ilkelerini bilen, değişen şartlara uyum sağlayabilen, çözüm yaratabilen, takım çalışmasına açık, girişimci, kültürlü, etik değerlere sahip bireyler olarak mezun olmakta ve kendi alanlarında rahatlıkla iş bulabilmektedirler.

Okulumuzda İlk ve Acil Yardım programında I. Öğretim ve II. Öğretim olmak üzere iki tür eğitim verilmektedir. Uygulamalı eğitim ve staj, meslek yüksekokulumuzun sahip olduğu diğer güçlü yanlarıdır. Hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde, hasta ve yaralılara temel ve ileri yaşam desteği verebilen, her türlü sistem travmasını tanıyıp uygun acil yaklaşımı yapabilen, ilk müdahaleleri yapılmış hasta ya da yaralıların ambulansla güvenli bir şekilde hastanelere ulaşmasını sağlayan sağlık teknikeri yetiştirmektir. Değişen koşullara uyum sağlayabilen, sorun çözme becerisine sahip, üretken, çevresi ile etkin iletişim kurabilen, ekip çalışması yapabilen, çağdaş gereksinimler doğrultusunda mesleki becerilerle donatılmış ve toplumsal sorumlulukları bilen sağlık teknikerlerinin yetiştirilmesinde lider ve öncü eğitim kurumu olmak amacımızdır. Öğrencimizin uygulamalı eğitim alabilmesi için laboratuvarlarımız her daim hazırdır. Yaşam boyu öğrenme bağlamında aldığı sağlam temel üzerine, süreç içinde öğrenebilen bireylerin yetişmesi sektörün gelişimine ve ilerlemesine katkı sağlayacaktır. Eğitimlerin yaşam boyu öğrenme temelinde oluşturulması önem taşımaktadır.

2019-2020 eğitim - öğretim yılında faaliyete başlayan Anestezi Programı, evrensel değerler ışığında ülkemiz ve bölgemizde değişen koşullara uyum insan sağlığına önem veren, anestezi ve reanimasyon alanında hizmet verecek anestezi teknikerleri adaylarını mesleki ilke ve standartlarıyla ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan ve tercih edilen bir eğitim verme hedefindedir. Programdan mezun olacak teknikerlerin; devlet hastanelerinin ameliyathaneleri, özel hastanelerin ameliyathaneleri, doğumevi, ayılma odası, resüsitasyon, ağrı tedavi ünitesi,  araştırma bölümlerinde ve tıp merkezlerinde iş imkânına sahiptir.

Bir diğer programımız da Çocuk Gelişimi Programı ise Çocuk Gelişimi programı 2019-2020 eğitim-öğretim güz döneminden itibaren I. Öğretim ve II. Öğretim olarak eğitim vermeye başlamıştır. Program 0-18 yaş aralığında gelişimi tipik ve atipik seyreden veya dezavantajlı gruplarda yer alan çocukları gözlemlemek, hangi davranışların hangi yaşam dönemi için uygun olduğunu değerlendirmek, çocukları tüm gelişim alanlarına yönelik olarak bütüncül bir yaklaşım ile ele alıp çocuğa gerekli becerileri kazandırmaktır. Bunun gibi konulara ilgili olan öğrencilerimizi Çocuk Gelişimi Programını tercih etmeye davet ediyoruz. Programdan mezun olanlara Çocuk Gelişimi Meslek Elemanı unvanı verilir. Okul öncesi kurumlarda ve kreşlerde, özel eğitim kurumlarında, rehabilitasyon merkezlerinde çalışma imkanına sahip olurlar. Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz çağın gerektirdiği bilgi ve donanımla öğrencilerini yetiştirirken ilçenin ihtiyaçlarına da cevap verme noktasında yoğun bir çaba sarf etmektedir. 2020-2021 Eğitim-öğretim yılının Kelkit ilçemiz ve meslek yüksekokulumuz için hayırlı olmasını diler, başta Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Canan Sancar Özkök olmak üzere emek veren, gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum.”

Kaynak:Haber29.Com


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Güneş, havuz, doğa derken… Tatilinize gölge düşmesinÖnceki Haber

Güneş, havuz, doğa derken… Tatilinize gö...

Kulakları temiz ve kuru tutmanın yollarıSonraki Haber

Kulakları temiz ve kuru tutmanın yolları

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar