Gümüşhane

Nehri, gençlere Propaganda ve Medya’yı anlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nehri, gençlere Propaganda ve Medya’yı anlattı
Abone ol
Gümüşhane Üniversitesi Aktif Gençler Kulübü (ÜNİAK) tarafından düzenlenen ‘Propaganda ve Medya’ adlı söyleşi programına gazeteci Furkan Nehri konuşmacı olarak katıldı. Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çok Amaçlı Salon’da Kulüp başkanı Fatih Arıcı’nın teşekkür konuşmasıyla başlayan programda konuşan Sabah gazetesi Erzurum Bölge Sorumlusu Furkan Nehri, gençlere ‘Propaganda ve Medya’ konularında bilgiler verdi.

Nehri, gençlere Propaganda ve Medya’yı anlattı

Üniversiteli Aktif Gençler Kulübü (ÜNİAK) tarafından düzenlenen ‘Propaganda ve Medya’ adlı söyleşi programına gazeteci Furkan Nehri konuşmacı olarak katıldı. 

Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çok Amaçlı Salon’da Kulüp başkanı Fatih Arıcı’nın teşekkür konuşmasıyla başlayan programda konuşan Sabah gazetesi Erzurum Bölge Sorumlusu Furkan Nehri, gençlere ‘Propaganda ve Medya’ konularında bilgiler verdi.

Nehri, gençlerle buluştuğu etkinlikte medyanın önemine dikkat çektiği konuşmasında şu noktalara değindi: “Propaganda ve medya çok geniş bir konudur. Propaganda, başka insanların kabul etmesi ve beğenmesi istenen şeyin övülerek takdimidir. Propaganda, algımızın yönetimidir. Bu; siyasi bir fikir, ideolojik bir görüş, bir inanç veya ekonomik bir olay olabildiği gibi kültürel, turistik ve sportif bir şey de olabilir. Sosyal medyada olsun, reklamlarda olsun, çok önemli propaganda yerleştirmeleri görmekteyiz. Medyanın insanlara dayattığı birtakım olgular vardır. Peki, medya neden bu kadar insanın içine işleyebilen bir olgudur? Aslında bizim cevabını istediğimiz soru budur. Büyük tutumlar nasıl gerçekleşecektir? Fikirleri tembelleşen toplumlar üzerinde büyük yıkımlar gerçekleştirebilirsiniz. Öncelikle insanların fikirlerine girmeniz gereklidir. Bu konuda en başarılı propagandayı 2’nci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası yapmıştır. Nazi Almanyası'nın Propaganda Bakanı olan Joseph Goebbels, düşündüklerini uygulama konusunda Hitler’in fazlasıyla teveccühünü kazanmış bir adam. O dönemde yapılan zalimlikleri başka şekilde insanlara aktarmak mümkün değildi. İşte propagandanın önemi burada başlar. Ülkemizde de yaşanılan olaylarda medyanın yaptığı propaganda örneklerini görmek mümkündür. Sonuç olarak okuduğumuz her haberi ve gördüğümüz her olayı sorgulamamız gerekiyor. Medya müthiş bir silahtır. Medyayı silah yapan etken de bu propaganda düşüncesinin insanın beyinlerine aktarılma çabasıdır. Sosyal medyadan, televizyona ve gazete haberlerine kadar her türlü alanda propaganda ile karşılaşıyoruz. Bu nedenle de bir haberle karşılaştığımızda yüzde yüz doğrudur dememiz gerekiyor. Bu durumda da medya okuryazarlığının önemi ortaya çıkıyor. Bütün bunların sonucunda da medya ve propaganda konularının ne denli önemli olduğunu unutmamalıyız.”

Program hakkında görüşlerini açıklayan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek de medyanın kanaat önderliği rolüne değinerek, medyanın kamuoyunu oluşturma konusunda kullandığı propaganda yönteminin etkililiği konusunda açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Zeybek ayrıca, “Bilindiği üzere günümüzde birçok alanda farkında olmadan medya tarafından propagandalara veya yönlendirmelere maruz kalmaktayız. Gazetelerde olsun, sosyal medyada olsun çıkan bir haber, bizler hiç farkında olmadan bizleri kendi görüşleri çerçevesinde yönlendirebilmektedir. Bu anlamda medya, kamuoyu oluştururken aynı zamanda propaganda aracı olarak da işlev görmektedir. Medya ve propaganda alanındaki deneyim ve bilgilerini öğrencilerimize aktararak, onlarda bir farkındalık yaratan Sabah gazetesi Erzurum Bölge Sorumlusu Sayın Furkan Nehri’ye ve bu programın düzenlenmesinde emeği geçen Üniversiteli Aktif Gençler Kulübü’ne teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Program sonunda Sabah gazetesi Erzurum Bölge Sorumlusu Furkan Nehri’ye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Günay Çakır tarafından plaket takdimi yapıldı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
22.02.2019 Cuma Yerel Gazete ManşetleriÖnceki Haber

22.02.2019 Cuma Yerel Gazete Manşetleri

Mısır'daki İdamlara TepkiSonraki Haber

Mısır'daki İdamlara Tepki

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar