Gümüşhane

MHP’de İttifak Çatlağı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MHP’de İttifak Çatlağı
Abone ol
Kelkit’te Bağımsız Belediye Başkan Adaylığını açıklayan Ünal Yılmaz’a karşı ittifak yapan AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı Aziz Nas’ı ‘Cumhur İttifakı’ adayı olarak kamuoyuna tanıttı. MHP Kelkit Yönetim Kurulu üyeleri ise bu duruma tepki göstererek partilerinden istifa etti.

 

Kelkit’te Bağımsız Belediye Başkan Adaylığını açıklayan Ünal Yılmaz’a karşı ittifak yapan AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı Aziz Nas’ı  ‘Cumhur İttifakı’ adayı olarak kamuoyuna tanıttı. MHP Kelkit Yönetim Kurulu üyeleri ise bu duruma tepki göstererek partilerinden istifa etti.

AK Parti ve MHP, Bağımsız Adaya Karşı Birleşti

Kelkit’te AK Parti’den istifa ederek bağımsız adaylığını açıklayan mevcut Belediye Başkanı Ünal Yılmaz’a karşı AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) bir araya gelerek AK Parti’nin Kelkit Belediye Başkan Adayı Aziz Nas’ı Cumhur İttifakı adayı olarak açıkladı. AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı ile MHP Gümüşhane İl Başkanlığı AK Parti ve MHP’nin Bağımsız Aday Ünal Yılmaz için güçlerini birleştirdiğini Kelkit’te yaptığı toplantı duyurdu. Her iki partinin Kelkit İlçe Başkanlarının ve partililerin katıldığı toplantıda, AK Parti Kelkit Belediye Başkan adayı Aziz Nas’ın cumhur ittifakı olduğu ifade edildi. Bu duruma tepki gösteren MHP Kelkit İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyelerinden bazıları partilerine istifalarını sundu.

MHP’de 4 İsim İstifa Etti

MHP Kelkit İlçe Yönetim Kurulu üyelerinden Şahin Demir, Hüseyin Can, Metin Fidan ve Alaattin Kaya yapılan ittifakı teşkilat terörlüğü ve siyasi rant olarak nitelendirerek partisinden istifa etti. MHP’de 4 isimin istifası Kelkit’te büyük yankı uyandırdı.

Şer İttifakı’na Dahil Değiliz!

İstifanın gerekçelerini detayları ile açıklayan MHP’li yöneticiler, MHP genel merkezinden yazılı bir açıklama yapılmadan gerçekleşen ittifakı ‘Şer ittifakı’ olarak değerlendirdi. MHP’den istifa eden 4 isim MHP Kelkit İlçe Teşkilatı’na sundukları istifa dilekçesinde,  kendi siyasi rantları için teşkilatları birbirine peşkeş çeken yerel yönetimlerin başındaki zatların genel merkezden yazılı bir açıklamada gelmeden gerçekleştirdikleri şer ittifakına dahil olmadıklarını belirterek istifalarını sundu.

Yönetim Hiçe Sayıldı

 MHP’de Şahin Demir, Hüseyin Can, Metin Fidan ve Alaattin Kaya’nın imzasının bulunduğu istifa dilekçesinde şu ifadeler kullanıldı:

“Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Doçent Dr. sayın Devlet Bahçeli beyin güçlerini eline alarak teşkilat terörlüğüne soyunanlar ve kendi siyasi rantları için teşkilatları birbirine peşkeş çeken yerel yönetimlerin başındaki zatların genel merkezden yazılı bir açıklama gelmeden yapmış oldukları şer ittifakına dahil olmadığımızı, ilçe başkanımız Özkan Keskin ve MYK üyesi Akın Üstün’ün parti çalışmaları ile ilgili hiçbir yönetim kurulu üyesine bilgi vermeden kendi aralarında ve dışarıdaki insanlarla parti hakkında kararlar alarak yöneticileri dayatma yoluyla ben yaptım olduya getirerek yönetimi hiçe saymışlardır. Dolayısıyla yönetim işlevliğini kayıp ettiği gerçeği ile karşı karşıya olduğumuz için yönetim kurulu görevlerimizden istifa ediyoruz.”

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane’de Çatı YangınıÖnceki Haber

Gümüşhane’de Çatı Yangını

Gümüşhane Üniversitesi Yabancı Dil Eğitimi VerecekSonraki Haber

Gümüşhane Üniversitesi Yabancı Dil Eğiti...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar