Gümüşhane

Reel Sektör ve Finans Sektörü Bir Araya Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Reel Sektör ve Finans Sektörü Bir Araya Geldi
Abone ol
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Yönetim Kurulu Başkanımız İsmail Akçay , GTSO yöneticilerimiz ve GTSO üyelerimizden oluşan heyetle birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) & Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ortaklığı ile Samsunda yapılan Reel Sektör & Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantısın katıldı.

Samsun İlinde düzenlenen ve  oda, borsa ve iş dünyasının temsilcileri ile 9 bankanın genel müdür ve genel müdür yardımcılarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Reel Sektör ve Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme" toplantısında, Anadolu'da ortak diyalog toplantıları kapsamında 10 ilde toplandıklarını, Samsun'da ise 11'inci toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Aslında bu toplantılarda bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bu sıkıntılı dönemde tarihimizde ilk defa Türkiye Bankalar Birliği ve Türk özel sektörü bir arada, Anadolu'nun dertlerini ve sıkıntılarını öğrenmek üzere birlikte hareket ediyor. Bu sıkıntılı ortamlarda biz biliyoruz ki ikimiz de aynı gemideyiz ve ikimizin de birbirinden farkı yok. Bizim sıkıntımız onların sıkıntısı, onların sıkıntısı bizim sıkıntımız."

Sıkıntılı dönemin geçici olduğuna inandıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, "Önümüz açık, son 25 yıla baktığımız zaman bunun gibi birçok sıkıntı geldi, geçti ve daha da güçlü çıktık. Bundan da güçlü çıkacağız, umudumuz var" diye konuştu.

TBB Başkanı Hüseyin Aydın ise dertleri, sıkıntıları ve sorunları açık yüreklilikle konuşacaklarını vurguladı. Aydın, "Türk bankacılık sistemi, Türk reel sektörünün ve Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesi hususunda gayretini azamileştirmektedir. Bunu Karadeniz Bölgesi'nde de göstereceğiz" dedi.

Düzenlenen toplantı hakkında bilgi veren GTSO Başkanımız İsmail Akçay, gerçekleştirilen toplantının üretim ve istihdam sağlayan işverenin yaşamış olduğu sorunları direkt olarak ilgili finans sektörü temsilcilerine iletme imkanı sunduğunu söyledi. Bu tür toplantıların reel sektörün yaşadığı sorunların tespiti ve çözüme kavuşturulmasında çok önemli bir yeri olduğunu belirten Başkan Akçay, ‘’Üst kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz tarafından belirli aralıklarla bu tür önemli toplantılar gerçekleştiriliyor. Bizlerde sektörümüzün sorunlarını tespit etmek amacıyla odamızda meslek komitelerimiz ile gerçekleştirdiğimiz müşterek toplantılar sonucunda hazırlamış olduğumuz dosyaları ilgili mercilere iletiyor ve takipçisi oluyorduk.

Bölgemizi kapsayan bu önemli toplantı öncesinde de odamız üyelerini tek tek davet ederek katılımın üst seviyelerde olmasını sağladık. Böylece üyelerimiz finans sektörünün temsilcileri ile yüz yüze görüşerek yaşamış olduğu sorunları iletme imkanı buldu. Ayrıca bizlerde meslek komitelerimiz ile gerçekleştirdiğimiz müşterek toplantılar sonucunda hazırlamış olduğumuz dosyayı ilgili mercilere iletmiş olduk. Kısacası Finans sektörü ile reel sektör verimli bir toplantı gerçekleştirdi. Bu imkanı bizlere sağlayan TOBB Başkanımız ve Türkiye Bankalar Birliğimize tüm üyelerimiz ve odamız adına teşekkür ediyorum’ ’ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Aygün Gazetecileri UnutmadıÖnceki Haber

Başkan Aygün Gazetecileri Unutmadı

Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonası ProgramıSonraki Haber

Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonası Programı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar