Gümüşhane

Samsung QLED TV modelleri bir ilke imza attı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samsung QLED TV modelleri bir ilke imza attı
Abone ol
Son yıllarda yükselişte olan Samsung QLED TV modelleri, akıllı televizyon piyasasını değiştirecek hamleye imza attı. Dilimizde “kuantum noktalı ekran” olarak yer alan bu ekran yapılarını farklı cihazlarda da görmeye devam ediyoruz.

4K ve 8K görüntü kalitesine sahip olan modellerini öne süren Samsung, iki önemli büyük kuruluştan sağlık sertifikası aldı. Güney Koreli teknoloji devinin elde ettiği sertifikaların fotobiyolojik güvenlik ve göz sağlığı ile alakalı olduğu belirtildi.

ABD’li güvenlik bilimi şirketi Underwriters Laboratories ile Alman Verband Deutscher Elektrotechniker (Elektrik, Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Birliği) tarafından ödüllendirilen Samsung, bu sertifikaların detaylarından bahsetti.

LED altyapısına sahip olan ekran modellerini test ettiren Samsung, bu modellerin fotobiyolojik LED tehlikesi taşımadığını ilan etti. Bilindiği üzere birçok LED ışığının insan gözü için zararlı olduğu biliniyor.

Ayrıca tene de zarar verebilen bu ışıklar, deri kanserini de tetikleyebiliyor. ABD’li güvenlik şirketinden “fotobiyolojik LED tehlikesi mevcut değil” belgesini alan başarılı şirket, Alman markasından ise “göz güvenliği” belgesini aldı.

Bu sayede akıllı televizyon pazarında eşi benzeri görülmeyen bir başarıya erişen Samsung, Uluslararası Elektroteknik Komisyonu (IEC) tarafından koyulan standartlara uyan ve bu sertifikaları elde eden ilk marka oldu.

Samsung’un resmi sitesinden yapılan açıklamada 65Q90T 4K ve 65Q900T 8K ikilisinin test edildiği duyuruldu. 2020 QLED TV serisi arasında yer alan bu modeller; ultraviyole ışınlar, kızılötesi ışınlar ve mavi ışık filtreleri konusunda kontrol edildi.

Samsung, parlaklık ve ışık yoğunluğu konusunda en güçlü performansı sunan cihazlarından kusursuz bir  hizmet bekliyor. Zira firmanın amacı hem gözlerin görme kabiliyetine zarar vermemek hem de sürükleyici izleme deneyiminin kalitesini düşürmemek.

 

Kaynak: www.shiftdelete.net


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
iPhone 8’in Kamerası ve Ekranı, iPhone SE ile Uyumlu!Önceki Haber

iPhone 8’in Kamerası ve Ekranı, iPhone S...

Şiranda 70 (yetmiş) adet sikke ele geçirildi.Sonraki Haber

Şiranda 70 (yetmiş) adet sikke ele geçir...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar