Gümüşhane

MÜSİAD Gümüşhane Şubesi açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MÜSİAD Gümüşhane Şubesi açıldı
Abone ol
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gümüşhane Şube Başkanlığı düzenlenen geniş katılımlı programla açıldı.

Gümüşhane Belediyesi birinci katındaki şubenin açılış töreni Fatih Parkında gerçekleştirildi.

Törende konuşan Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, MÜSİAD’ın yurtiçinde yaklaşık 1 milyon 800 bin kişiye istihdam sağladığını, ülke ekonomisinin yaklaşık yüzde 20’sine değer bir üretim gerçekleştirdiklerini belirterek, “Dünyanın her yerinde, ülkemizde dahil olmak üzere her devirde her zamanda cebindeki parayla hiçbir riske girmeden, parayla para kazanma imkanı varken her türlü riski göze alıp, emeğini, alın terini akıtarak, insanlara istihdam, ekmek sağlayarak, üreterek ülkenin büyümesine katkı sağlayarak, ürettiğini gerek yurt içine gerek yurt dışına satarak ürettiklerinden, sattıklarından bu devlete vergi vererek İzmir’de, İstanbul’da, Kocaeli'de, Uşak’ta, Sivas’ta, Konya’da elde ettikleri ile Hakkari’de Şırnak’taki kardeşlerine de kamu yatırımlarının gitmesine büyük vesile olmak bu manada önemli bir kahramanlık ifa etmek demek. Bundan dolayı sanayide, ticarette iştigal eden, emeğini, alın terini akıtan bütün kardeşlerimizi, bütün dostlarımızı, değerli genel başkanımız şahsında ayrıyeten saygıyla selamlıyorum. Hepsine selam olsun diyorum” dedi.

Vali Taşbilek, bugün Gümüşhane’nin MÜSİAD’ın değerli katkılarının çok büyük ivme ile başladığı, değişik kazanımların şehre geldiği gün olmasını temennisinde bulunarak konuşmasını tamamladı.

Belediye Başkanı Ercan Çimen de Ahmet Ziyaüddin Gümüşhânevi’nin memleketinde güzel hizmetleri hep birlikte yapmaları temennisinde bulunarak, “İlimizin ekonomisine ve ülkemizin ekonomisine neler kattığınız belli. İlimizdeki sanayiye verdiğiniz katkılar, istihdama vereceğiniz bundan sonraki katkılar için teşekkür ediyoruz. Bunlar kat kat artacaktır. Bundan dolayı da her zaman şehrimizin ve tüm iş adamlarımızın emrinde olan bir kardeşiniz olduğumu her zaman beyan ediyorum. Şehrimizin sanayi ihtiyacı var. Bu konuda bizlere mihmandarlık yaparsanız şehrim adına sevinirim” diye konuştu.

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ise 2 hafta içinde yaklaşık 11 şehri ziyaret ettiklerini, genel kurullar, açılışlar, temel atma törenleri yaptıklarını belirterek, “Tüm dünya salgınla birlikte ekonomik ve sosyal anlamda sarsıldı. Türkiye olarak bizler de etkilendik. Ekonomik olarak ilk şoku atlattıktan sonra toparlanma sürecine girdik ve toparlanma süreci itibariyle de çalışmalarımızla hamdolsun ülkemizi dünyada temsil etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

MÜSİAD olarak büyük bir titizlikle teşkilat ağlarını, şube ve temsilciliklerini genişletmeye çalıştıklarını dile getiren Kaan, “Bölgelerimizde kurmuş olduğumuz güçlü ticaret ağı ve ticari ilişkilerle birlikte bu hedefe ulaşma noktasında bugün Gümüşhane ilimizde de sayın Belediye Başkanımızın da destekleriyle birlikte açılışını gerçekleştireceğiz. MÜSİAD olarak Türkiye genelinde 89 noktadayız, dünya genelinde ise 95 ülkede 225 noktada faaliyet gösteren ve yaklaşık 1 milyon 800 binin üzerinde istihdam sağlayan bir kuruluşuz. Bu bakımdan dünyada Türkiye'nin, hatta diğer ülkelerde de birçok sivil toplum kuruluşunun önünde en yaygın, etkin sivil toplum kuruluşuyuz. Gümüşhane ilimizin de bu hinterlanda girmesiyle birlikte artık Avustralya, Sidney'den Amerika'ya kadar Güney Afrika'dan Hollanda'nın veya Danimarka'ya kadar birçok yerde ki MÜSİAD şubelerimizle entegrasyonu nasip oldu” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin kalkınması ve daha ileri seviyelere gitmesi için 43 farklı komiteleriyle proje bazlı çalıştıklarını aktaran Kaan, “Bununla birlikte Belediye Başkanımız ve Sayın Valimizle de koordinasyonla bizim bir başka projemiz de var. Türkiye’deki 81 ilimizi dünyadaki 81 marka olan ille eşleştirdik. Bunu niçin yapıyoruz? Bu bir şehir eşleşmesi, kardeş şehir mevzusu değil. Bu tamamen iktisadi olarak benzer özelliklere sahip şehirleri birbirleriyle eşleştirip, aynı zamanda yerel firmalarımızı güçlendirmek, üyelerin buna katkısını artırmak, aynı şekilde yerel yönetimlerle birlikte dünyada Gümüşhane'yi, Trabzon'u, Rize'yi nasıl markalaşırtırırız bunun çalışmasını yaptık. Gümüşhane ekonomisi 950 milyon $ civarında bir gayri safi yurtiçi hasılaya sahip. Hedeflediğimiz marka şehir İtalya'nın Lecco şehri. Yaklaşık 13 milyar dolarlık bir gayri safi hasılaya sahip. Bizde burada Gümüşhane'yi en az 3 milyar dolar, devamında 5 milyar dolara çıkartabileceğimizi düşünüyoruz. Bunun için de bundan sonraki süreçte inşallah şubemizle birlikte bizler hem Gümüşhane'ye yatırım çekme konusunda her şehri kendi özgün değerleriyle, kalkındırma ve markalaştırma projemiz var. Onu da inşallah önümüzdeki süreçte yapacağız” dedi.

MÜSİAD Gümüşhane Başkanı Abdulbaki Kara ise altın kalpli insanlarıyla ün salmış, coğrafya olarak küçük fakat sahip olduğu güzelliklerle tüm Türkiye tarafından keşfedilmeye başlanan ve her geçen gün daha da tanınan Doğu Karadeniz’in şirin ili Gümüşhane’de MÜSİAD Şubesini açmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

MÜSİAD gibi ahilik kültürü ile yoğrulmuş ve yıkmaya değil yapmaya odaklı bir oluşumu Gümüşhane’ye kazandırmaktaki heveslerinin kendi insanları için üretmeye olan aşklarından geldiğini kaydeden Kara, “Bildiğiniz gibi MÜSİAD işadamlarını önce gönül insanı olup, gönüllere dokunmaya teşvik etmekte ve ardından onları istihdam, yatırım ve üretim gibi bu ülke insanının ihtiyacına yönelik çalışmalar yapmaya sevk etmekte olan marka bir dernektir. 31 senedir bu yüce amaçlardan sapmadan her zaman önceliği taşıdığı değerlere veren, ülkemizin hemen her yerinde ve Dünya’da ise pek çok noktada aynı kararlılıkla çalışıp çabalayan 11 bin işadamının dahil olduğu bir gönül hareketi olan MÜSİAD, öyle inanıyorum ki Gümüşhane’mize çok yakışacaktır. Sizlerle birlikte MÜSİAD Gümüşhane Şubesini ilimize kazandırmanın büyük mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Ayrıca bu gönül hareketimizi güçlü kılacak, hayatını ahilik kültürü ile önce insanımız deyip, Hakk’a hizmet amacıyla Halka yönelmekte olan bizim gibi iş adamı dostlarımızı da, bizimle birlikte bu yolda yürümeye davet ediyoruz” diye konuştu.


Yaklaşık 2 yıl önce kurucu başkan olarak görevlendirildiğini ve 1,5 yıl içerisinde hepsi birbirinden kıymetli 16 iş insanını derneğe üye yaptıklarını anlatan Kara, “İlçelerimizin hemen hemen tamamından üyeler alarak İlimizin tamamını temsil eden bir MÜSİAD oluşturduk. MÜSİAD Gümüşhane olarak 2023 ihracat hedefimiz pestil, köme, gümüşsu ürünleri, siron ve Karabuğday’da  3 milyon dolar Ve yine orman ürünlerinde mevcuttaki 1 milyon 250 bin dolar’lık ihracatı inşallah 3 milyon  dolar’a taşıyacağız. 2020 ihracat rakamlarında Türkiye’de 64.sıradayız. Hedefimiz maden ve diğer sektörlerle birlikte inşallah şehrimizi ihracat sıralamasında daha üst sıralara taşımak için hep birlikte gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kara, Gümüşhane’de MÜSİAD’ın iş dünyasına tekrar kazandırdığı ahilik kültürüyle projeler üretmeye ve insanların gönlüne dokunacak çalışmalarla şehre canlılık getireceklerine söz vererek konuşmasını tamamladı.

İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık’ın dua yapmasının ardından kurdele kesimiyle açılış töreni sonlandırıldı. Heyet daha sonra MÜSİAD Gümüşhane Şubesinde incelemelerde bulundu.

Kaynak:Gümüşhane.gen.tr


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane Üniversitesi Memnuniyet Anketi Halka SunuluyorÖnceki Haber

Gümüşhane Üniversitesi Memnuniyet Anketi...

Anaokulu çocukları trafik dersindeSonraki Haber

Anaokulu çocukları trafik dersinde

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar