Gümüşhane

MÜSİAD Gümüşhane’nin girişimleri sonuç verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MÜSİAD Gümüşhane’nin girişimleri sonuç verdi
Abone ol
MÜSİAD Gümüşhane Şubesi’nin Halk Bankası tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan hazine faiz destekli kredilerle ilgili temasları olumlu sonuçlanarak esnafların mağduriyeti giderildi.

5061 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 5.maddesindeki “Son 5 yıl içerisinde diğer kamu kurumlarından kredi veya hibe kullananlar bu kredi desteğine başvuramaz” maddesi nedeniyle üyelerinin bu konuda yaşadığı sıkıntılar sonrası KOSGEB Gümüşhane Müdürlüğünden ayrıntılı bilgi alan MÜSİAD Gümüşhane Şubesi konu hakkında dosya hazırlandı. 

Hazırlanan dosya geçtiğimiz Ocak ayında MÜSİAD Genel Merkezinde yapılan “2022 Yılı Değerlendirme-2023 Yılı Beklentileri’’ toplantısında gündeme getirildi. Toplantıya katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’ye konu hakkında detaylı bir sunum yapıldı ve hazırlanan dosya Bakan Nebati’ye teslim edildi.  

Bakanlık tarafından incelenen talep olumlu sonuçlanarak 2 Mart 2023 tarih ve 6883 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile maddede değişikliği gidildi. 

Yeni karar neticesinde kredi kullanımında sıkıntı doğuran maddeye “Başvuru tarihi itibarıyla son 3 yıl içinde ve 75.000 TL üzeri kredi veya hibe kullananlar yararlanamaz’’ ibaresi eklendi. 

Özellikle KOSGEB vasıtasıyla düşük tutarlı fuar, yurtdışı seyahati, sermaye desteği, yeni işyeri açılış desteği vb. hibe ve krediler kullanan esnafların bu anlamda mağduriyetleri giderilmiş oldu.

Konu hakkında konuşan MÜSİAD Gümüşhane Başkanı Abdulbaki Kara, “Hem üyelerimiz hem de şehrimizdeki esnaflardan bu konuda talepler alıyorduk. Konuyla ilgili KOSGEB Müdürümüzle görüşerek önceki kararnamenin tebliğini aldık. Genel Merkezimizde, Hazine ve Maliye Bakanımızın katıldığı toplantıda kendilerine sunum yaptık ve dosyayı teslim ettik.  Bu toplantıdan yaklaşık 2 ay sonra mağduriyet oluşturan madde esnaflarımız lehine değiştirilmiş oldu. Yapılan değişiklik neticesinde bu madde sebebiyle mağdur olan esnaflarımızın bu problemi ortadan kalkmış oldu. Özellikle 75.000 TL’nin altında hibe veya kredi desteği alan esnaflarımızın yaşadığı sorun ortadan kalktı. Yapılan değişikliğin tüm esnaflarımıza hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İl Özel İdaresi'nin 2022 yılı faaliyet raporu kabul edildiÖnceki Haber

İl Özel İdaresi'nin 2022 yılı faaliyet r...

“04.17” sergisi açıldıSonraki Haber

“04.17” sergisi açıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar