Gümüşhane

Oppo’dan Wi-Fi yerine Li-Fi kullanan telefon yolda!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Oppo’dan Wi-Fi yerine Li-Fi kullanan telefon yolda!
Abone ol
Ülkemize ne zaman geleceği henüz netleşmemiş olsa da, 5G teknolojisi içerisinde bulunduğumuz 2020 yılında akıllı telefonlar için bir standart haline gelmeye başladı. Amiral gemilerinin yanı sıra birçok orta seviye telefon 5G desteği ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Tabi herhangi bir kota olmadığı için insanların büyük bir bölümü herhangi bir dosya indirmek istediklerinde veya evde / ofiste olduklarında 4G ve 5G yerine Wi-Fi ağlarını tercih ediyor.

Daha yüksek hızlara ulaşmayı sağlayan Wi-Fi 6 teknolojisi, 5G ile benzer şekilde telefonlarda standart hale gelirken, kablosuz ağlarda sınırları zorlamaya birkaç yıl kaldı. Wi-Fi teknolojisine kıyasla çok daha hızlı olan Li-Fi için çalışmalar yıllardır devam ediyor ve yakında telefonlarda görmemiz mümkün olacak.

LetsGoDigital tarafından yayınlanan bir rapora göre OPPO, Wi-Fi’den çok daha hızlı olan Li-Fi teknolojisini destekleyen yeni bir akıllı telefon üzerinde çalışmaya başladı ve bunu patentledi. Patenti incelediğimizde dar çerçevelere sahip olan yani tam ekran tasarımını benimseyen bir telefon görüyoruz.

Muhtemelen açılır kamera mekanizması olan telefonda, Li-Fi sensörünün arkaya yerleştirileceği belirtiliyor. Kare şeklindeki sensör telefonun arka tarafındaki kamera modülünün hemen yanında veya telefonun üst kenarında olacak.

Tabi şu anda çalışmaların hangi aşamada olduğunu bilmediğimiz için cihazın çıkış tarihi hakkında yorum yapmamız pek mümkün değil. Bu teknolojiyi dizüstü bilgisayarlar ve akıllı telefonlara getirmeyi çalışan İngiltere merkezli bir girişim olan PureLiFi, geçen yıl Mobil Dünya Kongresi’nde aynı şeyi sergilemişti. 2o2o civarlarında Li-Fi kullanan telefonları görebileceğimizi tahmin etmişti.

Kaynak:ShiftDelete.Net


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bir gün önce Gümüşhane’de dolandırıcılık yapan şahıs ertesi gün Erzincan’da yakalandıÖnceki Haber

Bir gün önce Gümüşhane’de dolandırıcılık...

Honor, Rekabetçi Fiyatıyla MagicBook 14 SE'yi TanıttıSonraki Haber

Honor, Rekabetçi Fiyatıyla MagicBook 14...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar