Gümüşhane

Murat Can Kaya'yı anma ve anlama programı düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Murat Can Kaya'yı anma ve anlama programı düzenlendi
Abone ol
İstanbul Bağcılar Gümüşhaneliler Kültür ve Dayanışma Derneği ve İHH Bağcılar Şubesinin birlikte düzenlediği etkinlikle Murat Can Kaya’yı anma ve anlama programı gerçekleştirildi.

27 Kasım 2021 tarihinde Bursa’da geçirdiği elim bir trafik kazasında 21 yaşında hayatını kaybeden Genç İHH Lise başkanlığını yürüten ve aynı zamanda İHH’da çok çalışkan bir personel olan Gümüşhaneli hemşehrimiz Murat Can Kaya, Bağcılar Gümüşhaneliler Kültür ve Dayanışma derneğindeki anma programına hemşehrileri yoğun bir katılım gösterdi. 

Programda Kaya’nın İHH çatısı altında bu zamana kadar gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yaptığı müthiş çalışmalarını ve hayatını anlatarak Gümüşhaneli gençlerin de  kendisini örnek olmaları sağlamak olduğu belirtildi.

Hafız Burak Olgun’un Kuran-I Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Bağcılar İHH İlçe Başkanı Halil Oğlak, “Yol arkadaşımız, dava kardeşimiz Murat Can evladımız için söylenecek ve anlatılacak çok şey var. Ben kendilerine hep şunu söylüyordum siz bu dünyanın görünmeyen melekleriydiniz, insanların gönlüne bir sevda düşer Murat Can evladımızın gönlüne ise bu sevda İsrail konsolosluğu önündeki protestoyla başlamıştır. Biz kendisini ve ailesini çok iyi tanıyoruz. Allah kendisinden razı olsun, şehidimizin mekanı cennet olsun” dedi.

Bağcılar Gümüşhaneliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Ağaç ise “Bu anlamlı günde sizleri derneğimizde ağırlamaktan çok mutluyum. Murat Can Kaya kardeşimizi çocukluğundan beri yakinen tanıyan bir kişiyim. Onun bu hak yolda vefatı bizleri ve toplumumuzu derinden üzmüştür. Bu kardeşimizi anlatmak kelimelere sığmaz. Bu kardeşimiz genç kardeşlerine hizmet davasını anlatmak için bu yola baş koymuştu ve belki de ömrünün sonuna kadar binlerce insan yetiştirip iyiliklere dokunacaktı ama ömrü yetmedi. Allah gani gani rahmet eylesin. Bundan sonra bizlere düşen görev, her yıl bu anma ve anlama programlarını yaparak geriden gelen genç neslimizin onu örnek almasını sağlayacağız” diye konuştu.

Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Şahin Köse de yaptığı konuşmada “Ben Murat Can kardeşimizi Belediyemizde staj yaparken yanıma gelerek bir çayımı içme zamanı kadar çok kısa tanımıştım. Kardeşimiz bana İHH gönüllüsü olarak çalıştığından bahsetti ve yaptığı işleri anlatınca bir yılda böyle bereketli işleri nasıl sığdırdığını gıptayla ve gururla dinledim. Zaman içerisinde kendisine zaman yaratan bu kardeşimizi yetiştiren babası ve ailesine de teşekkür ediyorum. Mekanı cennet olsun inşallah” ifadelerini kullandı.

Programa katılan İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı (GÜDEF) Bayram Demir ise “Bugün burada yaptıklarıyla ölümsüzleşmiş bir genci anıyoruz. Bu kardeşimiz yaptıklarıyla bütün hemşehrileri tarafından ebediyyen anılacaktır. Kendisine rahmet diliyorum” dedi.

GÜYAD Başkanı Tahsin Söğüt ise “Bu şehit kardeşimiz yaptıklarıyla çocuklarımıza ve gençlerimize örnek olacaktır. Allah onun gibi gençlerimizin sayılarını artırsın ve acılı ailesine sabırlar versin” diye konuştu.

Üsküdar Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Muhammer Özkan da programı düzenleyen Bağcılar İl Derneğine teşekkür ederek, “Bizler biliyoruz ki insanlar öldüğü an değil unutulduğu an ölürler. Bu program gösteriyor ki Murat Can kardeşimiz unutulmayacak. Bizler de unutturmayacağız. Bende evladımı kaybettim ama şehidimizin babası Akif kardeşimizin duruşunu gösteremedim. Allah kendisinden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Şehit Murat Can Kaya’nın babası Mehmet Akif Kaya da “Ben bu süreçte şunu bir kez daha anladım. Acılar paylaşıldıkça azalır. Beni bu süreçte yalnız bırakmadınız. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bunlar dört arkadaştılar. Ebedi saadet istediler ve Rablerine kavuştular. Bizim için ağır bir imtihan olsa da Peygamberimiz evlatlarını kendi eliyle toprağa koydu şükür bende kendi evladımı ellerimle toprağa koydum. Evladım hak üzerinde yaşadı bu inancımız ise bizi ayakta tutuyor, kısa ömründe çok şey biriktirdi” dedi.

Murat Can Kaya’yı anma ve anlama programı sonunda merhumun ruhu için mevlit şekeri ve Kuran-I Kerim dağıtılırken, program yapılan dualarla don buldu.

Programa Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Köse, Bağcılar Saadet Partisi İlçe Başkanı Osman Baş, Bağcılar AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Nihat Akdemir, GÜDEF Başkanı Bayram Demir, GÜYAD Başkanı Tahsin Söğüt, Üsküdar Dernek Başkanı Muhammer Özkan, Eyüpsultan Gümüşhaneliler Başkanı Celal Demir, Bağcılar İHH Başkanı Halil Oğlak, Bahçelievler İHH başkanı Hasan İrkilmez, Gümüşhaneli sanatçı Hüseyin Kaya, Bağcılarda bulunan köy dernek başkanları ve çok sayıda hemşehrimiz katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni hastanenin dolmuş sayısı artırıldıÖnceki Haber

Yeni hastanenin dolmuş sayısı artırıldı

Şampiyon kaldığı yerden devam ediyorSonraki Haber

Şampiyon kaldığı yerden devam ediyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar