Gümüşhane

Koç müracaatını yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Koç müracaatını yaptı
Abone ol
Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlıklarında uzun yıllardır üst düzey yönetici olarak görev yapan Uzm.Dr. Orhan Koç, 14 Mayıs’ta yapılacak olan 28.dönem milletvekilliği genel seçimleri için AK Parti’den aday adayı oldu.

Beraberindeki heyetle AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu’yu makamında ziyaret eden Koç, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda deprem bölgesi için AFAD’a bağış yaptıktan sonra aday adaylığı müracaatını gerçekleştirdi.

Aslen Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Arpalı köyünden olan Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr.Koç, çeşitli hastanelerde başhekimlik yaptıktan sonra Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında üst düzey yöneticilik yaparak ülkeye hizmet etti.

Sağlıkta dönüşüm projelerinde etkin rol alan Koç, evde sağlık hizmetleri, palyatif bakım merkezleri, kalp merkezleri, kanser merkezleri başta olmak üzere yurt dışı ilaçların SGK tarafından getirilmesi, engelli ve yaşlıların tıbbi cihaz ve malzemeye kolay erişimini sağlayan uygulamalar gibi birçok yeni projenin hayata geçmesini sağladı.

Birçok sivil toplum kuruluşundaki görevine devam eden Koç, yetim ve öksüzlerin daha etkili ve hızlı hizmet almalarını sağlamak için Yetim ve Öksüz Daire Başkanlığı’nın kurulmasına vesile olmuş, pandemi döneminde engelli ve yaşlılar için alınan erken tedbirler sayesinde dünyaya örnek olan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından takdir edilen süreci yönetmişti.

Uzm.Dr. Orhan KOÇ kimdir?

Orhan Koç, 01.01.1966 tarihinde Gümüşhane’nin Torul ilçesinin Arpalı köyünde çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İlköğrenimini Arpalı İlkokulu’nda tamamladıktan sonra, Bursa İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. 1986 yılında başladığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1992 yılında mezun oldu. Malatya iline bağlı Kale Sağlık Ocağı’nda hekimliğe başladı. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Hekimlik Kariyeri
Hekimliğe başladığı 1992 yılından 1994 yılına kadar Kale Sağlık Ocağı’nda görev yaptı. Ardından Trabzon’da sırasıyla Yeşilova Sağlık Ocağı, Çukurçayır Sağlık Ocağı ve Uğurlu Sağlık Ocağı’nda 1998 yılına kadar hekimlik yaptı. İhtisasını çocuk cerrahisi alanında Dr. Sami Ulus Çocuk Sağlığı ve Araştırma Hastanesi’nde tamamladı. 2004-2005 yıllarında Ünye Devlet Hastanesi’nde çocuk cerrahisi uzmanı olarak çalıştı. 2005-2007 yıllarında Nazilli Devlet Hastanesi’nde ve 2013-2015 yıllarında Ulus Devlet Hastanesi’nde başhekimlik yaptı, 2015-2016 yıllarında ise Etimesgut Devlet Hastanesi’nde hastane yöneticisi olarak çalıştı.

Bürokratik Kariyeri
2007 yılında Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. 2008-2011 yıllarında ise yine Sağlık Bakanlığı’nda Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2011-2013 yılları arasında Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’nda Kurum Başkan Yardımcılığı görevini sürdürdü. 2016 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Sosyal Güvenlik Kurumu Kurum Başkan Yardımcısı olarak atandı. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcılığı görevini sürdürürken eş zamanlı olarak Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü görevinde de bulundu. 2018 yılında İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’ne atandı. Daha sonra, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Sivil Toplum Faaliyetleri
Meslek hayatının ilk yıllarından beri çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif faaliyetlerde bulunan Koç, Milli Gençlik Vakfı Kale İlçesi Kurucu Şube Başkanlığını yaptı. Halen, Yavuz Selim Vakfı Ankara Şube Başkanlığı, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Türkiye Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği gibi birçok sivil toplum kuruluşunda çalışmalarını sürdürmektedir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kartal, AK Parti’nin ilk kadın aday adayı olduÖnceki Haber

Kartal, AK Parti’nin ilk kadın aday aday...

Elektirik KesintisiSonraki Haber

Elektirik Kesintisi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar