Gümüşhane

Demir: Gömleğin düğmesi yanlış iliklenirse diğerleri de yanlış gider

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Demir: Gömleğin düğmesi yanlış iliklenirse diğerleri de yanlış gider
Abone ol
Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Av.Akın Demir, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ihalesi yapılan 357 konut işinin yapılacağı alanda yüzlerce kişinin yaşadığını belirterek, bu yerleşim durumunun hukuki bir sonuca bağlanması gerektiğini ve oradaki insanların mağdur edilmeden meselenin halli için ortak bir karar alınması gerektiğini söyledi.

Yaptığı açıklamada “Gömleğin düğmesi yanlış iliklenirse diğerleri de yanlış gider” sözleriyle yanlış başlanılan işin sonunun neye varacağının bilinemeyeceğini kaydeden Demir, “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile startı verilmiş ve her ilde olduğu gibi Gümüşhane’de de bu kapsamda proje kapsamında kayıt ve kuralar çekilmiştir. Her şey buraya kadar çok güzel herhangi bir sorun yok. Lakin Gümüşhane Belediyesi tarafından projenin yeri olarak belirlenen Hasanbey Mahallesi- 9 Ada- 910 Parsel sayılı taşınmaz büyük bir hatadır. Şöyle ki, iş bu parsel hazine adına iken sonradan belediye başkanlığına devredilmiş şimdi ise bu proje kapsamında tekrar hazineye – tokiye devredilecektir. Bu parsel ham arazi vasfında gibi görünse de aslında iş bu parsel üzerinde onlarca konut bulunmaktadır” dedi.

Şehirleşme ile bu arazide yapılaşmalar olduğunu ve bugün bir mahalle şeklini aldığını kaydeden Demir, “Bu parsel üzerindeki evlerin tapu ve ruhsatları bulunmada iskânları verilmiş- elektrik- su- doğalgaz abonelikleri bulunmakta ve 3194 sayılı yasa ile getirilen imar affı kapsamında yapı kayıt belgeleri hak sahiplerine verilmiştir. Hali ile projenin yapılacağı yerde şuan yüzlerce kişi - aile yaşamaktadır. Öncelikle bu yerleşim durumu hukuki bir sonuca bağlanmalı oradaki insanlar mağdur edilmeden çözüm önerileri teklif edilmeli yer sakinleri ile toplantı yapıp meselenin halli için ortak bir karar alınmalıdır. Bu işler ben yaptım mantığı ile yürümez. Yukarıda ifade edilen meseleler hal olunmadan bu alanı sosyal konut projesine açmak büyük bir hatadır. Velev ki ben yaparım mantığı ile işe devam edildiğinde onlarca mahkeme ve hukuki ihtilaf çıkacak mahkemeler nedeni ile projeye bir türlü başlanılamayacak ve bu sebep ile Sayın Cumhurbaşkanımızın ivedi olarak yapılmasını planlamış olduğu iş şehrimizde akamete uğrayacaktır. O sebep ile düğmeleri yanlış yerden iliklemeyelim. Görünen köy kılavuz istemez. Yarın öbür gün bu proje neden başlamıyor. Neden işler yürümüyor demeyelim. Bu sebep ile yeniden oturup değerlendirme yapılması gerekmektedir.     Alternatif araziler gündeme gelmeli eski terminal alanı dahil olmak üzere şehrimizin demografik yapısı- sosyal ticari gelişmişliği de gözetilerek kentleşme ve yatırımlar yapılmalıdır” diye konuştu.

Hasanbey Mahallesi Çamlıca TOKİ’nin altında 110 bin metrekare alanda kentsel dönüşüm kapsamında 31 Mayıs 2021 tarihinde konutlar ihale edilmiş, yüklenici firma ilköğretim okulu çalışmalarına kısmen başlamış, alanda 12’si tapulu 85’i belediye arsasında işgalci durumdaki 97 gecekondunun bulunduğu alandaki bazı konutların boşaltılamaması sonucu işin başlayamaması ve artan maliyetler nedeniyle firma tasfiye istemiş ve ihale iptal edilmesinin ardından geçtiğimiz günlerde ikinci kez ihale edilmiş en düşük teklifi veren ARGÜP Mühendislik firmasına KDV dahil 570 milyon 800 bin 220 TL ile iş verilmişti.

İhalenin kesinleşmesinin ardından sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak ve 500 takvim gününde iş bitirilecek.

Tünel Kalıp Sistemiyle 357 Konut, Konvansiyonel Kalıp Sistemiyle 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet 16 derslikli İlköğretim Okulu İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi kapsamında bölgede toplam 246 adet 2+1 konut, 114 adet 3+1 konut ile 1 adet ticaret merkezi ve 1 adet okul yapılacak.

Planlanan 2+1 daireler ortalama 86,66 m2 brüt, 67,97 m2 net alana sahip iken 3+1 daireler ortalama 107,24 m2 brüt, 86,14 m2 net alana sahip.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Park halindeki araçlara çarpan otomobil alev aldıÖnceki Haber

Park halindeki araçlara çarpan otomobil...

Ateş, Asgari Ücreti DeğerlendirdiSonraki Haber

Ateş, Asgari Ücreti Değerlendirdi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar