Gümüşhane

Öğrenciler sağlık yöneticileriyle buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğrenciler sağlık yöneticileriyle buluştu
Abone ol
Gümüşhane Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Hemşirelik Bölümü öğrencileri, Gümüşhane Devlet Hastanesi Yöneticileriyle “Mezuniyete Doğru Sağlıkta Yönetim ve Kariyer” konulu bir etkinlik gerçekleştirildi.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Ing. Ahmet Durmuş Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Çolak, Arş. Gör. Cemile Aktuğ, Arş. Gör. Burak Elik, Arş. Gör. Özge Palancı Ay ile Gümüşhane Devlet Hastanesi yöneticileri katıldı.

Gümüşhane Devlet Hastanesi yöneticileriyle birlikte program yapmaktan çok mutlu olduklarını dile getiren Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Çolak, etkinliğin açılış konuşmasında mezunlarının da aralarında bulunmasından gurur duyduklarını ifade etti. 

Yeni binasında hizmet vermeye başlayan Gümüşhane Devlet Hastanesi hemşirelik hizmetlerini nasıl organize ettiklerine, görev yetki ve sorumlulukları hakkında bilgilendirmelerde bulunan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Çiğdem Ataman, konuşmasında hastanenin kurumsal yapısına değinerek il merkezinde tek yataklı tedavi kurumu olan hastanenin aynı zamanda eğitim hastanesi görevini de üstlenmekte olduğunu ifade etti. Ataman, etkinliğe birim sorumluları ile katılarak öğrencilere hemşirelik hizmetlerinin nasıl yürütüldüğünü aktardı. 

Etkinlikte söz alan Süpervizör Cemile Yavuz, Kalite Direktörü Sertap Ilgaz, Enfeksiyon Komitesi hemşiresi Leyla Aydın, Eğitim Hemşiresi Sevgi Türkfiliz servis sorumluları adına Ayşegül Köksalan, Yoğun Bakımlar adına Derya Bayrak, Doku ve Organ Bağışı Koordinatörü Neşe Öztürk birimlerini kısaca tanıtarak hastanenin işleyişi hakkında bilgi verdi.

Birim sorumlularının bilgilendirmelerinin ardından öğrencilerle soru-cevap yapılan etkinlikte SBF Hemşirelik Bölümü mezunlarından ve Gümüşhane Devlet Hastanesine hemşire olarak atanan Sevda Yeşil ile Gülistan Dağ yeni mezun olacak öğrenciler için moral motivasyon kaynağı oldu. 

Etkinlik, Hemşirelik Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Burak Elik’in “Mezuniyete Doğru Sağlıkta Yönetim ve Kariyer” konulu söyleşi sunumunun ardından katkı sağlayanlara teşekkür belgelerinin verilmesi ve iyi temennilerle birlikte sona erdi. 

Etkinliğe katkılarından dolayı Gümüşhane Devlet Hastanesi yöneticilerine teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek; “Öğrencilerimiz mezun olduktan sonraki çalışma hayatlarında hangi işleri yapacakları ve nereden başlayacaklarına dair hep bir endişeleri bulunmaktadır. Özellikle sağlık alanında gerçekleştirilen böylesi etkinlerle bu alanlarda yönetici kademesindekilerin öğrencilerimizle bir araya gelip tecrübelerini paylaşmasının öğrencilerimizin ufuklarını açacaklarına inanıyoruz. Bu vesileyle de etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Ferhat Özbek olmak üzere Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Çolak, Arş. Gör. Cemile Aktuğ, Arş. Gör. Burak Elik ve Arş. Gör. Özge Palancı Ay’ı kutluyor, katkılarından dolayı Gümüşhane Devlet Hastanesi yönetici ve çalışanlarına da teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane atletizmde 3 takım, 2 ferdi sporcuyla finaldeÖnceki Haber

Gümüşhane atletizmde 3 takım, 2 ferdi sp...

Başkan Çimen’den önemli açıklamalarSonraki Haber

Başkan Çimen’den önemli açıklamalar

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar