Gümüşhane

Muhalefetten O Yazıya Tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muhalefetten O Yazıya Tepki
Abone ol
Gümüşhane’de CHP, İYİ Parti ve DEVA Partilerinin İL Başkanları İktidara Yüklendi

Bayburt’ta yayın yapan bir yerel gazete köşe yazarı olan Cazim Gürbüz’ün, Gümüşhane ile ilgili aşağılayıcı ifadelerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti ve DEVA Partisi İl Başkanlarından sert tepkiler geldi. İl Başkanları söz konusu yazı ile ilgili iktidara yüklendi.

Bayburt’ta yerel bir gazetenin köşe yazarı Bayburt’u yüceltmek için Gümüşhane’ye hakaret etti. Bayburt ilinde yerel bir gazetenin köşe yazarı olan Cazim Gürbüz Gümüşhane’yi aşağılayıcı ifadeler kullandı.  Gümüşhane ile Bayburt illerini birbirine düşüren bu yazıda ‘Gümüşhane yapay ve uydurma bir İl’dir’ tanımı birçok Gümüşhanelinin tepkisine yol açtı.  Kentte ki muhalefet partiler ise iktidarın tutumunu eleştirdi. İktidar partisinin sessiz kalmasını eleştiren CHP, İYİ Parti ve DEVA Partilerinin İl Başkanları konuyla ilgili açıklamada yaptılar.

CHP İl Başkanı Ağaç: Kimden korkuyorsunuz?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç Bayburt’ta yerel bir gazetede densiz bir yazı yazıldığını belirterek,  “Densiz yazıyı gördük okuduk, çok ciddiye almıyoruz ama Gümüşhane’nin böyle mevzulara, böyle bir meczup tarafından böyle bir ifadeye maruz kalmasından iktidarın Gümüşhaneli siyasilerinin utanç duyması gerekiyor. Gümüşhane kadim bir kenttir. Cumhuriyet’in ilk maliye bakanını yetiştiren kenttir. Buna cevap vermesi gereken aslında milletvekilleridir.  Gümüşhane’ye sahip çıkamadıkları için şehrimizin köylerinde bu şehirden ayrılmak için referandumlar yapılıyor” diye konuştu.

Gümüşhane’nin sürekli kan kaybettiğini ve ilçelerin zayıfladığını iddia eden Başkan Ağaç, “Mesela Köse’mizin Kırıklı güzergâhında bulunan tüneli ve yolu bitirilmediği için Köse her geçen gün ilçelikten köylüğe doğru gidiyor. Köseli milletvekili var, konuyla ilgilenmiyor, ağzını açmıyor. Bütün bunlardan dolayı Bayburtlu ve ilgili ilgisiz saçma sapan insanların bir sürü sözlerine maruz kalıyoruz. Bir kere Gümüşhane üzerinde böyle saçma sapan cümlelerin, ifadelerin kullanılması bizleri ziyadesiyle üzüyor. Gümüşhane’nin iki tane milletvekili var, ne yaparlar ne iş yaparlar bilmiyorum. Böyle ciddi konularda da bir kere ağızlarını açtıklarını görmedik. Acaba Naci Ağbal’dan mı çekiniyorsunuz? Biz Gümüşhane’nin evladıyız, Gümüşhane ile ilgili konuda konuşurken kimseden çekinmeyiz” dedi.

İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Ateş: İktidar sahibi olan vekillerin sesi çıkmıyor

İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş ise, “Birkaç gün önce Bayburt postası gazetesinde akıl sağlığının yerinde olup olmadığını bilmediğimiz birisi Gümüşhane’mizle ilgili bir açıklama yaptı kendi kafasına göre Gümüşhane’ye parçalayıp çevre illere dağıttı bu açıklamayı yapan şahsın yaşına baktığım zaman o yaştaki insanın vasisi olmadan açıklama yapması bile sakıncalı. Yıllarca etle tırnak olan, bugün iki vilayet olarak birbirine komşu olan illeri karşı karşıya getirmeye senin ne hakkın var. Aslında senin gibi birine muhatap oluta cevap vermek bile caiz değildir. Yalnız Cazim Gürbüz sen de haklısın bakıyorsun ki Gümüşhane’de iktidar sahibi olan vekillerin yöneticilerin sesi de soluğu da çıkmıyor. Ne desem cevap veren yok. Ama bundan sonra böyle densiz bir şekilde yapacağın açıklamaların cevabını aynı sertlikte alacaksın” diye konuştu.

‘İktidar Sustukça, Sıra Geliyor’

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İl Başkanı Didem Kurt, Bayburt’ta bir yerel gazetede köşe yazarı tarafından kaleme alınan yazıda ‘Gümüşhane yapay ve uydurma bir İl’dir’ sözlerini eleştirdi.

DEVA Partisi İl Başkanı Didem Kurt gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başkan Kurt, Bayburt’ta bir yerel gazetede köşe yazarı tarafından kaleme alınan yazıda ‘Gümüşhane yapay ve uydurma bir İl’dir’ sözlerini eleştirdi. İl Başkanı Kurt, Gümüşhane’de iktidar ve iktidar ortağının Çakırgöl, Taşköprü Yaylası, Kadırga Yaylası ve Üçtaş ile Günyüzü köylerinde yaşanan olaylara sessiz kaldıkça kendi bilmez kimseleri cesaret alıp, kentte olan algı yönetme çabaları arttığını söyledi.

‘Yapılan bu olaylara sessiz kalmak, kendi bilmez insanları cesaretlendiriyor’

Başkanı Kurt, “Tüm halkımız süreçleri yakından takip etti. Gümüşhane il genel meclisinden Çakırgöl’ün suyunu Trabzon tarafından kullanma konusunda hayır oy çıkmasına rağmen, boruları yenileyip içme suyu olarak kullandılar. Maçka belediye başkanı Kadırga Yaylamızda ‘Kadırga Trabzon’undur’ paylaşımı yaptı. Başta Taşköprü yaylası olmak üzere birçok yaylamızda sahil kentinde yaşayan vatandaşlara ait kaçak yapılar var.  Kürtün ilçemiz sınırında bulunan Üçtaş ve Günyüzü köyleri Doğankent’e bağlanmak için referandum talebinde bulundu ve seçimde oldu. Bu olaylar yenilir, yutulur değil. Ama nedense bunlara susuldu.  AK Parti teşkilatının son yaptığı basın toplantısında ise sayın vekiller biz bu olayları sükunetle ve kendi içlerinde çözdüklerini söyledi. Bu açıklama eminim benim gibi birçok vatandaşımız komik bulmuştur. Belki kendi içinde çözdünüz veya çözüm yolu içi birkaç telefon görüşmesi yaptınız. Bu görüşmeleri vatandaş bilmek istiyor, gösterdiğiniz tepkiye şahit olmak istiyor.  Vatandaş bu olaylara sessiz kaldığınızı düşünüyor. Ve görülüyor ki şehrimize yapılan bu olaylara sessiz kalmak kendi bilmez insanları cesaretlendiriyor” diye konuştu.

Bayburt’ta yerel bir gazetede çıkan yazı hakkında eleştiride yapan Başkanı Kurt, “Bayburt’ta bir yerel gazetenin köşesinde 17 Eylül tarihinde bir yazı yayımlanıyor. Bu yazıyı birçok vatandaşımız gibi bende şaşkınlıkla okudum ve iktidar bu konuda nasıl adım atacak izlemeye başladım. Geçen 6-7 günlük sürede bu olaya iktidardan hiçbir tepki gelmedi. Hatta yazı çıktıktan birkaç gün sonra yeni gören bir iktidar olduğunu da öğrendim. Yazıyı yazan kişiye baktığımızda kendi şehrinde karşılığı olmayan birini muhatap olmak belki de o kişinin ekmeğine yağ sürmek olacaktır. Bu konuda hak verebilirim ancak daha önemli olaylara sessiz kalındığı için bu tarz kişiler cesaret alıyor.  Geçmiş olaylara tepki gösterilseydi eminim ki bugün bu yazı önümüze gelemeyecekti. Artık bir yerlerden başlamak gerekiyor. Belki bu yazıyı yazan kişiyi gündem yapmak istemiyorsunuz ama bu tarz kendi bilmez insanlara cesaret vermemek içinde bir adım atmak gerekiyor diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

‘Sandığa bağlı kalarak, bir şehri kaderine terk etmemek gerekiyor’

Başkanı Kurt, “Belki seçimlerden beklentiniz yok, belki de sizlerde değişim olacağının farkındasınız ancak sandığa bağlı kalarak bir şehri kaderine terk etmemek gerekiyor.  Size oy veren insanların vebalı üzerinizde, size güvenen, sizlerle yol yürüyen insanlar var. Bu şehir size çok destek oldu. Bu borcu ödemelisiniz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Densize Bak Densize!Önceki Haber

Densize Bak Densize!

MEHMET YILMAZ HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR.Sonraki Haber

MEHMET YILMAZ HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞT...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar