Gümüşhane

‘Partimiz Özeleştiri Yapmalı’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Partimiz Özeleştiri Yapmalı’
Abone ol
22’inci Dönem Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan’ın geçtiğimiz günlerde yerel gazeteye verdiği açıklamanın yankıları sürüyor.

Varan AK Parti’nin doğru adayları koymaması durumunda işinin çok zor olduğunu, seçimlerde AK Parti’nin yüzde 1’lik bir orana ihtiyacı olduğunun altını çizerek o yüzde 1’in kendisi olduğunu söylemişti. Varan’ın yerel gazeteye yapmış olduğu açıklamalara birçok partili katılırken bazı kesimlerden de eleştiri gelmişti.

Sabri Varan ‘’O Yüzde 1 Benim’’ açıklamasında AK Parti’nin seçimlerden istediği sonucu elde etmek istiyorsa, partinin kuruluşunda görev alan partilileri tekrar bir araya toplanması gerektiğini savunmuştu.  Varan’ın bu açıklamalarına destek nitelikte görüşler ise geçmiş dönem Köse, Kürtün ve Şiran Belediye Başkanlarından geldi.  Başkanlar Varan’ın açıklamalarına ‘AK Parti Özeleştiri Yapmalı’ diyerek destek verdiler.

Geçmiş dönem Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Sabri Varan’ın yıllardır siyasetin içerisinde ve çok tecrübeli olduğunu hatırlatarak,  Varan’ın gerçekleştirdiği açıklamada, AK Partinin kuruluşundan bugüne kadar görev almış siyasetçilerin tekrar partide görev alarak eski ruhu geriye getirebileceğine inandığını söyledi.

‘Kaybedilen Belediyelerin Hesabını Kim Verecek ?’

Başkan Altıparmak, “Bu görüşe eminim ki birçok siyasetçi katılacaktır. Eğer AK Parti eski ruhu yakalamak isterse, geçmiş de hizmet etmiş küstürülmüş siyasetçileri tekrar partiye kazandırmalıdır. AK Partinin Gümüşhane teşkilatına bakıldığında ise geçtiğimiz seçimlerde bu şehirde 14 belediyesinden sadece 2 tanesi kazanıldı. Kaybedilen belediyelerin faturası kime kesildi? Bunun sorumluluğunu kim aldı? Seçimi kaybeden belediye başkanlarını arayıp sonuçla ilgili görüşüldü mü? . Kelkit’te Ünal Yılmaz’ın suçu neydi?  Burada seçmen mi yoksa birilerinin kaprisi mi daha baskın oldu?  Seçilen AK Parti Belediye başkanlarına ne kadar destek olunuyor, yoksa kendi yağlarında mı kavruluyorlar? Bu soruların cevapları verilerek, eski ruhu yakalamak adına bir başlangıç yapılabilir” dedi.

‘Koltuklarda Oturanların Yerinden Kalkma Zamanı Geldi’

Eğer AK Parti’nin eski ruhunu yakalamak istiyorsa mevcut koltuklarda oturanların yerinden kalkması gerektiğinin altını çizen Altıparmak, “İyi bir analiz yapılması, geçmişe ve geleceğe bakılarak özeleştiri yapılması gerekiyor. Yerel seçimlerinin sonuçlarının araştırılması lazım, kaybedilen belediyelerin cezalarının kesilmesi gerekiyor. Bir yerde bir sorun varsa ve bu sorun araştırılmıyor, çözüm yolu aranmıyor veya sorunun üzerine gidilmiyorsa, o sorunu çözüme kavuşturamazsınız” diye konuştu.

 ‘Hesap Soranda Olmadı Geçmiş Olsun Diyen De’

Geçmiş dönem Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün ise seçimden sonra kendisinin parti tarafından aranmadığını ve bir geçmiş olsun diyeninin bile olmadığından yakınarak, “Seçimden çıktık, iki yıl oldu. Üzüldük, üzüntülü bir süreç geçirdik ancak bizi arayıp ta niye kaybettin derdin neydi diyen veya hesap soran kimse olmadı. Geçmiş olsun diyen bile yok.  İnsanlar şunu yanlış anlamasın, bizim partiden veya birinden bir beklentimiz yok ama bu şekilde de seçime gitmesine gönlümüz el vermiyor. Çok uzağa bakmaya gerek yok. Tablo görünüyor. Ülke geneline bakıldığında yerel seçimlerde bir başarısızlık var. Bunu inkar edersek seçime gidemeyiz. İlk önce eksikler görünecek.  Sonra ise tedavi uygulanacak” ifadelerini  kullandı.

Aygün, “Bakıldığında teşhis ortada ama tedavi yok. Teşhisi uygulamak isteyende yok. Yapılan kongreler, yeni isimler, değişim söylentileri. Ama olaya daha genel bakıldığında ise seçime iyi bir hazırlık olarak görülmüyor. Kısaca AK Parti şu haliyle seçime gitmemeli. Seçimden kaçsın anlamında değil, iyi bir hamle göstererek, seçmeni tatmin edecek bir hamle yaparak seçime gitmeli” şeklinde konuştu.  

‘Yerel Seçimler Genel Seçime de Yansıyacak’

Yerel seçimlerde bir başarısızlık yaşandığını bu durumun genel seçimlere de yansıyacağını söyleyen Aygün, “Ardından oluşan pandemi ve bu süreçten dolayı mağdur olan insanlar. Bu olayların hepsi hükümetin aleyhine olan hususlar. Bunlarla ilgili hamle olmadıktan sonra seçime gitmek çok mantıklı değil.  Tüm esnafı kapsayacak, daha tatmin edici hamleler lazım. Kısacası AK Parti seçimlerden istediği sonucu olmak istiyorsa kendi özeleştirisini yapmalı. Partiye yeni üyeler katmak her zaman partiye değer katar ancak partinin kuruluşunda bugüne görev almış ve sonrasında yaşanan olumsuz olaylar yüzünden dışarda kalmış siyasetçilerin görüşleri alınmalıdır. Bu siyasetçilerin tecrübelerin kesinlikle yararlanmalıdır” açıklamasında bulundu.  

‘Vefa gösterilmeliydi’

Geçmiş dönem Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat ise Köse ve Şiran belediye başkanlarının düşüncelerine katıldığını belirterek, “Maalesef seçimi kaybeden belediye başkanları kendi hallerine bırakıldı. Vefa gösterip arayan olmaması çok üzücü bir durum. Seçim kaybedilebilir. Farklı bir arkadaşımız tekrar seçimi alabilir ama herkes görev sürecinde emek veriyor, hizmet etmek için çokça mesai harcıyor. En azından bunların hatırına, Parti tarafından aranarak veya bir ziyaret edilmeleri gerekirdi  diye düşünüyorum. Bu durum gelecek anlamın da partilileri ve seçmenleri düşündürüyor. Yerel seçimlerden ders alınmadığı çok net ve bu süreç genel seçimlere de yansıyacak gibi görünüyor. İnşallah atılacak hamleler en kısa sürede atılır” dedi.  

Kaynak:Gümüşkoza


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane emniyetinin acı günüÖnceki Haber

Gümüşhane emniyetinin acı günü

Söz Konusu Toprağımız olunca Kimseyi Tanımam!Sonraki Haber

Söz Konusu Toprağımız olunca Kimseyi Tan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar