Gümüşhane

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in Teşekkür Mesajı Yayınladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in Teşekkür Mesajı Yayınladı
Abone ol
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü olarak 25 Ocak 2017 tarihinden bu yana görevimi yürütmekteyim. 6 Şubat 2021 tarihi itibariyle 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13’üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci maddeleri kapsamında aynı göreve yeniden atanmış bulunmaktayım.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü olarak 25 Ocak 2017 tarihinden bu yana görevimi yürütmekteyim. 6 Şubat 2021 tarihi itibariyle 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13’üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci maddeleri kapsamında aynı göreve yeniden atanmış bulunmaktayım.

2017 yılında 7 fakülte, 2 enstitü, 1 yüksekokul, 8 meslek yüksekokulu, 5 uygulama ve araştırma merkezi, 1 koordinatörlük ve 1 ofis ile başladığımız süreçte, 2020 yılı sonu itibarı ile 7 fakülte, 2 enstitü, 2 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu, 9 uygulama ve araştırma merkezi ile 4 koordinatörlük ve 2 ofisle faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. 2020 yılı sonu itibari ile akademik personel sayısı 643’e (yabancı uyruklu personel dâhil), idari personel sayısı 258’e, öğrenci sayısı ise güncel olarak 19675’e ulaşmıştır.

Görüldüğü üzere dört yıl önce göreve başladığımızda var olan şartları olabildiğince iyileştirme çabasıyla çalışmalarımızı sürdürdük. Böylelikle gerek akademik niteliğin arttırılması, gerek eğitim-öğretim faaliyetlerinin kalitesinin geliştirilmesi gerekse de bölgeye ve şehre sosyo-kültürel ve ekonomik anlamda katılar sunmaya gayret ettik. 

Yatay gelişimini büyük oranda tamamlayan Üniversitemiz, bilime evrensel katkı sağlayabilen araştırmalar yapabilmeyi, tüm değerleri ile bulunulan yöre, ülke ve dünya sorunlarına karşı duyarlı, şehrin, bölgenin ve ülkenin gelişmesine katkıda bulunan hizmetler yapabilme misyonuyla hareket etmeye devam edecektir.

4 yıllık bir maratonu büyük bir başarıyla geride bıraktık. Bizleri bundan sonra daha zorlu bir maraton beklemektedir. İkinci kez Rektörlük görevine atandığım Gümüşhane Üniversitesi’nde birlikte çalışacağımız bundan sonraki 4 yıllık bu süreçte üniversitemizi başarılarıyla göz dolduran, ilklerin üniversitesi olmaya aday bir üniversite yapacağız. İnanıyorum ki 4 yılın sonunda geriye dönüp baktığımızda ülkemizin 2023 yükseköğretim hedeflerini yakalamış, yerelde şehrimizin, ulusalda da ülkemizin kültürel değerlerini yaşatmak gayreti içerisinde olan bir üniversite için tüm gayretimizle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gümüşhane Üniversitesi ailesi olarak başarılı bir dönemi geride bırakmanın mutluluğunu yaşarken, yeni dönemde üstlendiğimiz görevin sorumluluğunu da fazlasıyla taşıyacağız. Güvenen ve inanan başarır, düşüncesinden hareketle yılmadan, yorulmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu anlamda şehrimize ve ülkemize katkı sağlayacak, değer katacak her türlü çalışmaya, projeye ve işbirliğine üniversite olarak kapımızı daima açık tutacağız.

Bu duygu ve düşüncelerden yola çıkarak Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğü görevini şahsımıza tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Üniversitemizin nitelikli akademik kadroların güçlendirilmesinde ve eğitim-öğretim kalitesinin arttırılması yönünde katkıları bulunan Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanımız Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta Saraç Hocama, YÖK Yürütme ve Genel Kurul Üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum. Şehrimiz ve üniversitemiz için birlikte hizmet üretmekten dolayı mutlu olduğum Gümüşhane Valimize, Milletvekillerimize, Gümüşhane Belediye Başkanımıza, Cumhuriyet Başsavcımıza, Adalet Komisyonu Başkanımıza, İl Emniyet Müdürümüze, Jandarma Alay Komutanımıza, Kaymakamlarımıza, İlçe Belediye Başkanlarımıza, ilimizin kamu ve özel kurum yöneticilerine, her zaman desteklerine şahit olduğumuz STK’larına, yerel ve ulusal basın temsilcilerine, desteklerini daima yanımızda hissettiğimiz Gümüşhane halkına, üniversitemizin kaliteli yükselişi ve başarılı Ar-Ge çalışmaları ile akademik değerlendirilmeler sonucu elde ettiği başarılarda koydukları katkılardan dolayı akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve Üniversitemizin ailesinin her bir üyesine ayrı ayrı teşekkür ederim.

Bu ülkenin bir vatandaşı olmanın yanı sıra gerek akademisyen gerekse de rektörü olarak iç ve dış şer odaklarına karşı Devletimizin her zaman yanında olacağımızı ve üzerimize düşen sorumluluk bilinci ile hareket edeceğimizi bir kez daha bildirmek isterim. Başarılı işlerin, ekip bilinci ile gerçekleştirildiğine olan inancımız sonsuzdur. Bu nedenle de bugüne kadar şahsıma verilen desteğin bugünden sonra da devam etmesini temenni ediyorum. Rabbim yeniden üstelendiğimiz bu sorumluluğu layıkıyla ve hakkaniyetle yerine getirmeyi nasip etsin; çıktığımız bu yolculukta bizi utandırmasın; gerçekleştireceğimiz her işin sonunu hayır eylesin inşallah.

 

Prof. Dr. Halil İbrahim ZEYBEK

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şükrü ÇETİN hakkın rahmetine kavuşmuştur.Önceki Haber

Şükrü ÇETİN hakkın rahmetine kavuşmuştur...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz: "Bu CHP’den Türkiye’ye hayır gelmez"Sonraki Haber

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz:...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar