Gümüşhane

Kral Pestil satış mağazası açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kral Pestil satış mağazası açıldı
Abone ol
Gümüşhane’de pestil ve kömenin endüstriyel bir ürün olmasının baş aktörlerinden Kral Pestil Köme firmasının kent merkezindeki satış mağazasının açılışı gerçekleştirildi.

Gümüşhane’de pestil ve kömenin endüstriyel bir ürün olmasının baş aktörlerinden Kral Pestil Köme firmasının kent merkezindeki satış mağazasının açılışı gerçekleştirildi.


Şenel Koç ve Hüseyin Yıldız tarafından Fuadiye Caddesi, Atatürk Parkı karşısında modern çizgilerle dizayn edilen mağazanın açılışına Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti İl Başkanı Av. Celalettin Köse, GTSO Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Beyler Kara, Kelkit eski Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı. 

Törende konuşan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ticaretin onda dokuzunun cesaret olduğunu belirterek, “Bu arkadaşlarımızın da tüm sektörlerde ki başarılarını biliyoruz. Burada da başarılı olacağını inanıyorum. Gümüşhane’nin bu güzel caddesinde, güzel bir iş yeri açtılar. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tabi Yıldız kardeşlerimiz değerli Oktay hocam ve Hüseyin kardeşimize de başarılar diliyorum. Ortaklaşa bir şekilde şehrimize hizmet verecekler. Tabi Kral bu işin duayeni. Bayraktar ailesine de bu sektörde önderlik yaptığı için şahsım ve Gümüşhane adına teşekkür ediyorum. İnşallah Gümüşhane’mize iyi hizmetler verirler. Allah hayırlı uğurlu etsin ve bol kazançlar vermesini diliyorum” dedi.

GTSO Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane denilince insanların aklına pestil ve kömenin geldiğini belirterek, yöresel ürünleri geçmişten geleceğe taşıyan firmaların hepsine teşekkür etti.

Pestil ve köme sektörünün aynı zamanda Gümüşhane’nin tanıtıma da çok önemli bir katkı sağladığını kaydeden Akçay, “Bu firmalarımızın her biri Gümüşhane için bir turizm elçisi. Gümüşhane’nin tescilli ürünlerinin satışını yapacakları nezih bir mağazayı açıyor olmalarından dolayı firma yetkililerine teşekkür ediyorum. Hüseyin Yıldız kardeşime, Şenel Koç kardeşime ve bütün bu çalışmalar içerisinde mutfağın arkasında olan çok görünmeyen, coğrafi işaretli ürünlerimizin alınmasında hiçbir karşılık beklemeden tüm projelerimizde yardımcı olan değerli bilim adamı Oktay Yıldız hocama özellikle teşekkür ediyorum. Bu firmayı açan arkadaşlarımızı tebrik ediyor bol kazançlar diliyorum. Standartlara uygun, hizmette rekabet edecek kalitede rekabet edecek bir firma olmasını diliyorum” diye konuştu.

Pestil ve kömenin nüfus cüzdanında Gümüşhane yazan yüz binlerce insanı temsil eden bir ürün olduğunu vurgulayan Akçay, “Bu ürünü hak ettiği değerde üretmemiz, hak ettiği değerde pazarlamamız lazım. Yapacağımız yanlışlıkların tamamı yine ifade ettiğim gibi nüfus cüzdanında Gümüşhane yazan yüz binlerce insanı üzer, sıkıntıya sokar. Kral pestil bu sektörün amiral gemisidir. 1970’li yıllarda evlerde hediyelik olarak yapılan ürünü, ticari mal olarak piyasaya süren ve yüzlerce insanın bu sektörde ekmek yemesini sağlayan Kral Pestil ailesine bu konuda çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhanespor'da başkan Arslan olduÖnceki Haber

Gümüşhanespor'da başkan Arslan oldu

Başhekim Kara veda ettiSonraki Haber

Başhekim Kara veda etti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar