Gümüşhane

Müzikle hastalara moral veriyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Müzikle hastalara moral veriyorlar
Abone ol
Gümüşhane Üniversitesi Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü İlk ve Acil Yardım programı öğrencileri, Kelkit Devlet Hastanesi Diyaliz Polikliniği’nde hemodiyaliz tedavisi alan hastalara gönüllü olarak müzikle terapi uyguluyor.

Müzik enstrümanlarıyla birlikte Kelkit Devlet Hastanesi Diyaliz Polikliniği’nde bulunan öğrenciler hastalarla birebir ilgilenip onlara moral veriyor.

Kelkit SHMYO Müdürü Doç. Dr. Canan Sancar Özkök, amaçlarının diyaliz hastalarına moral vermek olduğunu belirterek, “Buradaki etkinliğimizin amacı hastalara moral, motivasyon vermek. Birçok hastalığın müzikle yenilebileceğini düşünüyoruz. Bir nebze olsun buradaki rutini değiştirmek ve hoş zaman geçirmelerini istedik. Bu etkinliklerimizi yapmaya devam edeceğiz” dedi. Özkök, ayrıca Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Dr. Hatice Demirağ, Bölüm Koordinatörü Öğr. Gör. Aynur Cin ile Kelkit Devlet Hastanesi yöneticilerinden Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Mücella Dinç’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Bu anlamlı davranışlarından dolayı öğrencileri kutlayan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise “Bilimsel tedavinin yanı sıra hastalığın iyileşmesinde de bazı etmenler vardır. Bunlardan birisi de moral ve motivasyondur. Moral kişinin kendisini sürekli pozitif hissetmesini sağlar. Bu konuda yapılmış bilimsel çalışmalar da var. Öğrencilerimiz gerçekten de önemli bir sorumluluk üstlenerek böylesi güzel bir çalışma sergilediler. Kelkit Devlet Hastanesi Diyaliz Polikliniği’nde tedavi gören hastalarımıza müzikle moral depolamaya çalıştılar. Öğrencilerimizi bu duyarlı davranışlarından dolayı kutluyorum. Öğrencilerimizin böylesi güzel projelerde yer almalarını sağlayan başta Kelkit SHMYO Müdürü Doç. Dr. Canan Sancar Özkök olmak üzere Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Dr. Hatice Demirağ, Bölüm Koordinatörü Öğr. Gör. Aynur Cin ve Kelkit Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Mücella Dinç’e katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Kelkit Devlet Hastanesi’nde yatan tüm hastalarımıza da acil şifalar diliyorum. Dileğimiz tüm hastalarımızın şifa bulmasıdır” diyerek, hastaların motivasyonunun en üst düzeyde tutulmasının iyileşme sürecine olan önemine vurgu yaptı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye’nin ilk başörtülü İl Cumhuriyet Başsavcısı Gümüşhane’ye atandıÖnceki Haber

Türkiye’nin ilk başörtülü İl Cumhuriyet...

Bektaş: Biz çözüm üreteceğiz, çare olacağızSonraki Haber

Bektaş: Biz çözüm üreteceğiz, çare olaca...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar