Gümüşhane

Pazar Yerini Kurul Kararı Belirleyecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pazar Yerini Kurul Kararı Belirleyecek
Abone ol
Geçtiğimiz günlerde Pazar esnafıyla, belediyeyi karşı karşıya getiren ‘Pazar Yeri’ tartışmasına son noktayı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu koyacak. Gümüşhane’de Salı günleri kurulan pazar yerinin ulaşım başta olmak üzere yoğunluğu önlemek için yerinin değişmesi gündeme geldi. Konuyu daha önce birçok kez dillendiren Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise, pazar yerinin yeni yerini Karşıyaka mahallesi Özdenoğlu köprüsü istikameti olarak işaret etmişti.

Gümüşhane’de Salı günleri 15 Temmuz Zafer Meydanında kurulan halk pazar yeri tartışmalarına İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun son kararıyla son noktayı koyacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamalarla birlikte koronavirüsle ilgili yeni kontrollü normalleşme döneminin detaylarını açıklamasının ardından “Çok Yüksek Riskli” iller arasında yer alan Gümüşhane’de tedbirler artırıldı. Çok yüksek risk grubunda yer alan kent için yeni tedbirler alındı.  Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında olağanüstü toplanan kurul, son günlerde vaka sayılarında meydana gelen artışın önüne geçilebilmesi, salgınla mücadelenin sürekliliğinin sağlanması ve zaafa uğramasının engellenmesini sağlamak için yeni kararları devreye koydu. Tekrar toplanması beklenen İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından halk pazarı yerinin değiştirilmesi bekleniyor.  15 Temmuz Zafer Meydanında kurulan halk pazarının yerinin nereye kurulabileceğine dair kuruldan fikir alınarak, tedbirlerle birlikte yeni yerin belirlenmesi bekleniyor.

Ulaşım Aksıyor, Yoğunluk Oluşuyor

Salı günleri kurulan halk pazarı nedeniyle ulaşımda aksamalar olduğu gibi oluşan yoğunluk ise Koronavirüs’ü tetikliyor.  Kentin merkezinde ise nahoş bir görüntü oluşturan halk pazarın yerinin değiştirilerek Karşıyaka ışıklarından Özdenoğlu köprüsü istikametine taşınması bekleniyor.

Başkan Çimen, Özdenoğlu köprüsü istikametine İşaret Etmişti

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen daha önce birçok toplantıda pazarın yerinin değişmesi gerektiğini vurgulamıştı.  Başkan Çimen geçtiğimiz aylarda düzenlenen basın toplantısında mevcut pazar yerinin modern pazar yerine taşınıp taşınmayacağıyla ilgili bir soruyu da şu sözlerle cevaplandırdı:

“Bizim Salı pazarımız var. Karşıyaka ışıklarından Özdenoğlu köprüsü istikametine taşınacak. Kapalı bir yer yapacağız. Oradaki caddeyi genişleteceğiz. Belediyenin önünden birisi yürüyüş yolundan Pazar yerine ulaşabilecek. Şehirdeki yoğunluğu kent meydanı projesi ışığında çıkaracağız. Modern Pazar yerinde de ilk katında 20 dükkan var. Sebze, aktar, peynir yağ satanlarımız, kasaplarımız, balıkçılar için yaptık. Mısır çarşısı formatında kapalı bir alan. Bu şehir kış memleketi. Kapalı alanda 365 gün sağlıklı koşullarda konforlu bir şekilde böyle bir çarşımız olacak. Büyükşehirlerdeki iş merkezlerinin yönetim şekliyle burayı yöneteceğiz.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Akçay'dan E-Tebligat uyarısıÖnceki Haber

Akçay'dan E-Tebligat uyarısı

Gümüşhane’de uyuşturucu madde ve kaçak silah operasyonuSonraki Haber

Gümüşhane’de uyuşturucu madde ve kaçak s...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar