Gümüşhane

Muhalefet 2-0’ı hedefliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muhalefet 2-0’ı hedefliyor
Abone ol
Gümüşhane’de geleneksel hale gelen muhalefet partilerinin il başkanları ve yöneticileri ortak buluşma toplantılarının altıncısı Demokrat Partinin ev sahipliğinde yapıldı. Toplantı sonunda yapılan açıklamada “Yapılacak ilk seçimde inşallah Gümüşhane’de 2-0’ı biz yapacağız” denildi.

Ülke gündemine dair konular ve yerel siyaset üzerine görüşmelerin yapıldığı toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Bedri Ağaç, İYİ Parti İl Başkanı Ali Ateş, Demokrat Parti İl Başkanı Şerif Akıntürk, Saadet Partisi İl Başkanı Av. Akın Demir, Gelecek Partisi İl Başkanı Yasin Uçan, DEVA Partisi İl Başkanı Kurt Ankara’da olduğundan yerine yardımcısı Hamza Çakır ve parti yöneticileri katıldı. 

Ülke ve Gümüşhane gündemi ile ilgili genel bir değerlendirmenin yapıldığı toplantının ardından yapılan ortak açıklamada ülkenin şu andaki en büyük sorununun ekonomi olduğu vurgulandı.

Son günlerde dövizin artmasıyla birlikte tüm gıda ve girdilere anormal zamlar gelmeye başladığı, vatandaşın, esnafın, çalışanların dertli olduğu ifade edilen açıklamada, “Çünkü esnaf sattığını bir daha aynı fiyatla yerine koyamıyor, vatandaş bugün yaptığı alışverişi yarın aynı rakamla yapamıyor. Seneye ekim yapabilmek için alacağı tohumu, mazotu, ilacı ve gübreyi; hayvancılıkla uğraşanlar yem fiyatlarını kara kara düşünüyor. Bu hükümet 20 yılda Türk çiftçisini ortadan kaldırmıştır. Daha önce tarımda kendi kendine yeten  yedi ülkeden biriyken; şimdi tüm tahıl ürünlerini ithal eder olduk. Dövizin artışı ile de tüm fiyatlar anormal derecede yükselmektedir. Bu iktidar ve bu tek adam düzeni sandıkla ve seçimle ve de bir an önce değişmeden; ülkenin boğuştuğu sorunların çözülmesine ve halkın rahat bir nefes almasına imkân ve ihtimal yok. Bugün oturduğu makamlarda zevki sefa içerisinde olanlar bu milletin dertlerini çözemezler. Türk milleti bunlardan kurtulmak için bir an önce sandığın önüne gelmesini beklemektedir” denildi.

Açıklamada ülke durumunun yanında Gümüşhane’de de durumun farklı olmadığı belirtilerek, şöyle devam edildi: “Ülkemizin durumu böyleyken şehrimizin durumu farklımı ki? Sahipsiz Gümüşhane diyoruz ki hakikaten sahipsiz. Demiryolu hattımız başka yere kaydırılırken, çağrı merkezi, Kibrit Fabrikası, Un fabrikaları, Silah Fabrikası ve benzere birçok yer kapatılırken, yaylalarımız işgal edilirken, susuzluk çeken ilimizde sularımız çalınırken, tamamlanamayan sulama hatları ve göletler yüzünden çiftçi kuraklığa teslim olurken, tapulu topraklarımız bir komşu ille verilirken ve Gümüşhane ve Gümüşhanelilerin mağdur edildiği pek çok konuda sesi çıkmayan seçilmişler, iktidar ortağının temsilcileri, 20 yıldır bu il sizlere destek verdi karşılığı bu mu olmalıydı? Ama zannediyorsunuz ki;  seçim zamanı geldi mi biz yine bu oyları alırız. Ama bu devranınız bitti, artık milletimizin ve hemşerilerimizin her zaman yanında olan bir millet ittifakı var ve sizin bu duyarsız tavırlarınızı ve aymazlığınızı ilimizin her köşesindeki vatandaşlarımıza tek tek anlatacağız. Sizler gideceksiniz ve bu milletin çilesi bitecek. Muhalefet olarak artık hedefimizi büyüttük. Yapılacak ilk seçimde inşallah Gümüşhane’de 2-0’ı biz yapacağız. Kamuoyu, çarşı-pazar ve sokak bu konuda bize büyük bir umut ve motivasyon veriyor. Bugün muhalefette olan bizler ilk seçimden sonra yarın Türkiye’nin aydınlık geleceğinin mimarı olacaktır. Hodri meydan, hemen seçim.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşsu 7 milyon TL destekle tam kapasite üretime geçiyorÖnceki Haber

Gümüşsu 7 milyon TL destekle tam kapasit...

GÜ’nün akademisyenleri ilklerdeSonraki Haber

GÜ’nün akademisyenleri ilklerde

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar