Gümüşhane

Saraç: Sanayi sitesi yeri konusunda hiçbir STK bize alternatif yer sunmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Saraç: Sanayi sitesi yeri konusunda hiçbir STK bize alternatif yer sunmadı
Abone ol
Gümüşhane Modern Karma Sanayi Sitesi Başkanı Nurettin Saraç, son günlerde sosyal medyada ve kamuoyunda bazı sivil toplum kuruluşlarının Gümüşhane'ye ikinci bir sanayi sitesinin yerinin nerede olacağı hakkında beyanat verdiğini, temennilerde bulunduklarını fakat alternatif bir yer de sunmadıklarını belirterek serzenişte bulundu.

“3 yıllık süreçte herhangi bir STK arayıp şurada olsun veya burada olsun diye bir öneride bulunmamıştır”

Yaptığı açıklamada Gümüşhane'ye yapılacak ikinci sanayi sitesinin yerinin belli ve şuanda da tapu aşamasında olduğunu kaydeden Saraç, “Bizler kooperatif olarak yaklaşık 3 yıldır yer konusunda çalışma yapmaktayız. Ancak bize bu süreçte herhangi bir STK arayıp şurada olsun veya burada olsun diye bir öneride bulunmamıştır. Geldiğimiz noktada bütün alternatifler araştırılarak ikinci sanayi sitesinin Pirahmet kavşağı karşısına yapılmasına karar verilmiştir” dedi.

“Bizim asıl amacımız Gümüşhane'ye ikinci bir sanayi sitesi yaparak şehre bir katma değer sağlamaktır”

İkinci sanayi sitesi konusunda Gümüşhane'deki STK'lardan kendilerine destek olmalarını isteyen Saraç, “Çünkü geldiğimiz nokta çok önem arz etmektedir. Çok uzun bir yol kat edilmiştir. Bizim asıl amacımız Gümüşhane'ye ikinci bir sanayi sitesi yaparak şehre bir katma değer sağlamaktır. Sizlerden ricamız lütfen buna engel olmayın, bu şehre asıl siz yazık etmiş olursunuz” diye konuştu.

Bağlarbaşı Mahallesinde şehrin ve üniversitenin içinde kalan ve ihtiyacı karşılayamayan sanayi sitesinin yerine yapılacak olan Modern Karma Sanayi Sitesiyle ilgili Bakanlık onayı geçtiğimiz günlerde çıkmıştı.

Modern Karma Sanayi Sitesinin Pirahmet kavşağına yakın bir noktada Organize Sanayi Bölgesinin altında Harmancık köyü sınırlarındaki 169 dönümlük alana en az 200 dükkan ve üzeri şeklinde yapılması yönündeki çalışmalar devam ediyor.

Daha önce düzenlenen bir toplantıda konuşan Saraç, sanayi sitesinin yeriyle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: "Yeni sanayi sitesi için Bakanlığın bize birinci şartı “tapuyu alın, bize gelin”di. Biz bu şartı yerine getirmek için birkaç yer baktık. Yer noktasında önümüze bazı engeller çıktı. Gümüşhane'de 100 dönüm, 200 dönüm yeri bir arada bulmak zordu. Onun için biz Mescitli’ye ağırlık verdik. Orada bazı yerlerin şahıs yerleri olması, bazılarının Karayollarının olması bizi sıkıntıya soktu. Kooperatif olarak işin içinden çıkamadık, bir yere geldik tıkandık.”

Kaynak:Gümüşhane.gen.tr


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
YKS Tercih Danışma Bürosu Hizmete GirdiÖnceki Haber

YKS Tercih Danışma Bürosu Hizmete Girdi

Demir: Bu şehrin millet bahçesine değil işe, güce istihdam alanlarına ihtiyacı varSonraki Haber

Demir: Bu şehrin millet bahçesine değil...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar