Gümüşhane

Kuşburnu ketçabının mucidi profesör oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kuşburnu ketçabının mucidi profesör oldu
Abone ol
Gümüşhane kuşburnu ketçabı çalışmasıyla dikkat çeken Denizli Pamukkale Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi hemşehrimiz Çetin Kadakal, profesör oldu.

Gümüşhane kuşburnu ketçabı çalışmasıyla dikkat çeken Denizli Pamukkale Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi hemşehrimiz Çetin Kadakal, profesör oldu.

Kuşburnu ketçabı çalışmasını tamamlayıp patent aşamasına getiren Kadakal, Pamukkale Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünde profesör kadrosu aldı. 

Gümüşhane Platformu adıyla bulunduğu ilde birçok çalışma yürüten, memleketini her daim ziyaret eden ve seven Prof.Dr.Çetin Kadakal, şehrimizle ilgili birçok gıda projesini de hazırlama aşamasında.

Prof.Dr. Çetin Kadakal kimdir?
1975 yılında Gümüşhane’nin merkez Süle Köyü’nde doğdu. Emekli öğretmen Erdoğan KADAKAL’ın oğludur. İlkokulu Süle Köyü İlkokulu’nda, ortaokul ve lise öğrenimini ise Gümüşhane Anadolu Lisesi’nde tamamlamıştır. 1993 yılında girdiği Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden 1997 yılında Bölüm ikincisi ve Fakülte üçüncüsü olarak Gıda Mühendisi ünvanıyla mezun oldu. Aynı yıl Pamukkale Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’ne araştırma görevlisi olarak atandı ve aynı bölümde 2000 yılında master öğrenimini tamamladı. Doktora öğrenimi sırasında 2001-2002 yıllarında Türk Standartları Enstitüsü’nün Mamul Gıdalar Hazırlık Grubu’nda raportör olarak görev yaptı.  2004 yılında Pamukkale Üniversitesi  Gıda Mühendisliği Bölümü’ne Yrd. Doç., 2015 yılında ise Doçent olarak atandı. Prof. Dr Çetin KADAKAL, “Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi”’nde 2 yıl Yayın Koordinatörü, Denizli Büyükşehir Belediye’sinde ise 2 yıl Kent Konseyi Üyeliği yapmıştır.  GÜÇSİAD derneğinin yüksek istişare kurulu üyeliğini yürüten Prof. Dr. Çetin KADAKAL halen Pamukkale Üniversitesi’nde görev yapmaktadır. Çetin Kadakal’ın biri kitap (Domates ve Domates Ürünleri) olmak üzere yurtdışında yayınlanmış 45 makalesi, yurtdışında sunulmuş 20 bildirisi, yurt içinde yayınlanmış 32 makalesi ve yurtiçinde sunulmuş 16 bildirisi olmak üzere toplam 114 eseri bulunmaktadır. Gıda Bilimi ve Teknolojisi alanında 2 adet patenti bulunan Prof. Dr. Çetin KADAKAL’ın, tamamlanmış 15, devam eden 6 projesi bulunmaktadır. Akademisyenin Gümüşhane için yapmış olduğu Kuşburnu ketçabı projesi tamamlanmış olup ürün patenti sürecinde devam etmektedir. İyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Almanca bilen Prof. Dr. Çetin KADAKAL Erdoğan Alperen ve Alp Kaan adında iki çocuk babasıdır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ZEKİ ALKAN HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR.Önceki Haber

ZEKİ ALKAN HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR.

Yunus Mallı Trabzonspor’daSonraki Haber

Yunus Mallı Trabzonspor’da

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar