Gümüşhane

Payitaht dizisinde Gümüşhanevi Hazretleri konu edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Payitaht dizisinde Gümüşhanevi Hazretleri konu edildi
Abone ol
TRT ekranlarının reyting rekortmeni dizilerinden Payitaht Abdulhamid dizisinin 135.bölümünde büyük İslam alimi Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri konu edildi.

TRT ekranlarının reyting rekortmeni dizilerinden Payitaht Abdulhamid dizisinin 135.bölümünde büyük İslam alimi Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri konu edildi.

Önceki yıllarda yine TRT 1 ekranlarında yayınlanan Filinta adlı dizide de konu edilen Gümüşhaneli büyük İslam Alimi Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi, Abdulhamit Han döneminde padişahın en büyük manevi limanı ve destekçisi olarak yaşamıştı.

Payitaht Abdulhamid dizisinin 22 Ocak 2021 Cuma günü yayımlanan 135.bölümünde yer alan sahnelerde Gümüşhanevi Hazretleriyle iftar sofrasında buluşan Sultan Abdulhamid Han, "Kelamınıza muhtacız. Kamil olan kelamınıza, derya olan ufkunuza, asan olan yolunuza, her daim zikreden dervişanlığınıza muhtacız” diye seslendi. 

İftar sahnesinin ardından bu kez mescide namaz kılma sahnesine geçilen filmde mescitte namazı kıldırmasını istediği Gümüşhanevi Hazretleri Sultan Abdulhamid’e "Siz yalnızca bu sarayın değil yeryüzünün de halifesisiniz. Siz varken bizlere imamet düşmez" dedi.

Namazın ardından sohbet sahnesinde Gümüşhanevi Hazretleri Sultan Abdulhamid Han'a “İmtihan oluyorsanız bu Allah'ın sizi unutmadığının müjdesidir. Bu saray sizin haneniz. Bir hanede iman olduktan, adalet olduktan sonra her felaket def olur. Dar gelen koridorlar genişler, yürüdüğünüz dikenli yollar gül bahçesine döner. Siz emin olduğunuz yoldan vazgeçmeyin" ifadelerini kullandı.

Sultan Abdulhamid Han’ın “Bazen düşünüyorum da saltanat kayığına binmemiş olmasaydım bunca fenalıkla karşılaşır, bu kadar kötülük görür müydüm?" sorusuna Gümüşhanevi Hazretleri "Her imtihan olduğunuz gün için şükretmelisiniz" cevabını verdi.

İlgili sahneleri izlemek için aşağıdaki linkleri tıklamanız yeterli:

https://www.youtube.com/watch?v=Ebr_GFAy4Vw

https://www.youtube.com/watch?v=eWNm-6wCq3s


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kelkit'te feci kaza: 1 ölü, 2 yaralıÖnceki Haber

Kelkit'te feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Kayakçılarımızdan başarılı sonuçlarSonraki Haber

Kayakçılarımızdan başarılı sonuçlar

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar