Gümüşhane

Rektör Zeybek, Kampüs FM’e konuk oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rektör Zeybek, Kampüs FM’e konuk oldu
Abone ol
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, İletişim Fakültesi Medya Merkezi bünyesinde bulunan Kampüs FM’de “Kampüs Gündem” programına konuk oldu.

Her hafta çeşitli konu ve konuklarla bir araya gelen Kampüs Gündem programının bu haftaki konuğu Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek oldu. 

Kampüs Gündem programının sunuculuğunu İletişim Fakültesi öğrencilerinden Hilal Avcı ve Ömer Faruk Görmez’in yaptığı ve üç bölümde gerçekleşen programın ilk bölümünde dinleyicilerin kendisini daha yakından tanıması adına yaşamı, akademik kariyeri ve Rektörlük sürecine dair bilgiler paylaşan Rektör Zeybek, ikinci bölümde öğrencilerin ve vatandaşların yönelttiği sorulara cevap verdi. Programın üçüncü ve son bölümünde ise Rektör Zeybek tarafından üniversitede son dönemde yaşanan gelişmeler hakkında bilgiler verildi.

Öğrencilerden gelen “Sayın rektörümüze şunu sormak istiyorum: Şehir küçük olduğundan dolayı üniversitede de yapabileceğimiz fazla bir aktivite yok. Acaba yaz aylarında aktiviteler düzenler mi?” şeklindeki soruya Rektör Zeybek, “Bizim sınırlılıklarımız kurumsallaşma yolunda mesafe almış birçok üniversiteye göre daha fazladır. Ama salgın, dünyada ve ülkemizde her alanda olduğu gibi Üniversitelerimizde de bu tür etkinliklerin daha sınırlı yapılmasına sebep oldu. Gümüşhane Üniversitesi olarak imkân buldukça aktivite sayısını artırmaya çalışıyoruz. Bilimsel anlamdaki etkinliklerimiz devam ediyor. Üniversite olarak 3. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu’nu Kilis 7 Aralık Üniversitesi ile birlikte düzenlemiştik. 4’üncü etkinliği de sonbahar aylarında Üniversitemizde düzenleyeceğiz. Bunun dışında edebi, kültürel etkinliklerimiz Ramazan sonrasında da devam edecektir. Kısmet olursa yine projelerimiz arasında bir bahar şenliği hazırlığımız olacak. Bu etkinliklerimize bütün öğrencilerimizi bekliyoruz” diye cevapladı.

“Biz üniversite öğrencilerine kariyerimizle ilgili tavsiyeleriniz nelerdir?” şeklinde soruyu da cevaplandıran Rektör Zeybek, “Ülkemizde maalesef öğrencilerimizin bir kısmı gönüllerinde yatan öğrenimi görme imkânı bulamıyor. Çünkü aldıkları puanlara göre yerleşiyorlar. Tavsiyem öncelikle çok çalışmalarıdır. Bir defa çok çalışmadan olmuyor. Şuan ki çağınız en çok çalışabileceğiniz çağ. 70-80 yaşınızda isteseniz bile çalışamayacaksınız. Buna ne bedeniniz ne de zihniniz izin verecek. Onun için çalışabileceğimiz çağda çok çalışmamız gerekiyor. Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri var. Bu hedeflerimizin motor gücünü öğrenimi ve niteliği gittikçe artan gençlerimiz oluşturacaklar. Bu necip milletin evlatları olarak çalışmak için sorumluluklarınız var. Sevgili gençlerimizin gösterebileceği maksimum performansı göstermesini arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Gümüşhaneli vatandaşlardan gelen sorulara da cevap veren Rektör Zeybek, “Üniversitemiz farklı fakülte ve bölümlerle katıldığı yarışma ve müsabakalarda güzel sonuçlar elde etmeyi başarıyor ve gün geçtikçe yeni başarılara imza atmaya devam ediyor.  Örneğin İletişim Fakültesi’nin farklı dallarda kazandığı ödüller, 2022 yılının ilk çeyreğinde Türkiye Üniversiteler Wushu Şampiyonası’nda alınan başarılar, güreş müsabakalarında elde edilen başarılar gibi birçok güzel gelişmeye şahit olmaya devam ediyoruz. İmkânları kısıtlı bir coğrafyada yaşadığımızın sürekli dile getirildiği bir şehirde olduğumuz düşünüldüğünde, bu başarılara imza atmak şüphesiz kolay değil. Konuyla ilgili neler söylemek istersiniz?” sorusuna ise “Biz dikey büyümeyi önemsiyoruz. Fakültelerimizde ve bölümlerimizde niteliğin artmasını istiyoruz. İmkânlarımız artınca bunun öğrencilerimize, ilimize yansımasını istiyoruz. Akademisyenlerimizin bireysel başarıları dışında elbette ki öğrencilerimizin aldığı başarılar son derece önemlidir. Bu tür başarılardan da mutluluk duyuyoruz. Ayrıca Üniversitemizin yatay yönde de hızla büyüdüğünü söyleyebiliriz. Çünkü göreve başladığımız 2017 yılından bugüne gelinceye kadar 8 Uygulama ve Araştırma Merkezi açtık. 52 Ön Lisans, 15 Lisans ve 20 Tezli Yüksek Lisans programı ve 5 tane Tezsiz Yüksek Lisans programı açtık. Üniversitemizin kuruluşundan 2017 yılına kadar 3 Doktora programı varken, 2017 yılından bugüne kadar 10 Doktora programı daha ilave ettik. Bu rakamları bir araya getirdiğinizde aslında yeni bir üniversite kurmuşuz. Öğrencilerimizin başarıları ve üstlendikleri sosyal sorumluluk projeleri bizleri de hayli gururlandırıyor, seviniyoruz” dedi.

Rektör Zeybek soru-cevap etkinliğinin ardından Aydın Doğan Genç İletişimciler yarışmasında ödül kazanan öğrencilerini kutlayarak; “İletişim Fakültemiz bizim gülen yüzümüz, dışarıya açılan penceremizdir. Bu nedenle en önemli fakültelerimizden bir tanesidir. Üniversitemizi dışarıdan ziyaret edenlere Fakültemizin başarılarını anlatıyoruz. Bundan da gurur duyuyoruz. Aydın Doğan Genç İletişimciler yarışmasında aldığımız 2 ödül, önceki aldıklarımızın devamıdır. Projelerde görev alan öğrencilerimizi, Fakülte yönetimimizi ve öğretim elemanlarımızı kutluyorum. Ben inanıyorum ki İletişim Fakültemiz, ilerleyen zamanlarda uluslararası ve ulusal yarışmalarda ödül almaya devam edecektir. Kampüs FM ise oldukça köklü ve anlamlı bir projedir. Hem Üniversitemizin hem de ilimizin bu tür projelere ihtiyacı var. Bugün yapılan bu program, Üniversitemizin sesini şehre duyurması açısından önemli bir program oldu. Ayrıca bu yoğun tempo içerisinde bizlere de nefes aldırmış oldu. Programda emeği geçen hocalarımıza, teknik ekibe teşekkürlerimi sunuyor, programın kesintisiz devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane’de bağımlılığa karşı “Ben Olsaydım” çalıştayı düzenlendiÖnceki Haber

Gümüşhane’de bağımlılığa karşı “Ben Olsa...

“Kuyucaklı Yusuf” büyük beğeni topladıSonraki Haber

“Kuyucaklı Yusuf” büyük beğeni topladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar