Gümüşhane

"Salgını Kontrol Altına Almanın 3 Yolu Var"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Salgını Kontrol Altına Almanın 3 Yolu Var"
Abone ol
Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Veysel Dinç Koronavirüs (Covid – 19) ile ilgili açıklamalarda bulundu. Devletimizin almış olduğu tedbirlerin önemine değinen Dinç, sosyal mesafe ve izolasyon kurallarına uyulmasının virüs yayılım hızında en etkili yöntem olduğunu belirterek Koronavirüs (Covid – 19) salgınının durumunu yorumladı.

Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Veysel Dinç Koronavirüs (Covid – 19) ile ilgili açıklamalarda bulundu. Salgın süresince devletimiz tarafından gerçekleştirilen tedbirlerin önemine değinen Dinç, ülkemizde salgın için bir pik dönemi tahmininin hala yapılamadığını ve sosyal mesafe ve izolasyon kurallarının hayati önem taşıdığını belirterek şu ifadelere yer verdi: ‘’Küresel olarak içinde bulunduğumuz durum son yüzyılın en büyük salgını olarak adlandırılmaktadır. Ülkemizde pandemi süreci en başından beri titizlikle takip edilmiş, daha ilk günlerde alınan radikal tedbirler sayesinde geçen bir aylık dönemde herhangi bir sağlık krizi ortaya çıkmamıştır.

Ülkemiz ulaşılabilir ve güçlü sağlık sistem altyapısı, nitelikli ve özverili sağlık çalışan ordusu, yüksek yatak kapasitesi ile Avrupa ülkeleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Alınan tedbirler ve bu tedbirlere toplum olarak yüksek bir uyumla karşılık verilmiş olması yöneticiler ve halk arasındaki iletişimin başarılı bir sonucu olarak nitelendirilmektedir.

Ancak unutulmamalıdır ki pandemi ile esas olarak hastane sınırları değil, bunun dışında yani sosyal yaşam mecralarında verilen mücadele daha önemlidir. Salgın dönemlerinde sadece güçlü bir sağlık sistemine sahip olmak başarılı olmak için yeterli olamayabilir. Bununla beraber devlet-millet ilişkisi ve iletişimi, alınan tedbirlere halk olarak riayet etmek çok önemlidir. Bir salgını kontrol altına almanın üç yolu vardır. Birincisi; aşı bulunarak herkesin aşılanması, ikincisi; salgının herkese bulaşması ve toplum bağışıklığı sağlanması, üçüncüsü ise sosyal mesafe ve izolasyon kurallarına uyarak virüs bulaşını tamamen önlemektir. Şu an elimizde olan en etkili yöntem üçüncüsü yani sosyal izolasyondur. Bu noktada açıklanan tedbirlerden 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı gençlerin sokağa çıkma yasağı çok önemli ve yerinde bir karardır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sosyal izolasyonun olumsuz etkilerinden kurtulmanın yollarıÖnceki Haber

Sosyal izolasyonun olumsuz etkilerinden...

Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolu balıktan geçiyorSonraki Haber

Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar